пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Нові заклади Києва, які відкрились в жовтні 2025 шукала редакція PostEat. З’явилися нові заклади Києва, від сучасних ресторанів до стильних кав’ярень і атмосферних барів. Це місця, де поєднуються локальні продукти, авторські меню, продуманий дизайн і нова гастрокультура. У добірці зібрали найкращі ресторани Києва, нові бари Києва, кав’ярні Києва, які вже стали улюбленими для тих, хто шукає, де поїсти у Києві цього сезону. Якщо ви стежите за гастрономічними відкриттями столиці, ця підбірка — ваш гід по головних новинках жовтня.
Ресторани
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Центральна, 186, Нижні Сади, Осокорки, Київ
Новий ресторан біля Києва у заміському комплексі SEVEN LAKES. Дизайн від YOD Group. Заклад про архітектуру, гастрономію та природу. Інтер’єр з великими панорамними вікнами, деревом, бежевими тонами, живими соснами посеред зали. У закладі два зали: головний на 124 гостя та банкетний на 88. Шеф Юрій Ткаченко працює з локальними продуктами, сезонністю і сучасними техніками. У меню: хліб власної випічки, страви з риби з власного озера, м’ясо з мангалу та десерти. Серед хітів: запечена кольрабі з яловичими хвостами, котлета з дикого кабана з карпатським трюфелем, осетрина з лисичками у таджині.
Радимо для тих, хто шукає нові ресторани Києва, цінує локальну кухню і хоче знати, де поїсти у Києві поруч із природою.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Андрія Верхогляда, 7
Ресторан і бар азійської кухні у форматі Asian fine taste. Сучасна гастрономія, лаконічний дизайн з природними елементами. Кухня: азійська та европейська, класику переосмислюють крізь сучасні техніки і подачі. Сніданки з 10:00 до 14:00 (авокадо тости, шакшука, сніданки з креветками або лососем, крок месьє з качкою, яйця бенедикт, тощо). В основному меню: стартери, гарячі закуски, суші-бар, основні страви, десерти. Використовують техніки WOK, сувід і фритюр. Серед страв: едамаме з сіллю мальдон, биті огірки Lao Gan Ma, баклажани WOK, шримп кейки зі стружкою тунця, голубці з крабом у шпинатному соусі. У суші-барі — роли преміум-рівня: філадельфія з лососем, фелікс з тунцем, дегустаційний сет NOMI рол.
Є дитяче меню, вино, коктейлі, міцний алкоголь і пиво. Стильний інтер’єр, уважний сервіс, коктейлі, доставка. Pet-friendly, є пледики для песиків.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Обсерваторна, 5, Київ
Новий японський ресторан у центрі. Простір про гастрономію, вогонь і сучасне бачення традицій. Відкрився 29 жовтня 2025 року після короткого тестового періоду. Кухня: сучасна японська кухня від шефа Антона Григорука (Provisiia, Chef’s Tables, Bursa Kyiv, T.C Pizza). У меню: якіторі, рамен, страви на грилі та саке. Фішка: приготування на відкритому вогні, що додає глибини смаку.
Особливості: ресторан працює з 12:00 до 21:00, гриль-бар — із 16:00. Проєкт створено командою власників Hanh і бару «Oкно». Над інтер’єром працювало українське бюро AKZ Architectura. Атмосфера мінімалістична, з фокусом на деталях і текстурах.
The Cake | ресторан-кондитерська
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Драгоманова, 31-А, біля озера «Позняки»
Новий The Cake відкрили на Лівому березі. Мережа Володимира Володарського (The Burger, Samna, Samna Marbella). Працюють щодня з 10:00 до 22:00. Новий і другий заклад мережі має два поверхи. Формат: ресторан-кондитерська, поєднує фірмові десерти з повноцінним меню. Від сніданків до пасти й коктейлів. (Перший заклад працює на вул. Великій Васильківській, 5.)
Кухня: сніданки, бенто, паста, салати, основні страви, десерти, торти на замовлення. У меню класичні й сучасні страви: сирники «Кріспі мак», ліниві вареники з вишнею у трьох текстурах, бенедикт на круасані, іспанський сніданок із сардинами, трюфельна гречка.
L’Azzurro | ресторан середземноморської кухні
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Драгоманова, 17.
Новий ресторан з атмосферою середземномор’я. Відчинені щодня з 12:00 до 22:00. Кухня: середземноморська, зі свіжими інгредієнтами та гармонійними поєднаннями. У меню — супи, закуски, салати, паста, основні страви, гарніри, десерти, піца та сніданки.
В меню: бранчі, які закохують із першого погляду; фірмовий «МітінСирник» — ніжний сирник із характером. Сніданки all day по вихідних. Дитячі майстер-класи. Мають меню “Блекаут” для будь-якої ситуації. Pet-friendly. В закладі можна провести: день народження чи ювілей, корпоратив або бенкет, романтичну вечерю чи сімейне свято.
Бари
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Дарницький бульвар, 8
Новий заклад на лівому березі Києва. Формат: вечірній бар і кальян-простір із паназійською кухнею та авторськими коктейлями. Меню поєднує паназійські страви та сучасну подачу. Серед страв: удон із куркою, яловичиною або морепродуктами, курка в кисло-солодкому соусі, кокосовий карі, креветки темпура. Барна карта, пиво, міцний алкоголь, чай, кава та безалкогольні напої.
У кальянному меню: авторські мікси зі складним ароматичним профілем. Інтер’єр у сірій гамі з арт-елементами, світлом і димом створює атмосферу вечірнього міського релаксу. EMBER відкрився 3 жовтня 2025 року й позиціонує себе як нову точку вечірніх зустрічей у Києві. Радимо для тих, хто шукає нові заклади Києва, цінує паназійську кухню та курить кальян.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Тарасівська, 18
Бар без меню, працює за концепцією авторських коктейлів фіксованої вартості. Усі напої готує бармен Михайло Міщенко. Вартість кожного коктейлю становить 373 гривні. Бар відкрився 17–18 жовтня офіційною вечіркою з діджей-сетами від Kiptilov (Shaleni) та Seba Korecky (Vertuha). Заклад працює з четверга по неділю, починаючи з 18:00.
Формат передбачає відсутність постійного меню: напої створюються індивідуально, за настроєм або запитом гостя. Простір орієнтований на камерну аудиторію та атмосферні вечори з музикою і авторськими коктейлями.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Мечникова, 5 (м. Кловська), Octo Tower, 3 поверх
Новий чайний бар YaBao. Простір у центрі міста для зустрічей, перезавантаження та натхнення. Працюють щодня з 11:00 до 21:00. Формат закладу — традиційна чайна. В меню: церемоніальний чай, церемоніальний чай To Go, вечірні напої. До чаю подають: цукерка «білий бісер» — 60 грн, цукерка «трюфель» — 60 грн, печиво гречане з шоколадом — 50 грн, імбирне печиво — 60 грн, шоколадний медальйон «мохіто-чіа» — 85 грн, горішки — 180 грн, суміш горіхів, сухофруктів та насіння. Чайні послуги: ознайомча чайна церемонія з майстром — 1200 грн, чайна дегустація — 2500 грн.
М’яке освітлення, запах прогрітого посуду, спокійна музика. Засновниця проєкту — Ксенія Бобиль. Вона створила YaBao з любові до чайної культури й ідеї майндфулнесу, усвідомленого відпочинку.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Верхній Вал, 20
10 жовтня на Подолі офіційно відкрився бар «Рій». Франшиза барів «Cikera», що популяризує медові алкогольні напої. Бар для зустрічей за келихом коктейлю та атмосферою свободи. Медова традиція, сучасний міксологічний підхід і подільський вайб. У меню питні меди і коктейльна карта від Іллі Трубіцина, побудована навколо медових нот. До напоїв пропонують закуски від українських виробників і сендвічі від FoodieSpace. Влансиця — Тетяна Коваль.
Бар може розмістити 30 гостей. Pet-friendly. Якщо шукаєте, де поїсти у Києві та відчути атмосферу медової культури — вам сюди.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Січових стрільців, 11
Новий англійський паб у центрі міста. Заклад створив Павло Онуфрік, засновник проєктів Passenger, Capo di Monte та By Italy. У меню: понад 15 сортів розливного і крафтового пива. Працюють щодня з 11:00 до 22:00. Атмосфера справжнього пабу з британським духом. У меню: класика пивних закусок і ситні страви. Готують бургери, піцу, салати, гарніри, м’ясо з хоспера. До пива пропонують слабосолений лосось, бастурму, копчений сир «Косичка», чипси зі свинини чи курки, мариновані яйця, грінки з пармезаном і сет закусок для компанії.
Влаштовують музичні вечори. Заклад pet friendly. Місце для цінителів якісного пива, смачної кухні.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Рейтарська, 15-А (Reytarska Circle), мінус перший поверх.
Монопроєкт Віталія Кононикіна (Twins, Koi). Це простір нової культури пиття: про вибір, а не відмову. Формат фокусується на усвідомленому дозвіллі без тиску алкоголю. Працює: нд-чт 12:00–22:00, пт-сб 12:00–23:00. Напої: бар пропонує безалкогольні коктейлі (mocktails), low-ABV коктейлі та легкі вина. Напої створені, щоб підкреслити момент, а не заглушити відчуття. Акцент на напоях і легких закусках.
Перший sober & low-ABV простір у Reytarska Circle. Тут можна насолодитись компанією, ясністю і глибиною моменту, не відмовляючись від смаку.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Богдана Хмельницького, 9-А
Перезапущений коктейльний бар із філософією буддизму. Працює вечорами: 18:00–23:00 (п’ятниця-неділя). Простір повернувся в оновленій енергії після нового циклу, що стартував 25.10.2025. Атмосфера акцентує на ритуалі, музиці й емоції гостей. Барна локація з авторськими коктейлями від шеф-бармена Руслана Латіфова. Стиль напоїв побудований навколо ідей балансу, глибини смаку та інгредієнтів світової школи міксології. Легкі закуски доповнюють коктейльну карту.
Sansara входить до групи Food Slang (Elevato, Idillio, Kimchi BBQ, Street Kim, Kim Click). Ребрендинг і оновлений вайб зацікавить цінителів барів.
Le ChouChou | after-dinner бар
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Князів Острозьких, 44
Аfter-dinner бар, розташований на мінус першому поверху ресторану FROU FROU. Богемна, світська атмосфера, музика від джазу до DJ-сетів. Тут продовжують вечір після театру чи ресторану. Працює пʼятниця–субота 19:00–23:00. Відкриття відбулось ще у вересні. Авторські коктейлі та легкі закуски. Серед страв: ікра лососева, устриці, профітролі з креветками, сирне плато, сет солоних еклерів, м’ясні антіпасті.
Вдень у цьому ж просторі в закладі Frou Frou, пропонують випічку, ігристе та витончений обід. Вечорами відкривається Le ChouChou з музикою, шоу і коктейлями, закусками.
Особливості: бар поєднує живу музику, шоу-балет і діджейські сети. Формат: вечірні світські події з welcome-drink і фотографом.
Міські кафе
Oishi Ba | Японське міське кафе
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 23
Нове японське міське кафе у стилі вабі-сабі. Простір про комфорт і насолоду моментом. Атмосфера створена для спокійного міського відпочинку. Кухня: авторська японська та евпорейська кухні. Натхненник закладу — шеф Джефрі Велла (зірка Michelin). Шеф: Володимир Попович. У меню: сніданки, роли, гарячий рамен, матча та кава. Є авторські коктейлі від шеф-бармена Нікіти Жури.
Особливості: заклад відкрився на початку жовтня 2025 року у тестовому режимі. Інтер’єр створила архітекторка Ольга Дзюба (Guramma, Corvina). Символ кафе: заєць, що у японській культурі уособлює достаток і насолоду. Простір оформлений у жовтих і бордових відтінках з артовими деталями — триметровим жирафом і рослинними мотивами. Pet-friendly.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Зарічна, 1-Б, ЖК «Зарічний»
Нове міське кафе на Осокорках. Тут смачно і затишно. Простір для сніданків, обідів і вечерь у стилі «як удома». Концепцію меню розробив бренд-шеф Олександр Губін. Працюють щодня з 9:00 до 21:30.
Кухня: домашня з авторським акцентом — ньокі, салати, сендвічі, кіші, піца «Хоумі», десерти. Сніданки: омлет із грибами та беконом, яйце в хлібі з міні-сосисками, сніданок із лососем і гуакомоле. Є барна карта з коктейлями й вином. Тут збираються сусіди, друзі та ті, хто шукає теплу атмосферу. У «Хоумі» тихо, спокійно, смачно.
Кав’ярні
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Рейтарська, 15, Київ (Reytarska Circle)
Mindful-кавʼярня для усвідомлених пауз. Перша локація майбутньої мережі Seaters. Засновник, ресторатор Віталій Кононикін (Twins, Koi у Дніпрі). Простір про каву, атмосферу та спільність. Кухня: кухня відсутня, але є власне виробництво випічки, сендвічів і салатів. Використовують власну обсмажку зерна, два види для еспресо та фільтру. Планується додати декаф. Напої готують також на альтернативному молоці.
Особливості: каву можна замовити на виніс, у залі або онлайн. Меню: фільтр, допіо, капучино, лате, матча лате, чай, кекси. Інтерʼєр з дерева, металу і текстилю. Заклад pet-friendly, розрахований на 50 гостей. Відкрився 1 жовтня 2025 року. Майбутні точки — на Хрещатику й Бессарабці.
O’Cake | кав’ярня з власною ростерією
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Петра Сагайдачного, 18 (Saga City Space)
Новий заклад O’Cake відкрили на Подолі. Проєкт Валерія Пращука, власника ростерії LongShot і ресторану «Теревені». Це шостий заклад мережі і перший у Києві. Архітектура від Drozdov & Partners. Заклад працює з 7:30 до 22:15 у будні та з 9:00 до 22:15 у вихідні.
Кав’ярня з фокусом на specialty каву та власне виробництво. Формат поєднує каву третьої хвилі, десерти, кіші та чіабати для легких обідів. Займає три поверхи, має велику літню терасу та панорамні вікна на Поділ. Кухня: десерти, кіші, чіабати, авторські напої, specialty кава з власної ростерії у Вінниці. За кавову карту відповідає шеф-бариста Лєра Островська.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: бульвар Марії Приймаченко, 8
Нова затишна кавʼярня для зустрічей, роботи та усамітнення. Формат: повільна кава, домашня випічка і авторські десерти. В меню: еспресо, фільтр, альтернативні напої, випічка та десерти. В меню також bean-to-bar шоколад, зроблений з какао-бобів fino de aroma від фермерів, без готових сумішей і переплавлення, 72 години турботи, обсмаження та перетирання. Заклад працює в тестовому режимі та готує широкий асортимент випічки цієї осені. Ідеальне місце, щоб ділитися моментами за чашкою.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Володимиро-Либідська, 16 (у магазині квітів Flo.lux, м. Палац Україна) та Оболонський проспект, 6-А
Як повідомила команда в інстаграм, відкрито дві нові локації 0642.coffee. Заклад про «правильну каву» та атмосферу спокою. Перша розташована в магазині квітів @flo.lux на вул. Володимиро-Либідська, 16 (район Палацу Україна), друга — на Оболонському проспекті, 6-А. Обидві працюють щодня з 08:00 до 20:00.
Формат кавʼярень із правильною кавою, мінімалістичним дизайном і затишною атмосферою. Тут можна насолодитися моментом із горнятком кави. В меню: класична кава, авторські кавові напої, напої на основі матча.
Eleven Coffee — specialty кавʼярня на Берестейському
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: просп. Берестейський, 11, корпус 1
Тут готують specialty каву, церемоніальну матчу, чай, випічку та десерти. Графік роботи: пн–пт 08:00–20:00, сб–нд 09:00–21:00. Кавʼярня відкрилася 4 жовтня у тестовому режимі. Формат для зустрічей і кавових пауз. Атмосфера: затишна, тепла, pet-friendly.
В меню напоів: класична та альтернативна кава, напої на основі матча, авторські мікси, свіжа випічка та матчеві десерти. Серед страв, зокрема: кіш із куркою, шинкою та грибами; сендвічі — вершкова курочка, вітелло тоннато, шинка-сир або курочка теріякі. Подаватимуть португальський паштейш, брауні з сіллю, а також хрусткі круасани, кіші, сендвічі. Є опція take away.
TAKE.EAT.EASY — кавʼярня на Вокзальній
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Богданівська, 1 (м. Вокзальна)
Затишна neighborhood-кавʼярня. Графік: пн–пт 08:00–21:00, сб–нд 09:00–21:00. Формат: coffee & bakery, де кава стає ритуалом, а простір місце комфорту. Кухня: сендвічі, круасани й солоні пироги, смачні перекуси до кави чи для швидкого обіду. Серед страв також: свіжі круасани, випічка, макарон, лимонні тарти, десерти та авторські кавові напої. Особливості: свіжа випічка щодня. Акцент на якісну каву від зерна до чашки. Pet-friendly. Продуманий інтер’єр і тепло сервісу. Добре місце поруч із домом для ранкового ритуалу.
Фото: всі заклади з добірки
Читати також:
Нові заклади Києва. Вересень 2025: 15 нових відкриттів першої половини осені
Нові заклади Києва. Серпень-вересень 2025: куди сходити в Києві цієї осені
Нові заклади Києва: 10 локацій, що відкрились у січні 2025
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi