Грузинські ресторани в Києві: оновлені меню та улюблені страви - PostEat

пошук

Грузинські ресторани в Києві: оновлені меню та улюблені страви
06-10-2022 0 753


Про грузинські ресторани в Києві розповідає редакція PostEat. Класичні та авторські хінкалі, різноманіття хачапурі, соковиті люля-кебаби та шашлики, терпке вино і душевна атмосфера — за всім цим гості йдуть у грузинські ресторани. Саме у такій щирій атмосфері ми пропонуємо вам провести родинні осінні вечори — обирайте ресторан та резервуйте стіл.

ШОТІ

Де: вул. Мечникова, 9

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: пхалі з баклажанів – 169 грн, овочевий салат по-грузинськи – 229 грн, запечений сир сулугуні з аджикою – 189 грн, аджабсандалі – 239 грн, хачапурі по-імеретинськи- 249 грн, курча тапака – 429 грн.

Деталі: ресторан грузинської кухні, належить до сім’ї ресторанів братів Гусовських, шеф-кухар Александре Баіндурашвілі, спеціальне меню від шефа, гастрономічні вечори, винна карта і міцний алкоголь.

«ШОТІ» — заклад грузинської кухні, що належить до сім’ї ресторанів братів Гусовських. Дістатись до ресторану легко — варто лише повернути з ділового центру на вулицю Мечникова. Назва ресторану походить від назви грузинського хлібу шоті. Такий хліб випікають у спеціальній кам’яній печі – саме така прикрашає одну із зал ресторану. Шеф-кухар готує автентичні страви, прикрашаючи їх авторськими штрихами, які гармонійно поєднуються з грузинськими винами з колекції «ШОТІ».

Кувшин     

Де: вул. Федорова, 10

Бюджет: ₴₴₴

Страви: кавказький плов з бараниною в казані – 465 грн, салат з підкопченою індичкою та грузинським сиром – 335 грн, долма з бараниною смажена на мангалі – 325 грн, лобіо по-грузинськи з джонджолі – 220 грн, хачапурі-кубдарі з бараниною – 229 грн, курча чкмерулі з часниково-вершковим соусом запечене у печі пурне – 575 грн.

Деталі: грузинський ресторан в центрі Києва, сім’я ресторанів La Famiglia, шеф-кухарі Трістан Арабулі та Гурген Сарафян, страви на відкритому вогні, резерв столів, широкий вибір грузинських вин, піч пурне, тераса, формат take away, доставка.

«Кувшин» — ресторан грузинської кухні з багаторіяною історією, який знаходиться в затишному зеленому сквері з фонтаном в центрі столиці. У закладі шанують традиції східної гостинності і готують національні страви грузинської, вірменської та азербайджанської кухонь. В ресторані зібрали велику колекцію вин Кавказу і з 2017 року винна карта закладу отримує престижну нагороду – келих Wine Spectator. Окремий розділ у меню — фірмові страви з баранини, для приготування яких використовують баранину високої якості, яку вирощують спеціально для ресторану на фермах . В меню ви завжди знайдете м’ясо на вогні та різноманітні закуски з овочами та сиром, які пропонують доповнити грузинськими винами.

Хачапурі та вино

Де: вул. Петра Сагайдачного, 27; вул. Велика Васильківська, 57/3; вул. Михайла Драгоманова, 29; вул. Тимошенка, 18; вул. Академіка Глушкова, 13Б; вул. Бориса Грінченка, 2/1; вул. Святошинська, 3а; вул. Князів Острозьких, 8.

Бюджет: ₴₴.

Страви: салат «Батумі» – 156 грн, запечені хінкалі у вершково-грибному соусі із сиром – 138 грн,  філе сома з аджапсандалом – 218 грн, суфле з журавлиною та шоколадом – 98 грн.

Деталі: ресторани грузинської кухні, авторські страви, великий вибір хінкалі та хачапурі, страви на мангалі, страви для компаній, ланчі, дитяче меню та дитячі кімнати, літні тераси, грузинські вина і чача, чайна карта, велика колекція вин, є доставка і формат take away, kids friendly.

«Хачапурі та вино» — мережа ресторанів грузинської кухні в різних куточках столиці. В меню представлені кращі страви грузинської кухні в авторському виконанні професійних шеф-кухарів. Великий вибір хачапурі та хінкалі, жодних обмежень у м’ясних стравах, різноманітні сети для компаній та ексклюзивні грузинські чаї завжди чекають на гостей «Хачапурі та вино». Серед осінніх новинок у меню ресторанів — салат «Батумі», запечені хінкалі у вершково-грибному соусі із сиром,  філе сома з аджапсандалом, суфле з журавлиною та шоколадом.

Мацоні

Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5

Бюджет: ₴₴.

Страви: асорті з пхалі – 119 грн, салат з печеним перцем та сиром надугі – 168 грн, хінкалі калакурі смажені з соусом «мацоні» – 192 грн, курча тапака – 315 грн, чахохбілі – 172 грн, кубдарі зі свининою – 186 грн, Хачапурі по-аджарськи – 148 грн.

Деталі: грузинське кафе-сироварня, знаходиться на Русанівці, сири для хачапурі готують в ресторані, страви на грилі, чача і настойки, дитяча кімната, доставка, тераса, працює щодня з 12:00 до 22:00.

Частинка щедрої грузинської душі є в українській столиці, тому далеко їхати не потрібно, аби відчути себе гостем цієї країни. Заклад «Мацоні» — місце, де п’янкі напої ллються рікою, доноситься аромат неперевершених страв, звучить грузинська музика та автоматично піднімається настрій. У «Мацоні» приємно провести як сімейний вечір, так і ділову зустріч.

Існує безліч різних рецептів у приготуванні грузинських страв. Кафе-сироварня зібрало лише найкращі традиції та втілило їх у життя. І це не дивно, адже шеф-кухар закладу — справжній грузин, який зберіг рецепти своєї сім’ї. Неможливо уявити Грузію без сиру, приготованого за найдавнішими рецептами — «Мацоні» подбав і про це. Родзинкою закладу є власна сироварня для любителів цікавих та пікантних сирів: імеретинський, сулугуні та надугі — кожен може знайти для себе найсмачніший. Грузинську атмосферу в «Мацоні» дарують щодня з 12:00 до 22:00, резерв столу за номером +380501082838.

Sanatrelo

Де: вул. Богдана Хмельницького, 29/2; вул. Прорізна 18/1.

Бюджет: ₴₴.

Страви: асорті шашликів – 1250 грн, сациві з індички – 155 грн, хачапурі з куркою, печерицями та сиром – 225 грн, хінкалі з індичкою смажені на мангалі – 115 грн/3 шт., кебаб з курятини зі шпинатом, печерицями та сиром у хрусткому тісті – 255 грн.

Деталі: грузинські ресторани, знаходяться в центрі міста, фірмові страви для компаній, напої власного виробництва, страви на мангалі, винна карта, підходить для банкетів, резерв столів.

Sanatrelo ㅡ це грузинські ресторани з автентичними грузинськими стравами від шеф-кухаря. В місті є вже два ресторани у центрі — на Прорізній та на Богдана Хмельницького. Меню закладу складається з холодних та гарячих закусок, салатів, супів, хачапурі та хінкалі, м’ясних та рибних страв на мангалі, гарнірів та десертів. Зараз в ресторанах діє куряче меню — пропонують соковитий та ніжний курячий рулет зі шпинатом, печерицями та сиром, підсмажений на мангалі, смажену толму з курки в хрусткій паніровці, курку у часниково-вершковому соусі з печерицями та імеретинський шафраном та аджарський хачапурі з курячою грудкою у спеціях.

Чачапурі

Де: б-р Тараса Шевченка, 36а; вул. Ахматової, 30.

Бюджет: ₴₴. 

Страви: аджарулі з лисичками – 270 грн, квеліс сахлі з 4 сирами – 270 грн, хабізгіна по-пшавськи з сиром, картоплею та топленим маслом – 190 грн, хінкалі з сирно-грибною начинкою – 175 грн/4 шт., квері з пряною начинкою з баранини та телятини – 162 грн, долма з помідорами кімчі – 240 грн.

Деталі: традиційні страви грузинської кухні, тоне-меню, кулінарні майстер-класи для дорослих і дітей, доставка, автентичний інтер’єр, дегустації грузинських вин, резерв столів.

Ресторани «Чачапурі» називають себе «офіційним представництвом грузинської кухні в Україні». В місті є дві локації — на бульварі Шевченка та на Позняках. В ресторані шанують грузинські традиції гостинності та готують автентичні страви — у справжній печі-тандирі випікають лаваш та готують м’ясо. В закладах справжнє різноманіття хачапурі: класичні аджарські, мегрельські, кубдарі та аджарулі з лисичками, хабізгіна по-пшавськи з сиром.

Головна фото: ШОТІ

Фото: Facebook ШОТІ, Кувшин, Хачапурі та вино, Мацоні, Sanatrelo, Чачапурі.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi