Де скуштувати королівського краба в Києві: морський делікатес в українські столиці - PostEat

пошук

Де скуштувати королівського краба в Києві: морський делікатес в українські столиці
06-09-2021 0 581


Редакція PostEat розповідає, де скуштувати королівського краба в Києві. Різновидів крабів дуже багато, але в ресторанах зазвичай використовують тільки п’ять-сім видів, так як у інших ракоподібних мало м’яса. Найпопулярніший краб — камчатський. Його також називають королівським, так як серед ракоподібних Далекого Сходу він найбільший. Камчатського краба почали розводити в Баренцевому морі в середині XX століття, звідки зараз виловлюють і доставляють в ресторани по всьому світу. М’ясо камчатського краба складається з щільних і важких, як спагеті, волокон і зазвичай має солодкуватий смак.

IKIGAI

Де: вул. Пушкінська, 29

Бюджет: ₴₴₴. Сашімі (335–995 грн), суші (80-295 грн), роли (315-1256 грн), основні страви (645–1945 грн), десерти (95–275 грн).

Страви: краб Королівський – 665 грн / 100гр, гарячий рол з лососем і вугрем – 425 грн, ебі рамен – 535 грн, лосось з пюре з батату і соусом з ревеню – 695 грн, морський гребінець з кавовим мусомі з батату – 695 грн, соєво-карамелеве морозиво з ревенем в різних структурах – 275 грн.

Деталі: IKIGAI – японський ресторан готелю Premier Palace Hotel Kyiv, що знаходиться в самому центрі Києва. Вишукана кухня від шефа Дмитра Кривошапа представлена традиційними японськими та авторськими стравами.

Королівський краб (він же – Камчатський) поставляється до IKIGAI з північних вод Норвегії. У кожного краба є свій QR-код, просканувавши який можна потрапити на веб-сторінку з фото щасливого рибалки та описом місцини, де він зловив його. Саме Королівського краба визнано вершиною гурманства гостями ресторану. Його сервірують на велетенському плато – фаланги запікаються у вершково-сирному соусі та подаються з червоною ікрою і салатом з м’яса краба.

Все меню традиційних і авторських страв в IKIGAI створюється з продуктів найвищої якості. Різноманітну кухню доповнює чимала алкогольна карта, представлена автентичними японськими віскі, саке, винами і пивом.

Alaska Kyiv

Де: вул. Січових Стрільців, 20

Бюджет: ₴₴₴. Салати (286–950 грн), паста та ризото (290–860 грн), риба і морепродукти (450–4200 грн).

Страви: фірмовий рол з королівським крабом, креветкою темпура і тобіко – 780 грн, м’ясо королівського краба зі спаржею, руколою та карі соусом – 1200 грн, теплий королівський краб з вершковим маслом та петрушкою – 1250 грн, пані пурі з м’ясом королівського краба і м’ятно-йогуртовим соусом – 750 грн.

Деталі: двоповерховий ресторан, літня тераса, караоке, VIP-зала, вишуканий інтер’єр, страви середземноморської, італійської та авторської кухні, королівський краб в меню, винна карта, авторські коктейлі, кальян.

Alaska Kyiv — ресторан преміумкласу, який вирізняється сучасним та витонченим інтер’єром. Ресторан займає два поверхи та має VIP-залу, караоке залу та відкрита тераса, окрему кімнату для куріння та гримерну. В основі меню ресторану — середземноморська кухня з італійськими мотивами, королівські краби та найсвіжіші морепродукти. У великому меню ви знайдете молюсків на грилі і страви з них, а також цілу рибу та кав’яр. В ресторані Alaska страви з крабом можна знайти майже в кожному розділі меню — рекомендують спробувати фірмовий рол з королівським крабом, креветкою темпура і тобіко, а також пані пурі з м’ясом королівського краба і м’ятно-йогуртовим соусом.

Catch Seafood Restaurant

Де: вул. Володимирська, 12

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (276–1235 грн), основні страви (486–3250 грн), свіжа риба та морепродукти (245–586 грн/100 г).

Страви: тартар з м’ясом королівського краба та ікрою тобіко – 1250 грн, паста з м’ясом королівського краба – 755 грн, краб королівський – 5560 грн, пепер краб iз фаланг королiвського краба – 3900 грн.

Деталі: ресторан мережі La Famiglia, знаходиться в центрі міста, акцент на рибі та морепродуктах, комунальний стіл, кілька видів устриць, страви на грилі, винна карта, бар шампанського, паркінг, формат take away, kids friendly.

Catch Seafood Restaurant — заклад із величезним вибором страв з риби та морепродуктів. Тут один з найбільших у столиці асортиментів риби та морепродуктів, 8 видів устриць, 130 видів шампанського, а також грандіозний асортимент білих вин. В меню ви знайдете різноманітні страви з цього делікатесу — з цілого королівського краба готують фірмовий салат із крабом, пасту з крабом і фаланги на грилі. Також можна спробувати тартар з м’ясом королівського краба та ікрою тобіко, а також пасту з м’ясом королівського краба.

Ресторан «Рибний Базар»

Де: вул. Володимирська, 24а

Бюджет: ₴₴₴. Салати (190–785 грн), супи (135–687 грн), устриці (115–155 грн/1 шт.).

Страви: салат з м’ясом королівського краба, манго та авокадо з соусом із червоних водоростей – 785 грн, каліфорнійський рол з м’ясом краба – 650 грн, рол з м’ясом королівського краба, манго, тамариндом та авокадо – 780 грн, клешні королівського краба – 785 грн/100 г.

Деталі: рибний ресторан, знаходиться в центрі міста, сніданки з 10:00 до 13:00, обіднє меню з 13:00 до 17:00, устриці, raw-bar, літня тераса, паркінг, резерв столів, формат take away, доставка, kids friendly.

«Рибний Базар» — рибний ресторан у самому центрі столиці, неподалік від Софійського собору. Тут є вітрини з рибою і морепродуктами, а стильний інтер’єр підкреслює концепцію ресторану. Ви можете замовити будь-якого молюска з великого вибору на холодній вітрині, і вам його приготують на грилі або на пару за бажанням. В ресторані можна спробувати рол, салат та каліфорнійський рол з м’ясом королівського краба.

«Маяк»

Де: Дніпровська набережна, 2

Бюджет: ₴₴₴. Карпачо і тартари (315–675 грн), гарячі закуски (205–585 грн), страви східної кухні (175–255 грн).

Страви: камчатський краб – 740 грн/100 г, клешні камчатського краба – 575 грн/100 г.

Деталі: ресторан європейської кухні на лівому березі Дніпра, панорамні вікна з видом на ріку, два поверхи, страви на грилі, винна кімната, понад 250 видів вина, коктейльна карта, великий вибір міцного елітного алкоголю, резерв столів.

Ресторан «Маяк» розташований на березі Дніпра, з його панорамних вікон відкривається дивовижний краєвид на річку. Інтер’єр ресторану виконаний в теплих тонах, зали прикрашені дизайнерськими дзеркалами й світильниками. В меню ресторану — класичні страви європейської та середземноморської кухонь. У багатій винотеці ресторану можна знайти вина з кращих винних регіонів світу. На вечерю пропонують обрати цілого камчатського краба або його клешні, які приготують за вашим бажанням на пару, з томленим маслом або азійським соусом.

Fabius

Де: Столичне шосе, 70

Бюджет: ₴₴₴. Гарячі закуски (705–1265 грн), паста і ризото (250–705 грн), стейки (470–1200 грн/100 г).

Страви: салат з камчатським крабом – 940 грн, ризото з камчатським крабом – 865 грн, равіолі з камчатським крабом – 575 грн, олів’є з камчатським крабом – 690 грн, тальятеле з камчатським крабом – 950 грн

Деталі: власна сироварня, пекарня, екотеплиця, винна карта, барне меню, коктейльна карта, дитяче меню, вишуканий сучасний інтер’єр, 5 зал, літні тераси й альтанка, панорамна тераса з лісовим пейзажем, двоповерховий ігровий будиночок і великий відкритий майданчик для дітей, жива музика, великий камін.

Fabius — елегантний ресторан авторської кухні. Великі панорамні вікна з видом на мальовничі ліс та озеро, авторська кухня з італійським відтінком і бездоганний сервіс роблять відпочинок у ресторані незабутнім. В меню закладу — широкий вибір страв із м’яса і птиці, риба та морепродукти, крафтові сири з власної сироварні. В окремому розділі ви знайдете салат з камчатським крабом, ризото з камчатським крабом та равіолі з камчатскьим крабом.

Головна фото: Catch Seafood Restaurant

Фото: надані закладами / Facebook IKIGAI, Alaska Kyiv, Catch Seafood Restaurant, «Рибний Базар», «Маяк», Fabius.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi