пошук
Оксана Чернова
Автор
пошук
Оксана Чернова
Автор
Смачна вечеря з друзями та близькими — це найкращий спосіб зустріти Різдво чи Новий рік. І що може бути краще, ніж доповнити її ароматним сиром та смачним алкогольним напоєм?
Оксана Чернова — амбасадорка української сирної культури, експертка ProCheese, засновниця ProCheese Academy, суддя міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards — розповість, з якими сирами найкраще поєднуються міцні напої.
Почнемо з чогось легкого. Джин — це універсальний алкогольний напій, чудова основа для коктейлів. А його адаптивність дозволяє поєднуватися із різними типами сирів на святковому столі. Секрет в тому, що деякі з рослин, які використовують для виготовлення джину — як ялівець і м’ята — часто використовують в кулінарії для покращення смаку, тож у поєднанні з сиром це теж працює.
Одним з найпопулярніших джинів цього року є Botanist 22. Його смак комплексний, квітковий, травʼяний з ароматами бузини та м’яти. Проте ви можете обрати будь-який інший джин, що смакує вам. Завдяки поєднанню цього напою з сиром ви відчуєте унікальний смаковий досвід, що подарує позитивний настрій у прийдешньому році.
Ось кілька новорічних поєднань джину та сирів, які допоможуть створити святковий настрій:
Ялівцеві джини гарно пасують до насичених і солоних сирів з овечого молока. Тож сири Пекоріно Романо, Манчего стануть вам в пригоді.
Хоч джин і не вважають традиційним новорічним напоєм, однак рекомендую спробувати. Адже новий досвід робить наше життя яскравішим.
Наступний напій, про який хотілось би проговорити — це вермут.
Вермут — це аперитив, який роблять на основі рослинних настоянок на базі вина. Він стає солодким та пʼянким із додаванням бренді або іншого нейтрального алкоголю, який використовують, щоб збільшити градус вмісту алкоголю до рівня вина. До різдвяного столу можете взяти всім відомий «сухий» Мартіні або скуштувати La Copa, який виробляють з хересу, чи ж обрати La Pivon Rojo.
Останній варіант вермуту з Мадриду зі своїм ароматом пелюсток троянд гармонійно поєднується з сиром Грюєр. А якщо ви прагнете бурхливого смаку, раджу обрати як акомпанемент сир Манчего.
Солодко-горіхові ноти напівтвердих сирів так і просяться взяти до пари вермут з нотами пряного хересу та цукатів, як у Gonzalez La Copa.
А як щодо блакитних сирів? В цьому випадку раджу спробувати італійські вермути, наприклад, Cocchi Vermouth di Torino, з його нотами фенхелю, сушеного інжиру та какао. З таким насиченим ароматом чудово впораються гострі і яскраві блакитні сирі: французький Рокфор, італійські Страчетунд чи Горгонзола, або чеська Злота Нива.
Обирайте один вид вермуту на вечір або ж влаштуйте святкову дегустацію різних напоїв та сирів і знайдіть власний фаворит року Дракона.
Третій напій, який полюбляють поціновувачі класичних міцних напоїв, — віскі.
Візьмемо, наприклад, Glenfiiich 12. До цього міцного красеня пасуватиме ніжний сир з білою пліснявою — Камамбер. З ним ви отримаєте легкий смак та ароматне задоволення.
Якщо у вас є романтичне віскі The Balvene, відоме завдяки своїй «обробці» — витримці у дубових бочках з-під бурбона — обирайте витриману Гауду, Чедер та копчені сири на кшталт Паста Філата. З ними ви відчуєте всю міцність напою, доповнену димними нотами.
А тим, хто налаштований на гармонію разом з віскі Highland park 12 чи Jack Daniel’s, раджу взяти сири з природною молочною солодкістю. Це можуть бути козячі сири, як Капріччо, або вершкові сир — Брі чи Камамбер. В парі із легендарними віскі вони створюють ідеальний контраст смаків.
Хай там як, поєднання міцних напоїв та сиру набуває у світі неабиякої популярності з кожним роком. Звісно, спектр комбінацій міцних напоїв та сиру набагато більший, але для початку варто скористатися порадами зі статті. Так ви гарантовано створите святкову магічну атмосферу.
А ще більше поєднань будемо ретельно досліджувати у наступному році: попереду аж 366 можливостей віднайти омріяний смак.
Більше порад по сирним поєднанням ви зможете знайти на сторінках Оксани в Instagram чи Facebook.
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.
Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.
Ознайомитись з іншими матеріалами сирної експертки ProCheese Оксани Чернової:
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi