Як поєднувати сир грана падано з пивом, коктейлями та вино — в Італії підготували детальний гід - PostEat

пошук

Як поєднувати сир грана падано з пивом, коктейлями та вино — в Італії підготували детальний гід
28-09-2020 0 815


Автори гіду радять до витриманого сиру грана падано біле вино Греко ді Туфо або червоне вино Дольчетто д’Альба. Витриманий сир створить смачну пару й з бельгійський елем або джин-тоінком. Загалом знавці пропонують понад півсотні вдалих комбінацій сиру, напоїв та продуктів.

Консорціум виробників сиру Грана Падано (Grana Padano PDO Consortium), італійські сомельє (ASPI), знавці пива, виробники меду та гастрономічні експерти уклади довідник з вдалими поєднаннями сиру грана падано з напоями та іншими продуктами.

Довідник розбито на декілька тематичних блоків — вино, пиво, мед, коктейлі. У кожному розділі експерти дають рекомендації до поєднання з сиром різного періоду витримки — 9-16 місяців, понад 16 місяців, понад 20 місяців.


У тематичних розділах можна знайти готові рецепти з сиром грана падано. Наприклад, канапки с сиром та прошуто до вина або брускети з огірком, лимоном, чорницями, сиром та прошуто до коктейлів.


Автори гіду розповідають, що для його підготовки були проведені десятки спільних дегустацій з експертами різних профілів.

Свою роботу у Консорціумі називають «дослідженням», яке допомогло виявити нові вдалі поєднання сиру з іншими продуктами італійської гастрономії.

Фото: granapadano.it

Читайте також:

Італійські сири в ресторанах Києва: моцарела, бурата, рикота, страчатела

Як виник і чим особливий сир Formaggio di Fossa з туфових ям на берегах Рубікону

Фермерські сири України: де шукати й що пробувати?

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi