У Будапешті відкрився ресторан, присвячений «Тисячоліттю Угорщини» - PostEat

пошук

У Будапешті відкрився ресторан, присвячений «Тисячоліттю Угорщини»
24-01-2020 0 671


Заклад відкрився у відновленому «Будинку Тисячоліття» (Millennium Háza) в Будапешті. Тут готуватимуть страви рубежу XIX-XX сторіч — голубів, жаб’ячі лапки, вепрятину, річкову рибу тощо.

Ресторан став частиною масштабного проєкту Liget Budapest з розвитку міського парку Будапешту. В межах проєкту було відреставровано «Будинок Улофа Пальме» (Olof Palme Ház) 1885 року побудови. У 1896 році будівля стала музеєм в межах святкування «Тисячоліття Угорщини», а на початку 2000-х років прийшла в занепад.

У 2017-2019 роках будинок відновили, дали нову назву «Будинок Тисячоліття» та відкрили у нього ресторан.
Дизайнери Кіш Міклош (Kiss Miklós) та Мангель-Хубор Естер (Mangel-Hóbor Eszterrel) відтворили інтер’єр будівлі кінця XIX сторіччя з адаптацією до сучасних тенденцій.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

 Заклад в «Будинку Тисячоліття» оформлений у стилі ар-деко. Головний колір — смарагдовий. Це фірмовий колір виробів порцелянової фабрики «Жолнаї» (Zsolnay) з еозиновою глазур’ю. Згідно з описом проєкту атмосфера закладу покликана перенести гостя у «щасливі часи на зламі сторіч».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Для гостей закладу готуватимуть страви типові для меню ресторанів Будапешту в кінці XIX сторіччя. «Те, що ми сьогодні називаємо угорською кухнею — це лише невелика частина кухні Угорщини минулого. На зламі століть кухарі використовували значно більше м’яса та овочів, а способи приготування були різноманітнішими», — сказано на сайті ресторану.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Очікується, що гості закладу зможуть спробувати у ньому голубів, жаб’ячі лапки, веприну, річкову рибу, пироги з різними начинками за рецептами рубежу сторіч. До весни 2020 року заклад працює у форматі кафе, далі — як ресторан а-ля карт.

Також на початку 2020 року в Угорщині виготовили солодке вино «токай» вартістю $40 000 за пляшку. Тираж релізу — лише 20 пляшок. За всю історію винарні вино випускали тільки шість разів в роки визначного врожаю.

Фото: millenniumhaza.hu

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi