Внимание. На сайте действуют возрастные ограничения.

Я подтверждаю что мне исполнилось 18 лет
Як правильно їсти рамен і де спробувати японську страву в Києві - PostEat

пошук

Як правильно їсти рамен і де спробувати японську страву в Києві
06-05-2019 0 292


Головна фотографія (колаж): MeiweiNoodle vs MarketingMenya Musashi

Де спробувати рамен у Києві та як правильно його їсти, розповідає редакція PostEat. Рамен — це давня страва традиційної японської кухні, яку готують з наваристого бульйону та пшеничної локшини. Назва страви складається з двох китайських ієрогліфів, які в японській мові (柳麺) читаються як «ра» і «мен» — в перекладі вони мають значення «витягувати» і «локшина». Вважається, що рамен має китайське коріння, а японці адаптували страву до своєї кухні. Першу версію рамена в китайському стилі почали подавати в китайських ресторанах Японії ще в 1900 році. Сьогодні рамен є однією з найпопулярніших страв у Японії — в Токіо працює близько 5 тисяч рамен-магазинів, а по всій країні їх налічується більше 24 тисяч. Ознайомитись з історією рамену ви можете у нашому матеріалі.

Коли перед вами тарілка ароматного і ситного рамена, починати їсти страву необхідно не з бульйону, а з локшини, щоб вона не розмокла і не втратила свій смак; локшину їдять паличками. Тарілку слід підняти на рівень грудей, щоб було зручніше їсти локшину і не треба було сильно нахилятись до столу. Їсти локшину можна сьорбаючи, адже в азійських країнах це вважається цілком прийнятним. Після локшини з’їдають інші складові страви — яйце, водорості, овочі та гриби. Бульйон можна їсти за допомогою спеціальної керамічної ложки, але японці часто просто випивають його з тарілки — кажуть, так смачніше і автентичніше.

Meiwei

Де: вул. Велика Васильківська, 23; Русанівський бульвар, 1а; Новокостянтинівська, 4а; Майдан Незалежності, 1 ТЦ GLOBUS 1; пл. Спортивна, 1а, ТРЦ Gulliver, 5 поверх.

Бюджет: ₴₴. Рис (109–165 грн), локшина (109–139 грн), супи (99–189 грн), салати (85–139 грн), десерти (69–75 грн).

Страви: рамен зі свининою BBQ (450 г) – 139 грн, рамен з качкою BBQ (450 г) – 139 грн.

Напої: лимонад базиліковий, чай імбирний, грейпфрутовий тонік (330 мл) – 37 грн.

Деталі: паназійська кухня; замовлення через чат–боти у Facebook, Telegram та Viber, а також через сайт; вегетаріанські страви; доставка Glovo, Uber Eats.

Meiwei — мережа ресторанів швидкої та смачної паназійської кухні. Тут можна скуштувати страви тайської, китайської, японської, корейської кухонь. Серед страв — супи, а також локшина, рис, бао–бургери, баоцзи, дім сами, спрінг роли, салати. Рамен у закладах Meiwei готують зі свининою або качкою BBQ — крім цього, до бульйону для рамену додають соєві паростки, цибулю порей, моркву, водорості норі, яйце, яєчну локшину та кінзу. Ресторан Meiwei запустив мобільного чат–бота, за допомогою якого можна замовити їжу прямо зі смартфона, використовуючи зручний для вас месенджер — Facebook, Viber або Telegram. Улюблені страви завжди можна взяти з собою — їх правильно запакують, аби ви могли посмакувати ними вдома або в гостях. А по буднях в Meiwei пропонують бізнес–ланчі, які доставляють гостям через Glovo і Uber Eats.

Noodle vs Marketing

Де: Хрестовий провулок, 8/9 (у дворі).

Бюджет: ₴. Рамен (60 – 115 грн).

Страви: шіо рамен – 60/70 грн, шой рамен – 65/75 грн, місо рамен – 90/100 грн, пекучий рамен – 105/115 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: раменна, знаходиться на Печерську, бренд–шеф Євген Михайленко, відсутній резерв столів.

Раменна Noodle vs Marketing створена компанією Food vs Marketing та шефом Євгеном Михайленко, це своєрідна мікро–їдальня для усіх хто хоче поїсти смачно, якісно та швидко. Заклад готує власну локшину, авторські соуси та бульйони для рамену. Головний акцент в Noodle vs Marketing зроблений на смак страв, а не на маркетингові тонкощі чи антураж. Класичний рамен тут готують на курячому бульйоні з курятини та індички з додаванням водоростей, ферментованої стружка тунця, грибів шиїтаке, тощо. Готують 4 види рамену, жасминовий рис, до рамену також можна самостійно додати інгредієнти на вибір. Рамен подають в стандартній та у бебі–порції.

WhaiThai

Де: вул. Мечникова, 5.

Бюджет: ₴₴. Рамен (119 – 199 грн), стартери (39 – 59 грн), кімбап (79 – 129 грн), боули (99 грн), вок (99 грн), боул місяця (109 – 149 грн).

Їжа: м’ясний рамен даші з куркою розміру S – 119 грн, вегетаріанський рамен спайсі з тофу–грибами розміру L – 199 грн, м’ясний рамен шою з яловичиною розміру М – 149 грн, вегетаріанський рамен карі–кокос з креветками розміру S – 164 грн.

Напої: комбуча – 65 грн, чай – 49 грн, «Рубікон» – 55 грн, тайський сік – 79 грн.

Деталі: азіатський simply food: рамен, локшина, закуски, яскравий авторський інтер’єр з великою кількістю живих рослин, відкрита кухня, локшина власного виробництва.

WhaiThai – невелике бістро паназійської кухні на 25 посадочних місць в одному приміщенні з Blur Coffee – біля станції метро «Кловська». Основа меню — локшина власного виробництва, яку використовують в раменах і стравах wok. Рамен можна замовити на м’ясному чи вегетаріанському бульйоні, до якого пропонують обрати одну з основ — шою з додаванням соєвого соусу та паростків сої, даші зі смаком умамі та водоростями, томатний спайсі, місо з ферментованих бобів або карі–кокос с прянощами і кокосовою піною. З начинок до рамену можна обрати курку, яловичину, тофу-гриби або креветки. Рамен можна замовити в одному з трьох розмірів — дитячому, стандартом або великому. Також до будь–якого рамену можна додати різні інгредієнти за смаком.

Ramendo

Де: провулок Євгена Гуцала, 3.

Бюджет: ₴. Тонкоцу рамен (135 грн), добавки (10 – 30 грн), напої (25 грн).

Їжа: тонкоцу рамен – 135 грн, мариноване м’ясо – 30 грн, яйце / шпинат / локшина / норі – 10 грн.

Напої: мугічія – for free, «Моршинська» – 25 грн, Coca–Cola – 25 грн.

Деталі: раменна, моноформатний заклад, страва–конструктор, знаходиться в підвалі на Печерську, вихідний день – неділя.

Ramen–do — моноформатна раменна, в меню якої єдина страва — тонкоцу рамен зі свинячого, курячого і овочевого бульйонів, в який ви можете додавати бажані інгредієнти. В закладі обіцяють подати замовлений рамен протягом максимум 6 хвилин. До кожної порції рамена в закладі безкоштовно подають ячмінний чай мугічія. Плануючи відвідування, враховуйте, що в будні дні Ramen–do працює з 12:00 до 18:30, в суботу з 11:00 до 15:00, а в неділю не працює.

Maisatai.bar

Де: вул. Воздвиженська, 51.

Бюджет: ₴₴. Салати і закуски (49 – 139 грн), сатай (37 – 109 грн), сатай–дог і сатай–бургер (89 – 139 грн).

Їжа: рамен з маринованої куркою – 138 грн, рамен зі свинячою грудинкою – 148 грн, рамен зі смаженим качиним філе – 179 грн.

Напої: коктейль Very Dirty Martini – 159 грн, коктейль Mezcalita – 230 грн, коктейль R.I.P Negroni – 230 грн.

Деталі: азіатська кухня, формат fast casual, коктейлі on tap, коктейльна карта, більше 20 різновидів закусок сатай, великий вибір авторських азіатських соусів, take away, відкрита кухня, робата–гриль.

Maisatai.bar — концептуальний азійський ресторан з традиційними індонезійськими стравами в меню. Головний акцент зроблений на різноманітність сатай – малайзійської і індонезійської міні–закуски з різних видів м’яса, риби, морепродуктів і субпродуктів. Рамен в Maisatai.bar готують з маринованою куркою, зі свинячою грудинкою та зі смаженим качиним філе — можна обрати гострішу версію страви.

Menya Musashi

Де: вул. Лютеранська, 3; вул. Костянтинівська, 19; пр-т Оболонський, 1Б; вул. Геогрія Кірпи, 5Б; вул. Олеся Гончара, 77; пр-т Перемоги, 26; вул. Велика Васильківська, 48; вул. Берковецька, 6д; пр–т Бажана, 1е.

Бюджет: ₴₴. Рамен (69 – 195 грн), гьодза (75 – 99 грн), салати і стартери (19 –115 грн).

Страви: рамен з телятиною кобе L – 99 грн, рамен з морепродуктами L – 135 грн, рамен зі свининою тясю L – 89 грн, рамен з качкою абурі L – 99 грн.

Напої: лимонад лічі – 99 грн, еспресо – 30 грн, мохіто – 89 грн, матча капучино – 69 грн.

Деталі: мережа японських рамен–шопів, інтер’єр в стилі лофт з художніми панно, спеціальні пропозиції для постійних гостей, рамен–ланчі з безлімітним лимонадом в будні дні з 12:00 до 15:00, веганське і сезонне меню, винна і барна карти, чайна карта, авторські коктейлі, формат take away.

Основною стравою в закладах Menya Musashi є рамен — тут пропонують 7 видів цієї японської страви: рамен зі свининою, з телятиною, з куркою, з качкою, з креветками та з морепродуктами, а також рамен на кокосовому молоці. До своєї страви гості можуть додати інгредієнти на кшталт локшини, норі, грибів шиїтаке, м’яса тощо. В закладі також можна замовити локшину, рис, салати та гьодза — китайську страву з тіста з овочево–м’ясною начинкою.

Фото: Facebook Meiwei, Noodle vs Marketing, WhaiThai, Ramen–do, Maisatai.bar, Menya Musashi

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi