Вчені з Гарварда назвали найкорисніший продукт для серця - PostEat

пошук

Вчені з Гарварда назвали найкорисніший продукт для серця
01-06-2020 0 1636


Існує думка, що волоський горіх (горіх грецький) покращує роботу мозку. Але дослідники з Гарварда з’ясували, що значно більше користі ці горіхи приносять серцю — нормалізують рівень холестерину та скорочують ризик серцево-судинних захворювань.

Згідно з дослідженням докторки медичних наук з Гарвардської школи охорони громадського здоров’я Марти Гуаш Ферре (Marta Guasch Ferré) три порції волоських горіхів на тиждень (порція — 28 г) знижують смертність від широкого спектру хвороб на 45%. Смертність від серцево-судинних захворювань знизилась на 55%. У дослідженні взяли участь 7 тис. осіб у віці від 55 до 90 років.

Дослідниця з’ясувала, що такий ефект дає високий вміст фітохімічних речовин і корисних мононенасичених жирів у волоських горіхах. Наприклад, альфа-ліноленової кислоти — однієї з незамінних жирних кислот Омега-3, яку людський організм не може синтезувати самостійно.

Також волоські горіхи багаті вітамінами, мінералами, клітковиною, мають сильні антиоксидантні властивостями, протизапальну дію та нормалізують рівень холестерину.

Фото: Rawpixel

Сподобався матеріал? Підтримай нас донейтом на Patreon, щоб читати більше!

Читайте також:

Доставка здорової їжі в Києві: корисно, смачно, зручно

Англійський сніданок вимирає: міленіали вважають його шкідливим для здоров’я

Шведські вчені визначили найкорисніший для здоров’я спосіб приготування кави

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi