Хінкалі на Шота Руставелі: історія справжнього грузинського розмаїття смаків - PostEat

пошук

Хінкалі на Шота Руставелі: історія справжнього грузинського розмаїття смаків
13-05-2019 0 2294


Довголіття ресторану в Києві — вірна ознака того, що заклад вартий уваги та має безліч постійних гостей. «Хінкалі на Шота Руставелі» можна сміливо назвати справжнім грузинським довгожителем, адже ресторан приймає відвідувачів з усіх куточків світу більше десятка років. Нещодавно на Оболоні відкрився новий ресторан «Хінкалі», про який ми розповідали в нашому огляді, а в цьому матеріалі розповімо про секрети успіху ресторану «Хінкалі на Шота Руставелі».

Про концепцію та локацію

«Хінкалі на Шота Руставелі» вже 14 років є домівкою грузинської гостинності та місцем зустрічі зі справжніми смаками Грузії. Сім років поспіль керуючим рестораном є Олександр Чуняк – саме ця людина створює гармонію затишності, щоденно особисто бере участь у всіх справах. Під його керівництвом створилась міцна команда ресторану, яка не перший рік пліч-о-пліч обдаровує гостинністю сотні гостей.

Ресторан знаходиться у самому серці української столиці, на одній із затишних вулиць, якою варто поволі прогулятись перед візитом до «Хінкалі» — ви не тільки отримаєте естетичну насолоду від міської архітектури, а й нагуляєте апетит перед щедрим застіллям.

Про інтер’єр

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Інтер’єр ресторану від YUDIN Design створює дивовижну атмосферу затишного старовинного грузинського дому, де старійшина роду збирає  численних родичів за великим столом. З порогу гості потрапляють до основної східної зали із відкритою кухнею — тут кожен охочий може спостерігати, як досвідчені кухарі майстерно виліплюють складки у хінкалі та розкачують тісто для хачапурі. З основної зали можна переміститись до «Лози» — затишної зали, в якій вся стеля оплетена паростками виноградної лози. У цій залі також є окрема альтанка, прихована за бежевими портьєрами, для камерних приватних застіль. Любителям гарних вин радимо обирати столик у залі «Винний погріб», в його інтер’єрі все нагадує про «напій богів»: дерев’яні бочки, традиційні глечики для вина та велика колекція різноманітних винних пляшок. Для особливих подій та нагод у ресторані є окремий зал «Султанка», де можна святкувати у найближчому колі; зал вміщує до 10 гостей. Бажаєте насолодитись стравами на свіжому повітрі? До ваших послуг затишна літня тераса.

Про кухню

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Меню «Хінкалі на Шота Руставелі» перевірене роками та вподобаннями постійних гостей — в ньому як знайомі класичні страви з незмінним смаком, так і неординарні авторські поєднання. Кожен рецепт вивірений та вдосконалений за більш ніж десятилітню історію ресторану. В «Хінкалі» готують все, чим славиться грузинська кухня: хінкалі, класичні хачапурі і великі варіації хачапурі по-аджарськи та хачапурі по-царськи для компаній, пхали, харчо, сациві, лобіо, чахохбілі, шашлик і люля-кебаб. Фірмових хінкалі в меню представлено 12 видів на будь-який смак.

Дещо з меню:

  • салат по-тбіліськи під соусом баже – 135 грн/230 г;
  • хачапурі по-аджарськи – 115 грн / 300/20 г;
  • хінкалі з бараниною та зеленою аджикою – 132 грн/450 г;
  • каре телятини з сиром сулугуні в лаваші – 425 грн/ 250/100 г;
  • хінкалі ягідні в кисілі – 52 грн/ 250/100 г.

В обох ресторанах «Хінкалі» — і на Шота Руставелі, і на Оболоні, представлена оновлена винна карта, доповнена ексклюзивними позиціями грузинських вин різних виробників, яких не знайдеш у звичайному винному маркеті. Одним із надбань винної карті ресторанів «Хінкалі» стали грузинські вина Khareba — натуральні вина з виноградників сімейної компанії в Східній і Західній Грузії, які виробляють за автентичними грузинськими та сучасними європейськими технологіями.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Дещо з винної карти:

  • Rkatsiteli-Gvirabi Khareba (молоде біле сухе вино з Кахетії, у смаку переважає збалансована кислотність, вино без насиченого аромату; варто обирати на аперитив) – 350 грн/750 мл;
  • Tsitska Khareba (біле сухе вино з Імеретії, відрізняється глибинною кислотністю, виражений аромат груші, яблук та цитрусу; пасує до сирів, легких рибних страв або каре з телятини) – 500 грн/750 мл;
  • Saperavi-Gvirabi Khareba (сухе червоне вино з вираженими тонами та ароматом сушених фруктів та прянощів; пасує до стейків або шашлику з баранини) – 375 грн/750 мл;
  • Pirosmani Khareba (червоне напівсухе вино, насичений смак з приємною танінною структурою, ароматика свіжих червоних фруктів; пасує до овочів, вареного м’яса та фруктів) – 375 грн/750 мл;
  • Akhasheni Khareba (червоне напівсолодке вино, м’який та бархатистий смак, яскравий сортовий аромат; пасує до м’ясних страв, сирів та десертів) – 625 грн/750 мл.

Не забувають у ресторанах «Хінкалі» тішити своїх гостей традиційною травневою пропозицією — впродовж усього місяця по 31 травня в ресторанах «Хінкалі на Шота Руставелі» та «Хінкалі на Оболоні» при замовленні будь-якої пляшки вина Khareba ви отримаєте дві порції хінкалі в подарунок на вибір гостя! Чудова нагода зібратись великою компанією й влаштувати свято ароматних хінкалі та відмінного грузинського вина.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Про локацію

Де: м.Київ, вул. Шота Руставелі, 4; м.Київ, пр-т Героїв Сталінграду, 24, секція 11а.

Графік роботи: з 11:00 до 01:00.

Бюджет: ₴₴. Хінкалі (128 – 185 грн), салати (125 – 195 грн), м’ясні страви (95 – 325 грн), гриль-меню (215 – 425 грн).

Деталі: ресторан грузинської кухні в центрі Києва, автентичні та авторські страви, авторський інтер’єр від YUDIN Design, кілька залів, літня тераса, багата колекція грузинських вин, гриль-меню, бізнес-ланчі в будні дні з 12:00 до 17:00, готові бенкетні пропозиції для компаній, наливки власного виробництва, спеціальні пропозиції, вина побокально, зручний резерв столів.

Фото: Дарія Ярош/PostEat

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi