«Правда на наших рецепторах». У кафе-галереї Mātēr в центрі Парижа відбулась дегустація українських вин та авторських сирних десертів - PostEat

пошук

«Правда на наших рецепторах». У кафе-галереї Mātēr в центрі Парижа відбулась дегустація українських вин та авторських сирних десертів
11-09-2023 0 600


«Правила є, але правда завжди залишається на наших рецепторах», – саме так хочеться підсумувати дегустацію українських вин та авторських сирних десертів, що відбулася у Парижі у кафе Mātēr 3 вересня. Місце обрано не випадково, хоч і починалось усе зі збігу обставин: горнятка ароматної кави, смачного десерту, і врешті знайомства з українською шефинею-кондитеркою Аліною Прокопенко.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Кафе одразу налаштовує на творчі ідеї, оскільки розташоване у галереї сучасного мистецтва Lafayette Anticipation. Тому готувати дегустацію українських вин у супроводі солодкої сирної дошки було надзвичайно цікаво. 

Гості впродовж вечора куштували оригінальні сирні десерти, як, наприклад, медівник з інжиром, горгонзолою, червоним вином та кедровими горішками. На дегустації були представлені вина з різних регіонів України: Одеської («Фрумушика-Нова»), Тернопільської («Татове вино»), Закарпатської («Котнар»), Харківської (Drunk Master) областей. 

Коли традиції переплітаються з нестандартними рішеннями, відкриваються інші горизонти, зʼявляються нові смакові вподобання. Наприклад, ми з гостями зʼясували, що петнат чудово «працює» як із Bellini-салатом з буратою, білим вином, персиками та руколою, так і сирним десертом з гелем Брі, пармезановим мусом і вишнею. Цікаво, що думка про вишню у складі прийшла останньою чергою, ягода у десерті оригінально «замаскувалась» під буряк. Особливо у поєднанні з червоним витриманим вином з оксамитовими танінами. Брауні з горгонзолою та Fleur de sel «подружився» з відбірним зрілим Бастардо. 

До слова, це перший винно-гастрономічний захід, що прийняв у своєму просторі ресторан. Команда закладу з натхненням підхопила ідею влаштувати подію, де буде можливість дізнатись про українське вино та збагатити свій гастрономічний досвід.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Гості забрали з собою на згадку історії про українські вина та виноробні, сорти, поради щодо класичних поєднань вин та сирів, досвід один одного.

Для Аліни Прокопенко ця подія стала дебютною у ролі шефа і вона сподівається на повторення схожих досвідів у Mātēr. 

«Я бачу наш ресторан у галереї сучасного мистецтва як простір для діалогу між культурами, для креативу і свободи в поєднаннях. Словом, те, що я втілюю в кондитерському мистецтві. Як можливість не тільки спробувати рідне на смак за багато кілометрів від дому, але і здивуватись, дізнатись щось нове, яке можливе тільки тут, у цьому міксі. Як медівник з горгонзолою і червоним вином. В ідеї солодкої сирної тарілки є також певна іронія щодо французьких харчових звичок. Ці десерти створюють враження традиції куштувати різні види сирів після основного прийому їжі, часто з медом, інжиром, горіхами чи ягідним джемом, але все в одному шматочку. А в поєднанні з українськими винами, які стали для мене відкриттям (досі не можу забути той пет-нат) – це стало справжньою історією із приємним післясмаком. Я чекаю з нетерпінням наших майбутніх заходів!», – прокоментувала захід шефиня-кондитерка Mātēr.

Замість підсумку, хочу подякувати команді ресторану за співпрацю, гостям за зацікавленість українськими винами, за бажання пізнавати українську винну та гастрономічну культуру через різні формати і де б ми не були. 

Тим часом команда Posteat продовжує знайомити своїх читачів з різноманітними подіями у сфері вина та гастрономії, що відбуваються у всьому світі. 

Photo credit: Валентина Дуткевич

Читайте також: 

Цікаві гастро-місця світу: Іспанія, Андалусія — оливкова олія, гаспачо, Pescaíto Frito

Гастро-замітка: італійський спеціалітет панчета

Цікаві гастро-місця світу: Емілія-Романья — парміджано, бальзамічний оцет, лазанья

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi