Французи побили рекорд Гіннесса - найбільший сирний стіл в світі - PostEat

пошук

Французи побили рекорд Гіннесса - найбільший сирний стіл в світі
10-06-2019 0 3603


3 червня у французькому місті Тур на міжнародній виставці сиру Mondial du Fromage 2019 зафіксували новий рекорд – найбільша кількість видів сиру на плато.

Виставка проходить раз у два роки та збирає виробників сиру та молочних продуктів з усього світу. Про це на свої сторінці повідомила мандрівниця та сирний експерт Оксана Чернова, яка відвідала виставку та стала свідком нового рекорду Гіннеса.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Франція ставить черговий сміливий рекорд у світі сирної культури!

Я щаслива, що стала свідком нового світового рекорду Книги Гіннеса: на виставці Mondial du Fromage et des Produits Laitiers, у французькому місті Тур, зробили найдовший стіл з найбільшою кількістю видів сиру.

Цілих 161 метрів дивовижного сирного мистецтва та 3 тони сиру! Всього було представлено 1200 варіацій не тільки з Франції, а й 30 інших країн. Серед них виробники з Голландії, Чехії, Кореї, Швейцарії, Росії, Ізраїлю, Таїланду і В’єтнаму.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Важливо, що для встановлення рекорду спеціально вибирали сири з пастеризованого і сирого молока. Таким чином, організатори зробили своєрідний жест примирення між різними прихильниками виробництв з сирої і пастеризованої сировини. Це говорить про те, що мають право бути обидва види, так як затребувані поціновувачами будь-яких категорій сиру.

Що особливо цікаво, що всі виробники віддавали свої сири і не знали, як вони будуть представлені серед інших. Адже оформленням займалася окрема команда профі з «Ліги неординарних сироварів». Уявляєте, як це хвилююче для митців?

Більше 1500 гостей змогли потрапити на масштабну дегустацію, де разом з вином насолоджувалися справжнім святом смаку. Не можу не відзначити, що сама дегустація проходила спокійно, тепло і невимушено. Гості спілкувалися, тут же знайомилися з сироварами, які представляли свій продукт, і відкривали для себе нові сири.

Попередній рекорд встановили також у Франції, в місті Нансі. Два брата Маршан з командою профі оформили 40-метрове плато з 730-ти видів сиру».

Справедливо сказати, що на виставці зафіксували ще один рекорд – найбільша кількість бідонів для молока разом. Більше ніж 365 бідонів різного кольору та форми прикрасили стіну у виставковій залі.

Інформація: Оксана Чернова — дипломований сирний експерт та мандрівниця, лектор сирної Академії ProCheese в Україні.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст авторського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки автора.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi