Фіналісти World Class Ukraine 2020: Олександр Тангелов та Мирослав Литвиненко - PostEat

пошук

Фіналісти World Class Ukraine 2020: Олександр Тангелов та Мирослав Литвиненко
29-04-2020 0 12618


1 квітня 2020 визначили ТОП-17 фіналістів першого етапу змагання міжнародного конкурсу барменів World Class Ukraine 2020. Завданням першого етапу було створення коктейлю на основі джину Tanqueray No.Ten (на вибір G&T Citrus Heart або The Botanical Journey), в якому необхідно було максимально оригінально та вдало розкрити цитрусові або ботанікальні ноти джину.

Редакція PostEat поспілкувалася з переможцями першого етапу змагання World Class Ukraine 2020 і сьогодні ділиться враженнями від участі в конкурсі та авторськими коктейлями барменів Олександра Тангелова та Мирослава Литвиненка.

Олександр Тангелов — бармен Pink Freud KYIV (Київ)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Конкурсний коктейль: Heart of the future

Олександра Тангелова на створення конкурсного коктейлю надихнули три яскраві цитруси — грейпфрут, лайм та апельсин, які є серцем джину Tanqueray No.Ten. Працюючи з цитрусами, бармен звернув увагу на їхню кольорову композицію і згадав про фантастичну трилогію Кіма Робінсона щодо трансформування Марсу. Замислившись над майбутнім людства, яке споживає нерозсудливо, Олександр Тангелов зробив коктейль, що відображає філософію zero waste. Доповненням до алкогольної основи став інгредієнт з цитрусових залишків із тривалим терміном зберігання — смак джину Tanqueray No.Ten підкреслив цитрусовий сорбет з фруктів, шкірку яких також використали.

 

Що подобається в професії бармена?

Найбільше подобається творчість і спілкування з гостями. Свого часу, кілька років тому, довелося залишити музику, тому що ходити на репетиції потрібно було кілька разів на тиждень увечері (а всі ми розуміємо, що з роботою бармена це неможливо). А потім стався бум індустрії, і творчість з’явилась на роботі, так що я не схибив з вибором. Також подобається швидкість отримання емоцій від гостей: приготував — побачив емоції. Моментальний фідбек на те, що ти робиш — це непідробне задоволення.

За чим наразі сумуєте?

Складно виділити одне щось. Я цілком люблю свою роботу і сумую за купою дрібниць, що там відбуваються. Нещодавно бачив на вулиці відразу 8 людей і дуже здивувався. І я зрозумів, що сумую за великими тусовками, напевно, цього найбільше не вистачає.

Що ви очікуєте від професії, які маєте плани та мрії?

Якби це питання задали 2 місяці тому, відповідь була б зовсім іншою. Насправді, не дуже уявляю, що далі буде. Але в найближчі роки World Class точно буде моїм пріоритетним напрямком.

Які зміни ви б хотіли побачити в барній індустрії після карантину?

Сподіваюся, що ми як професійна спільнота матимемо офіційне представництво або профспілку. Щоб на випадок різних ситуацій у нас був рупор, який би озвучував, що ми є великою частиною працівників цієї країни. Думаю, ця криза стане відмінним каталізатором.

Чим надихались, коли готували свій конкурсний коктейль для World Class Ukraine 2020?

Коли починаєш роботу над конкурсний напоєм, твоя уява схожа на ігровий автомат. Ти отримуєш цілий набір випадкових асоціацій, емоцій, спогадів і прокручуєш їх, це поки не знаходиш те, що тобі подобається. Але іноді й цього мало, і ти продовжуєш «грати» далі. В цьому коктейлі я об’єднав свою любов до наукової фантастики, там є рефренс до циклу книг про трансформування Марсу, та ідею свідомого ставлення до відходів, щоб процедура перетворення планети не знадобилась Землі. Тому, якщо коротко, то sci-fi та zero waste.

Порекомендуйте, як приготувати вдома щось схоже на ваш конкурсний коктейль.

Щоб повторити ефект танення сорбета в домашніх умовах, можна придбати вже готовий фруктовий сорбет в магазині (не обов’язково цитрусовий). Все, що вам знадобиться — це джин Tanqueray No.Ten, тонік і сорбет. Наповнюєте келих льодом, кладете ложечку сорбета, і зверху заливаєте обидва інгредієнти в приємних для вас пропорціях. А коли закінчиться карантин, приходьте в Pink Freud і спробуйте мій коктейль — разом з тим і обговоримо, наскільки ваш домашній варіант був смачніший.

Мирослав Литвиненко — бармен N::B Cocktails Bar (Київ)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Конкурсний коктейль: Time Flow

Бармен Мирослав Литвиненко створив коктейль, присвячений символу гармонії — ромашці, яка особливо розкривається серед ботанікалів джину Tanqueray No.Ten. В напої бармен підкреслив смак джину тандемом бджолиного воску та ромашкового кордіалу. «Мій коктейль Time Flow — про почуття тепла, спокою і турботи. Все це я знаходжу, коли з’єдную смаки ромашки, бджолиного воску і трав. Я бачу цей напій теплим і витонченим. Мій коктейль — це спосіб передати суть роздумів про те, чим є турбота про себе, особливо тоді, коли на це не вистачає часу», — розповідає бармен.

Що подобається в професії бармена?

Звичайно ж, найбільше подобається комунікувати з великою кількістю людей і отримувати задоволення від спілкування з ними.

За чим наразі сумуєте?

Зараз, під час карантину, найбільше не вистачає тісного спілкування з командою N::B Cocktails.

Що ви очікуєте від професії, які маєте плани та мрії?

З кожним досягненням плани і мрії змінюються, але хочеться стати професіоналом своєї справи.

Які зміни ви б хотіли побачити в барній індустрії після карантину?

Хотілося б побачити зміни в стосунках між людьми, як в барній індустрії, так і в звичайному житті — щоб люди стали більш відкритими і чуйними.

Чим надихались, коли готували свій конкурсний коктейль для World Class Ukraine 2020?

Надихався нашими локальними продуктами, які ми можемо бачити кожен день, але не завжди приділяємо їм належну увагу.

Порекомендуйте, як приготувати вдома щось схоже на ваш конкурсний коктейль.

Мій напій буде складно приготувати вдома, але найближчими будуть такі інгредієнти: ромашка, яку можна купити в аптеці (на ній можна настояти джин Tanqueray No.Ten), медовий сироп (з’єднати 1 частину меду та 3 частини води), додати трохи лимона або лайма (за смаком, я вважаю, краще в більш кислу сторону), і все це змішати в змішувальному келиху або відразу в келиху з льодом. Перемішати всі інгредієнти близько 20-25 секунд, щоб напій трохи наповнився водою, та куштувати.

Варто зазначити, що внаслідок спалаху пандемії коронавірусу (COVID-19) організатори конкурсу World Class оголосили про перенесення глобального фіналу конкурсу в Сіднеї на 2021 рік. «Задачею World Class завжди було підтримувати, виховувати та надихати барну спільноту, і навіть у цих найскладніших обставинах ми залишаємось відданими цим цінностям. Ми запускали конкурс World Class Ukraine 2020 з мріями про те, що наш фіналіст виступатиме у Сіднеї та представлятиме країну на глобальному фіналі у серпні цього року. Як ми оголошували раніше, це обов’язково відбудеться, але наступного року», — підкреслюють організатори.

Редакція PostEat вже розповідала про новий формат конкурсу World Class Ukraine 2020 та спілкувалась з першими переможцями українського етапу World Class Надіром Кучкаровим та Назаром Макаровим про секрети перемоги.

Матеріал підготовлено за підтримки WORLD CLASS.

Фото: Facebook фіналістів WORLD CLASS, сайт WORLD CLASS.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi