Вишуканий стиль і кулінарна магія: де у Києві насолодитися українською кухнею та розкішною атмосферою - PostEat

пошук

Вишуканий стиль і кулінарна магія: де у Києві насолодитися українською кухнею та розкішною атмосферою
05-03-2025 0 208


Українська кухня — це не тільки борщ і вареники, а цілий світ смаків, що вражають своєю глибиною. У Києві є ресторани, які зберігають традиції та додають власні авторські штрихи, щоб здивувати гостей. Тут кожна страва — це історія, яку хочеться смакувати повільно, а атмосфера налаштовує на затишний відпочинок. Ми зібрали заклади, де українські гастрономічні традиції відчуваються у кожній деталі.

Хуторець на Дніпрі | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Набережно-Хрещатицька, 10а

Години роботи: щодня 11:00-23:00

Дещо з меню: вареники з окунем, ікрою форелі та мусом з пастернаку — 465 грн, домашні голубці із копченим м’ясом в листях молодої капусти — 455 грн, білий борщ з копченим ребром — 360 грн.

Деталі: Відкривши свої двері у далекому 1998 році, «Хуторець на Дніпрі» став одним з довгожителів ресторанного ринку. В ресторані майстерно відтворюють класичні українські страви, додаючи до них власні нотки. Борщі, вареники, деруни, сало, м’ясо на вогні, київський торт – тут завжди можна гайнути у подорож українськими смаками. Одна з цікавих частин ресторану – це музей української горілки, де кожна пляшка має свою історію, а поруч із ними власноруч виготовлені настоянки.

Чари | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Ярославів Вал, 23а

Години роботи: щодня з 12:00 до 23:00

Дещо з меню: холодець з півня та телятини — 335 грн, фарширований короп з карамелізованими овочами — 275 грн, вареники з щукою та ікряним соусом — 355 грн, бограч — 290 грн.

Деталі: Київська сучасна ресторація «Чари» — новий концепт про знайому та зрозумілу з дитинства, смачну українську кухню. В Чакрах використовують сучасні техніки в приготуванні страв та максимально залучають локальні фермерські продукти. В меню ви знайдете два види червоного борщу, три види смажених або відварених вареників, форшмак по-київськи, міні-чібереки та деруни, генеральський сало сет та котлетка-бар.

Царське село | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Лаврська, 22 (біля Києво-Печерської Лаври)

Години роботи: щодня 10:00-23:00 

Як замовити стіл: за телефонами +380674341122, +380954341122 

Дещо з меню: холодник з домашнього півня — 320 грн, борщ по-царськи — 395 грн, голубці «По-панськи» — 355 грн, котлета по-київськи — 420 грн, бануш з білими грибами — 275 грн, вино біле «Сухолиманське» Колоніст — 950 грн/750 мл, вино червоне Cabernet Merlot Haut de Gamme — 1450 грн/750 мл.

Деталі: Ресторан «Царське Село» зустрічає гостей винятковим інтер’єром, де всі зали відтворюють атмосферу минулих часів, створюючи неповторне відчуття занурення в славну історію рідного краю. Кухня «Царського Села» – це вишукана ода українським гастрономічним традиціям, де кожна страва як майстерний витвір кулінарного мистецтва. Неперевершені смаки та елегантна подача створюють справжню гастрономічну насолоду: фірмовий наваристий борщ з ребра свинини, соковита буженина, вареники власного виробництва з різними начинками.  

У винній кімнаті “Царського села” зберігаються рідкісні та ексклюзивні вина від українського виробника «Колоніст», зокрема витончене біле “Сухолиманське”, насичене червоне “Одеський чорний” та розкішне витримане “Каберне Мерло”, яке подається у вражаючих пляшках об’ємом 1,5 та 3 літри, підкреслюючи особливий статус закладу.

Щовечора тут лунають українські мелодії у виконанні професійних народних музичних колективів, додаючи вашому вечору тепла й автентичного настрою. Для маленьких гостей щовихідних проводяться захоплюючі кулінарні майстер-класи, що перетворюють ліплення вареників на веселу пригоду. Відвідати «Царське Село» означає поринути у дивовижну атмосферу, скуштувати неповторні шедеври української кухні та насолодитися незабутнім вечором у серці Києва.

Тарас | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Берестейський, 84Б

Години роботи: щодня 11:00-22:00

Дещо з меню: закарпатський бограч — 195 грн, млинці з фаршем з телячого язика, печерицями та сиром — 186 грн, вареники з сиром та шкварками — 189 грн, завиванці телячі з вишнею та ягідним соусом — 395 грн.

Деталі: Ресторан «Тарас» знаходиться поруч з парком «Нивки» на відокремленій території з літньою терасою, альтанками та фонтаном. Ресторан — це збільшена копія традиційних українських будинків XIX століття з солом’яними дахами, дерев’яними зрубними конструкціями і стінами-мазанками. В меню представлені популярні класичні українські страви, а також українські страви з локальних продуктів у сучасній інтерпретації і дещо з європейської кухні.

Первак | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Рогнідинська, 2

Години роботи: щодня 11:00-23:00

Дещо з меню: сет з п’яти видів сала — 348 грн, холодець — 259 грн, борщ український з телятиною — 189 грн, асорті домашніх ковбасок — 349 грн, деруни та смажена свинина з цибулькою — 238 грн.

Деталі: «Первак» — старокиївська ресторація з українською кухнею в центрі міста. У ресторані 8 зал з унікальними інтер’єрами, кожна з яких присвячена історичній місцевості Києва та Львова. В інтер’єрі закладу безліч цікавого декору, що відображає український колорит. В меню ресторану «Первак» ви знайдете знайомі національні страви: сет з п’яти видiв сала, два види борщу, соління з Бессарабки, різноманіття вареників, домашні голубці, банош з бринзою і білими грибами та котлету по-київськи.

О’Панас | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Терещенківська, 10 (парк ім. Тараса Шевченка)

Години роботи: щодня 11:00-22:00

Дещо з меню: лизень телячий з хроном — 370 грн, вареники з картоплею та грибами — 200 грн, голубці з домашньою сметаною — 260 грн, банош з білими грибами та овечою бринзою — 310 грн, деруни запечені з бужениною, вершками та сиром — 300 грн.

Деталі: «О’Панас» — столичний ресторан української кухні в парку ім. Тараса Шевченка, не перший рік відомий своєю гостинністю. Інтер’єр, виконаний в українському стилі з елементами українського бароко, дозволяє повністю зануритися в національну атмосферу. У меню ресторану «О’Панас» – класичні та авторські страви української кухні: борщ зі свинячими реберцям, лизень телячий з хроном, вареники з різноманітними начинками, голубці з домашньою сметаною, банош з білими грибами та овечою бринзою, тертюх з грибами та бринзою та котлета по-київськи.

Головна фото: Чари

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi