У 2024 році уряд ставить пріоритетом переорієнтацію економіки із сировинної на переробну - PostEat

пошук

У 2024 році уряд ставить пріоритетом переорієнтацію економіки із сировинної на переробну
10-01-2024 0 328


У 2024 році Кабінет Міністрів України ставить пріоритетом переорієнтацію економіки із сировинної на переробну. Для реалізації планується розширення програм підтримки бізнесу, в першу чергу того, що працює в переробній сфері та виготовляє продукцію з доданою вартістю. Про це повідомляє Верховна Рада України.

“”Попри війну росії проти України Уряд постійно вживає всіх заходів для залучення інвестицій, розширення інструментів підтримки аграрного бізнесу та стимулювання розвитку аграрного сектору економіки”, — інформують у Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

Зокрема, продовжить діяти програма доступного кредитування під 5-7-9%, буде збільшено фінансування грантової програми для переробних підприємств, за якою можна отримати до 8 млн грн на розвиток, та програми мікрогрантів на започаткування або розширення власної справи.

Зазначається, що наразі частка переробної промисловості становить близько 35%. Тому, зміна структури економіки забезпечить значне зростання ВВП та нові робочі місця, що в свою чергу підвищить показник частки переробної галузі. Також стимулювання переробної промисловості сприятиме залученню інвестицій у реальний сектор, посилить несировинний експорт і стане важливою складовою економічної євроінтеграції.

У Верховній Раді України додають, що повномасштабне вторгнення росії в Україну показало критичну значущість швидких правильних управлінських рішень для вітчизняної економіки. Блокування експорту аграрної сировини спричинило зростання агропереробки. За даними митної служби, за 9 місяців 2023 року експорт борошна зріс на 267%, макаронних виробів — на 22%. Підвищуються потреби аграріїв у нових інвестиціях для будівництва нових переробних потужностей. Це і млини, і біоетанол, і глибока агропереробка, і харчові продукти.

Photo credits: Верховна Рада України

Читайте також:

У воді з пластикових пляшок міститься у 100 разів більше наночастинок пластику, ніж вважалося раніше

У Південній Кореї заборонили виробництво та продаж м’яса собак

В Україні запроваджують системи TRACES NT, яка пришвидшить процедуру експорту продукції рослинного і тваринного походження

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi