Українська ростерія «SoloWay» відкриває кавʼярню в Чикаго - PostEat

пошук

Українська ростерія «SoloWay» відкриває кавʼярню в Чикаго
17-01-2024 0 421


Українська ростерія «SoloWay», яка допомогла принести культуру третьої хвилі в Україну, готується дебютувати в США в січні, відкривши свою першу кавʼярню під назвою Soloway Coffee в Лінкольн-парку. Про це повідомляє Eater.

Soloway Coffee – витончений та мінімалістичний заклад від амбітних засновників рестерії та подружжя Артура та Ірини Юзвік. Відкриття в Чикаго заплановане на 20 січня за адресою: N. Lincoln Avenue, 2275. Клиноподібна кутова кавʼярня являє собою початок нової американської історії для пари, яка визнає, що у них звичка – обирати важкий шлях. Наприклад, хоча вони могли відкрити заклад через два місяці після підписання договору оренди, натомість пара вирішила інвестувати в дизайн та обладнання, які символізують їхню відданість галузі. Навіть їхні обручки, прикрашені крихітними золотими кавовими зернами, є свідченням їхньої цілеспрямованості.

«Ми та родина, яка завжди ризикує», – каже Артур. «Ми організовуємо сімейну вечерю, обдумуємо сімейне рішення, ми вирішуємо що завгодно — це важкий шлях… Ми віримо, що незалежно від того, де ви знаходитесь, люди заслуговують на якість. Це більше, ніж професія, це більше, ніж просто бізнес. Ми ніколи не ставимо дохід вище будь-яких з цих речей».

Пара познайомилася в 2015 році в їх Тернополі, і вже наступного року вони заснували в цьому місті кавову фабрику. Відтоді вони відкрили дві кав’ярні у Тернополі під назвою Karma Kava, де одними з перших у місті почали пропонувати спеціальні крапельні варки та спостерігали за драматичним стрибком у культурі кави в країні загалом. 

«[В] Україні кожен напій особливий. Те ж саме станеться і тут. Наприклад, фісташкова паста. Її можна купити де завгодно, але ми вирішили піти важчим шляхом, купити обладнання та зробити її свіжою», — додає Артур.

На додаток до кави та еспресо єдиного походження (готується із зерен, які регулярно доставляються з обсмажувальних заводів в Україні) та чаю від чиказького Spirit Tea, Soloway подаватиме випічку від гучного місцевого маестро Дена Бейкера. Команда також обіцяє в меню сендвічі та сніданки. Як батьки однорічної дитини, подружжя хоче, щоб сім’ї з дітьми почувалися гостинно, запропонувавши варіанти для тих, хто занадто малий для кави, як-от «бебічіно» — парене молоко з невеликою кількістю ароматизаторів або какао. 

Заклад розрахований на 23 місця. За сприятливої погоди є відкрите патіо, яке може вмістити до 60 осіб.

В майбутньому подружжя планує розширити свою діяльність по всій Європі та США. Протягом наступних п’яти років вони планують відкрити 10 закладів.

Photo credits: Eater

Читайте також:

Винний ресторан Wine Love у Києві відновив діяльність після тривалої перерви

Документальний фільм зняли про український ресторан Veselka в Нью-Йорку

Меттью Мак-Конагей разом з дружиною запустили бренд текіли

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi