Фіналісти World Class Ukraine 2020: Дарія Пашкель та Олексій Платонов - PostEat

пошук

Фіналісти World Class Ukraine 2020: Дарія Пашкель та Олексій Платонов
16-04-2020 0 4362


1 квітня 2020 визначили ТОП-17 фіналістів першого етапу змагання міжнародного конкурсу барменів World Class Ukraine 2020. Завданням першого етапу було створення коктейлю на основі джину Tanqueray No.Ten (на вибір G&T Citrus Heart або The Botanical Journey), в якому необхідно було максимально оригінально та вдало розкрити цитрусові або ботанікальні ноти джину.

Редакція PostEat поспілкувалася з переможцями першого етапу змагання World Class Ukraine 2020 і сьогодні ділиться враженнями від участі в конкурсі та авторськими коктейлями бартендерки Дарії Пашкель та бармена Олексія Платонова.

Дарія Пашкель — бартендерка 11 Mirrors Rooftop Restaurant & Bar (Київ)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Конкурсний коктейль: Pinch

Натхненням для авторської формули коктейлю став класичний Martinez, який є попередником одного з найкращих джинових коктейлів Dry Martini. Створюючи свій конкурсний коктейль, Дарія зробила акцент на одному з ботанікалів джину Tanqueray No.Ten, а саме на коріандрі. «Коріандр проходить тонкою ниткою через весь мій коктейль. І його дрібка, як завжди, творить чудеса», — підкреслює бартендерка. Пряний та делікатний коктейль має збалансований смак з трав’яним відтінком джину та насичений післясмак з легкою солонуватістю.

Що подобається в професії бармена?

У професії бармена мені завжди подобався ритм життя — нові й нові гості приходять до тебе кожну зміну, ти з ними спілкуєшся, чуєш нові історії та думки. Впродовж року ти можеш попрацювати на фестивалі під відкритим небом, на пляжі та в атмосферному коктейльному барі. Майстер-класи, конкурси, ініціативи, благодійні вечори — у бармена є купа можливостей «наповнити» своє життя і розвиватися. Навіть під час карантину, як би складно зараз не було барменам, я думаю про те, що нашим колегам, тисячам офіціантів, зараз ще гірше. Тому що для них не організовують такі ініціативи, як для барменів.

За чим наразі сумуєте?

Сумую за простими людськими радощами — за прогулянками квітучим весняним Києвом і усвідомленням того, що за кілька годин можна опинитись в іншій частині планети.

Що ви очікуєте від професії, які маєте плани та мрії?

Я думаю, що рід моєї діяльності зміниться, але я буду продовжувати працювати в цій же сфері. Думок багато на цю тему, особливо зараз, коли на роздуми часу більш ніж достатньо.

Які зміни ви б хотіли побачити в барній індустрії після карантину?

Вірогідно, що кордони країн відкриються тільки у вересні, хотілося б побачити більше подорожуючих українців всередині країни. Хотілося б, щоб багато з них в цей період відкрили для себе по-новому місцеву кухню і напої та зрозуміли, що в Чернівцях, Дніпрі або Чернігові можна випити хороші коктейлі. Це допомогло б хоч якось протриматися на плаву багатьом закладам.

Чим надихались, коли готували свій конкурсний коктейль для World Class Ukraine 2020?

Безмірно надихалася і надихаюся кухнею, спеціями та їх можливостями. Ну і, звичайно ж, джином Tanqueray No. Ten. Мені хотілося створити щось настільки ж елегантне, багатогранне, але в той же час лаконічне.

Порекомендуйте, як приготувати вдома щось схоже на ваш конкурсний коктейль.

Оскільки мій коктейль Pinch є інтерпретацією класичного коктейлю Martinez, пропоную пити вдома Martinez і не мудрувати.

Олексій Платонов — бармен 11 Mirrors Rooftop Restaurant & Bar (Київ)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Конкурсний коктейль: Naked Truth

Істина у простоті — лейтмотив конкурсного коктейлю, який створив Олексій Платонов. Бармен взяв за основу багатогранний смак лайму, якому вдалось чудово розкрити повноту ботанікалів джину Tanqueray No. Ten. Коктейль Naked Truth складається всього з трьох інгредієнтів — прозорий, кришталевий з мінеральним та свіжим цитрусовим смаком, він підкреслює довершеність у простоті. «Naked Truth» – гола правда, про яку варто пам’ятати завжди, ким би ви не були та де б не опинились», — резюмує бармен.

Що подобається в професії бармена?

Безліч чинників роблять людину щасливою. Думаю, що кожен з нас опинився за барною стійкою в певний період життя і, швидше за все, ця можливість зробити вибір і є одним з чинників. Зробити людину щасливою, почути її та просто висловити своє світосприйняття за допомогою контакту і напою — це і є головний дар людини.

За чим наразі сумуєте?

Нічого особливого, швидше за теплими весняними вечорами в Києві, друзями і режимом. Зараз доводиться цей режим вигадувати і систематизувати завдання. Вимушено розтягувати справи, на виконання яких зазвичай вистачає кількох годин.

Що ви очікуєте від професії, які маєте плани та мрії?

Нічого чекати від професії. Дивне формулювання. Я переконаний, що тільки у ваших руках майбутнє, а значить, професія тут ні до чого — від неї не потрібно чекати, потрібно робити. Створювати нове, повторювати старе, робити стабільно і вдосконалювати навички. Планів досить, скоріше вони пов’язані з професією побічно, поки не можу про це говорити. Потрібно робити, а потім говорити про щось.

Які зміни ви б хотіли побачити в барній індустрії після карантину?

Важко сказати. Думаю, краще буде, якщо всі стануть уважнішими і згуртованішими не тільки в індустрії. Реалії такі, що ніхто не готовий до падіння або стагнації, а до цього потрібно бути готовим в першу чергу. Знову ж, працювати над собою і допомагати один одному при першій-ліпшій можливості. Ніколи не знаєш, що з тобою може статися завтра.

Чим надихались, коли готували свій конкурсний коктейль для World Class Ukraine 2020?

Ситуацією 2020 року, від початку і до цього дня. Планета дає тривожні сигнали — сподіваюся, що навколо залишається все менше людей, які думають, що можна перехитрити природу.

Порекомендуйте, як приготувати вдома щось схоже на ваш конкурсний коктейль.

Якщо ви коли-небудь чули про коктейль Gimlet, то це найближча за компонентами історія. Все дуже просто: візьміть джин, бажано з цитрусової основою, Tanqueray No. Ten звичайно підійде. Для приготування кордіала знадобиться лаймовий сік, цедра лайма та білий цукор. Сік треба змішати з цукром у зручній для вас пропорції, зазвичай це 1.5/1 (лайм/цукор), добре побризкати ефірами цедри рідину та після перемішування до однорідної консистенції поставити в холодильник. Змішайте 2 частини джину, 1 частину лаймового кордіала — і ви щасливчик. Але я все одно рекомендую пити вдома все, що бажаєте, і не гнатися за міксологією. Кращий напій той, який подобається нашому гостеві, тому не потрібно намагатись вигадати велосипед. Пийте відповідально і до зустрічі в барі!

Варто зазначити, що внаслідок спалаху пандемії коронавірусу (COVID-19) організатори конкурсу World Class оголосили про перенесення глобального фіналу конкурсу в Сіднеї на 2021 рік. «Задачею World Class завжди було підтримувати, виховувати та надихати барну спільноту, і навіть у цих найскладніших обставинах ми залишаємось відданими цим цінностям. Ми запускали конкурс World Class Ukraine 2020 з мріями про те, що наш фіналіст виступатиме у Сіднеї та представлятиме країну на глобальному фіналі у серпні цього року. Як ми оголошували раніше, це обов’язково відбудеться, але наступного року», — підкреслюють організатори.

Редакція PostEat вже розповідала про новий формат конкурсу World Class Ukraine 2020 та спілкувалась з першими переможцями українського етапу World Class Надіром Кучкаровим та Назаром Макаровим про секрети перемоги.

Матеріал підготовлено за підтримки WORLD CLASS.

Фото: Facebook фіналістів WORLD CLASS, сайт WORLD CLASS.



Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi