В Україні створили Асоціацію кавістів. В ній об’єднають продавців вина - PostEat

пошук

В Україні створили Асоціацію кавістів. В ній об’єднають продавців вина
13-01-2021 0 992


Кавіст — експерт з алкоголю, який займається продажем і консультацією у магазині. У 2021 році Наталія Благополучна створила Асоціацію кавістів України для розвитку і популяризації професії.

Про створення нової асоціації президентка Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє та засновниця школи сомельє «Майстер-клас» Наталія Благополучна повідомила у фейсбук.

«Новий рік — нова Асоціація. Ми відкрили Асоціацію кавістів України. Можете вітати! Багато планів попереду, бо ж «армія» кавістів в Україні сьогодні більша, ніж сомельє. Про плани та членство будемо повідомляти!», — написала засновниця.

Кавіст — від фр.caviste «наглядач погреба». Професія виникла внаслідок розвитку ринку вина та необхідності підбору й експертних рекомендацій щодо купівлі вина. Якщо сомельє презентує вино у закладі, здебільшого для його вживання тут і зараз, то кавіст допомагає покупцю обрати вино для вживання поза точкою продажу.

Рівень майстерності кавіста зазвичай визначається його знаннями про вино та вмінням підібрати вино з врахуванням бюджету покупця, смаків, гастрономічного супроводу та статусу події для якої купується вино.

Аналогічні асоціації існують у Франції — FCI Fédération des Cavistes Indépendant та Syndicat des Cavistes Professionnels.

У матеріалі «Найбільша криза за життя: як пандемія і карантин вплинули на роботу сомельє» від 23 грудня 2020 року ми наводили думку спікерів про те, що через карантинні обмеження значна частка винних спеціалістів переорієнтовується на роботу в магазинах.

Фото: Unsplash

Читайте також:

Найбільша криза за життя: як пандемія і карантин вплинули на роботу сомельє

«Суд майстрів сомельє Америки» обрав нову раду директорів після секс-скандалу

У Києві назвали «Українського сомельє — 2020» та найкращого кавіста країни

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi