Нові заклади Києва: 15 локацій, що відкрились у серпні 2024 - PostEat

пошук

Нові заклади Києва: 15 локацій, що відкрились у серпні 2024
06-09-2024 0 3924


Нові заклади серпня 2024 шукала редакція PostEat — ми продовжуємо щомісяця розповідати про нові заклади та про тих, хто не дивлячись ні на що, підтримує українську економіку та дає робочі місця. За останній літній місяць в столиці ми знайшли понад десяток нових гастрономічних локацій.

Азійське бістро від Алекса Купера в центрі міста, гастро-бар від Максима Храмова з провокативною назвою на Шота Руставелі, триповерховий ресторан грузинської кухні на Хрещатику, +1 улюблений заклад кримськотатарської кухні на Подолі, винний бар та книжковий магазин на Великій Житомирській — ці локації і не тільки серед відкриттів серпня в Києві.

Про відкриття червня ми розповідали у цьому матеріалі, а про відкриття липня можна дізнатись в цьому матеріалі.

ChaCha | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Хрещатик, 29/1

Години роботи: щодня з 10:00 до 23:00

Контактний телефон: +380953108777

Дещо з меню: бадріджані — 260 грн, запечені печериці з сулугуні на кеці — 230 грн, чихіртма з перепілки — 355 грн,  хачапурі по-аджарськи 4 сира — 270 грн.

Деталі: В новому ресторані ChaCha на Хрещатику 3 поверхи — на площі в 1500 квадратних метрів можуть розташуватись одночасно 370 гостей. Стіни ресторану прикрашають розписані килими ручної роботи українських майстрів та різноманіття глиняного посуду, який також зроблений вручну: кеці, тарілки на стінах, всілякі глечики, квеврі, чарки. В ресторані ChaCha пропонують страви з п’яти меню: основне, сезонне, сніданки, банкетне, дитяче. Тут відкрита кухня  щоб гості на власні очі могли побачити процес приготування страв — соковите м’ясо на мангалі та хрусткий традиційний хліб шоті у великій розписаній печі тоне.

Su4ka Lubov | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Шота Руставелі, 16

Години роботи: щодня 12:00-22:00

Контактний телефон: +380970060403

Дещо з меню: панкейки з телячими щічками та сирним кремом — 235 грн, салат середземноморський з мусом фети та каламато — 225 грн, Том ям з креветкою та гливами — 295 грн, панакота з чорниці та вершковою лавандою — 175 грн.

Деталі: Гастро-бар Su4ka Lubov відкрився в центрі Києва на Шота Руставелі. Як пояснюють творці ресторану його провокативну назву, «Su4ka — це та/той, хто не боїться бути різним, і Lюбить себе у кожному прояві». Su4ka Lubov поєднує в собі різні формати: ресторан вдень — бар ввечері. В меню поєднані різні кухні світу: тут подають устриці і вівсянку, шакшуку і парфе з печінки, окрошку і соте з морепродуктів. Напої у закладі теж є на будь-який смак: демократичне просеко, широка винна карта, класичні коктейлі, а ще — унікальні мікси на кранах, розроблені спеціально для SL.

Musafir | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Костянтинівська, 1 

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Контактний телефон: +380996643575

Дещо з меню: янтик з яловичиною, сиром та грибами — 91 грн, чебурек з бараниною — 83 грн, піде із фетою, чері та шпинатом — 183 грн, лагман — 147 грн, патільджан кебаб з баклажаном — 261 грн.

Деталі: Musafir — мережа кафе кримськотатарської кухні в Києві, четверта локація якої відкрилась у серпні на Подолі. Перше кафе сім’я з Бахчисарая відкрила в 2015 році на Саксаганського, коли переїхала до Києва, а друге в 2017 році на вулиці Богдана Хмельницького. На початку 2020 року відкрився третій ресторан на вулиці Рогнідинській. В меню ви знайдете традиційні страви кримськотатарської кухні, особливою популярністю в Musafir користуються чебуреки та янтики з різними начинками. На основне пропонують класичний узбецький плов та кебаби.

«Теплий» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Лисківська, 9а/22

Години роботи: щодня з 11:00 до 23:00

Контактний телефон: +380443334420

Дещо з меню: форшмак з матіасом по-домашньому – 95 грн, перці мариновані з фетою та тахіною – 95 грн, шашлик з баранячої лопатки – 280 грн, манти з яловичиною – 39 грн/шт.

Деталі: На Троєщині відкрився вже другий ресторан «Теплий» — проєкт від власників Nunu і This is Pivbar. За кухню в «Теплому» відповідає Юрій Нікітюк, який входить в топ 25 найкращих шефів України та створював меню в усіх інших закладах мережі. В меню кримсько-українська кухня з різних регіонів країни: одеський форшмак, кримські манти, піде та лахмаджун, соління та маринади. В барі локальне пиво та домашнє вино.

Tachinomi | Instagram

Де: вулиця Велика Васильківська, 29

Години роботи: пн-чт 11:00 — 22:00, пт-нд 11:00 — 23:00

Дещо з меню: хе з морським окунем — 290 грн, сандо з тунцем — 530 грн, тачі рол курка катцу — 310 грн, яєчна п’яна локшина з креветками — 360 грн.

Деталі: Tachinomi — азійське бістро від ресторатора Алекса Купера (Kyiv Food Market, «Молодість», «Селям», «Лехайм», Shalom, «Татар Бунар») біля станції метро «Площа Українських Героїв». Заклад розпочав роботу в приміщенні ресторану близькосхідної кухні Adelle. Як зазначає ресторатор, у проєкті наймолодша команда та шеф у його компанії, смачна Азія така, як її хотіла комада: точно не канонічна, це пошук себе і нові відкриття. В меню биті огірки та кімчхі, сендвічі сандо і тачі роли, карі та wok.

«Книжки і пляшки» | Instagram 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Велика Житомирська, 21

Години роботи: щодня з 16:00 до 23:00

Дещо з меню: карпачо з тюльки — 180 грн, вітело тонато — 200 грн, салат з ростбіфом — 270 грн, тартар з оселедця — 180 грн.

Деталі: Бар «Книжки і пляшки» поєднує винний бар та книжковий магазин. Бар відкрили відомі київські бармени Повзун Володимир, Радченко Ірина та Бліндер Тарас. В меню більше 100 позицій вина, з них близько 25 – побокально. Серед всього іншого в меню представлено цікаві українські вина. Меню кухні представлено холодними та гарячими закусками, салатами та основними стравами (меню буде доповнюватись). Серед фаворитів гостей – карпачо з тюльки, вітело тонато, салат з ростбіфом та тартар з оселедця. Також в меню можна обрати різні варіанти італійських та іспанських делікатесів на вагу.

«Зухвалий» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Межигірська, 9

Години роботи: пн-чт 17:00-22:30, пт-нд 15:00-22:30

Дещо з меню: Зухвалий на джині — 250 грн, Clover club — 200 грн, Negroni — 190 грн, Kir Royal — 190 грн.

Деталі: Бар «Зухвалий» розташований у самому серці Подолу — це місце, де кожен коктейль створюється з урахуванням смакових уподобань гостей. «Зухвалий коктейлі» — це фішка бару, де ви обираєте базовий алкоголь і описуєте свої бажання: кисле, солодке, міцне або легке. Бармени вміло перетворюють ці запити на унікальні мікси, що відповідають вашому настрою та смаку. Інтер’єр бару поєднує у собі сучасний мінімалізм і фактурність. Вдало підібрані елементи, такі як натуральна цегла, біла плитка, та яскраві червоні акценти створюють особливу атмосферу.

Point 66 | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Антоновича, 48А

Години роботи: пн-чт 09:00-22:30, пт 09:00-23:00, сб 10:00-23:00, нд 10:00-22:30

Дещо з меню: сендвіч із копченою куркою та сиром — 125 грн, піца з білими грибами та прошуто — 269 грн, Whiskey Grapefruit Smash — 139 грн, Coconut Pistachio Sour — 139 грн.

Деталі: Point 66 — новий заклад на Антоновича з чесними коктейлями та класною їжею у takeaway форматі. Він є продовженням фудтраків, які працюють на Столичному ринку та мають назву Route 66. Всередині практично немає посадкових місць, тому орієнтир закладу — саме на швидкість та takeaway. Коктейлі та всі напої (лимонади, тонік, квас) готують на власному виробництві — це дозволяє отримувати високу якість і зберігати помірну ціну. За їжу у Point 66 відповідає Олег Старун (Steakhouse, Beef) — у меню піца на ферментованому тісті, сендвічі, салати, вареники та кілька десертів. 

Drinks Boutique | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Олександра Кониського, 2 

Години роботи: щодня 12:00 – 20:00

Деталі: Underwood Drinks Boutique – фірмовий магазин київської броварні Underwood. В бутіку представлений весь асортимент напоїв, що випускає бренд – крафтове пиво, лимонади, CBD drinks, а також подарункові набори та мерч. Засновники розповідають, що це не бар, але і не звичайний магазин пива. Трохи модний, трохи фенсі, трохи навіть схожий на галерею сучасного мистецтва – стіни прикрашають картини, а стелажі – скульптури ілюстраторки.

«Пароль Апероль» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Саксаганського, 103

Години роботи: вт-пт 15:00-22:00, сб-нд 12:00-22:00

Дещо з меню: коктейль «Американо» — 175 грн, коктейль «Кампарі шприц» — 175 грн, коктейль «Бульвардьє» — 180 грн, коктейль «Хьюго» — 165 грн.

Деталі: «Пароль Апероль» — новий бар на Саксаганського, де коктейлі готуються в автоматах, але подача така ж естетична, як в класичному барі, в красивих келихах з прикрасами. Вражає асортимент: більше 20 класичних коктейлів. Їх готують 2 автомата, швидко та якісно. Найпопулярніший коктейль це звісно «Апероль шприц», є також інші коктейлі з просекко. Також в закладі можна перекусити смачними м’ясними та сирними делікатесами, що дуже пасують до коктейлів, вишуканими солоними та солодкими пирогами, десертами.

SAD x САД | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Бастіонна, 13

Години роботи: щодня 07:30 — 21:00

Деталі: Нова кавʼярня SAD x САД — місце, куди повертаєшся як в ностальгічне минуле знову та знову. Тут не тільки про смачну спешелті каву та десерти, а й про прийняття людини та її будь-якого стану. Попрацювати за ноутбуком та фільтром, зустрітися з подругою на матчу після йоги чи просто прийти почитати книгу в приємній, затишній атмосфері. У наявності безліч напоїв з кави, а також матча та лимонади і купа солоденьких, і не тільки, доповнень до напоїв завжди у наявності.

«Платформа 9 ¾» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Євгена Чикаленка, 19А

Години роботи: щодня 10:00-21:00

Дещо з меню: омлет «Бекон Слизерину» — 175 грн, сет «Дари Волан-де-Морта» — 250 грн, паста Гріффіндора — 195 грн, піца три сири з карамельною грушею — 370 грн.

Деталі: У серпні у центрі Києва відкрилося незвичайне кафе — «Платформа 9 3/4». Це арт-кафе у стилі саги про хлопчика-чарівника Гаррі Поттер, де гості можуть потрапити до вітальні Ґриффіндору. У кафе є широкий вибір тематичних напоїв, десертів та страв. До прикладу, найпопулярнішими напоями є «Оборотне зілля» та «Фелікс Феліціс». Серед фаворитів також сет снеків «Дари Волдеморта» та «картопля у горщику від місіс Візлі». Любителі солоденького відмітили, що їм неабияк подобаються десерти снітчі, капкейки із сортувальними капелюхами та монстро-книжки.

«Щиро» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Юрківська, 6/32

Години роботи: щодня 07:30 — 22:00

Дещо з меню: французький омлет із зеленим салатом — 240 грн, грінка з малиновим соусом та пломбіром — 170 грн, сендвіч вершкова курочка — 210 грн, пюре з веган фрикадельками — 320 грн.

Деталі: «Щиро» — кав’ярня на Подолі, де готують сніданки цілий день, а також пропонують готові сендвічі від food inside, солодощі. Для вечірніх зустрічей є вино. Снідати пропонують французьким омлетом із зеленим салатом, злаковою кашею з ягодами, солодкою грінкою з малиновим соусом та пломбіром.

Konteyner і Burger Farm | Instagram

Де: вулиця Верхогляда, 10

Години роботи: щодня 11:00 — 22:00

Дещо з меню: Бургер Елвіса — 152 грн, Фрайд Чікен бургер — 188 грн, такос з пулд порком — 186 грн, пиво Underwood в асортименті — 120 грн/330 мл.

Деталі: На Печерську відкрився новий Konteyner – це вже 12-й заклад мережі, що постійно росте і розвивається. Меню в цьому закладі створила команда Burger Farm. У відвідувачів є можливість замовити бургери, включаючи вегетаріанські варіанти, крильця та різноманітні гарніри. В асортименті бару представлені як класичні сорти пива, так і крафтові напої від Konteyner.

Meat Bar | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Нижній Вал, 19/21

Години роботи: щодня 09:00 – 22:00

Дещо з меню: бургер з томленою яловичиною – 245 грн, шаурма з куркою – 215 грн, крильця Баффало & картопля по-селянськи – 225 грн, витримані стейки – від 128 грн/100 г.

Деталі: Новий Meat Bar від «М’ясторія» відкрився на Подолі. У меню шаурма, бургери, фірмові стейки, набори для компанії, сніданки та багато іншого. Також на вас чекатимуть готові страви у форматі grab-and-go та фірмові м’ясні позиції й напівфабрикати від «М’ясторія». Свіжі й гарячі страви формату take away та напої чекають, що ви візьмете їх з вітрин та полиць.

Головна фото: Su4ka Lubov

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi