Київські заклади з фокусом на рослинну їжу: нові та знайомі локації - PostEat

пошук

Київські заклади з фокусом на рослинну їжу: нові та знайомі локації
12-03-2020 0 644


Редакція PostEat розповідає про київські заклади з фокусом на рослинну їжу.

Вегетаріанство, або відмову від м’яса і продуктів тваринного походження, практикують все більше киян — хтось бере рослинне харчування за основу способу життя, хтось хоче стати здоровішим, а хтось пробує відмовлятися від м’яса з цікавості і не повертається до колишнього стилю харчування.

Ми підібрали для вас локації столиці, де ви можете замовити улюблені салати, закуски, супи та інші вегетаріанські та веганські страви.

Fenkhel.vegan

Де: вул. Володимирська, 14

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски та салати (110–150 грн), боули – 180 грн, основні страви (110–260 грн), десерти (90–140 грн).

Страви: соба зі смаженим тофу, овочами та горіхами кеш’ю – 180 грн, солодова піца з підкопченим сейтаном, парувками та овочами – 260 грн, азія-боул із бамбуком та соусом гамадарі – 180 грн, гуакамоле на кокосовому молоці з хлібними чіпсами – 110 грн.

Напої: фруктове смузі алое-ананас – 100 грн, лимонад тропічний – 65 грн, лате – 85 грн, куркума лате – 75 грн.

Деталі: веганський ресторан, знаходиться у центрі міста, стильний інтер’єр з натуральних матеріалів, корисні та збалансовані страви, боули, десерти, вина побокально.

Fenkhel.vegetarian — веганський ресторан неподалік Софійського собору. Основою концепції засновники обрали веганську їжу, бо вважають тварин друзями, а не їжею. Стильний інтер’єр виконаний з натуральних матеріалів та доповнений живими рослинами. У меню великий вибір веганських страв. У ресторані пропонують салати, супи, боули, різноманітні закуски тощо. «Фенхель» − гарне місце для відпочинку у колі друзів або з дітьми.

Good Girl

Де: вул. Мечникова, 7

Бюджет: ₴₴₴. Сніданки (145–350 грн), салати денного меню (149–295 грн), основні страви денного меню (210–345 грн).

Страви: Good Girl сніданок – 299 грн, морквяні панкейки – 269 грн, вівсянка з чіа, свіжим бананом, медом та кленовим сиропом – 145 грн, кіноа салат із томатом, болгарським перцем, селерою, м’ятою, лаймом та петрушкою – 149 грн, Good Girl бургер із вегетаріанською котлетою, крашем з авокадо та салатом бостон – 265 грн.

Напої: матча лате на кокосовому молоці – 109 грн, лате на кунжутному молоці – 89 грн, макіато на мигдалевому молоці – 85 грн.

Деталі: концептуальний ресторан здорової їжі, знаходиться на Печерську, проєкт Анни Козаченко (Milk Bar та Dogs & Tails), два види меню — денне і вечірнє, стильний дизайнерський інтер’єр, страви з суперфудів, specials страви у вихідні дні, смузі, take away, резерв столів у вечірній час.

Good Girl — ресторан співзасновниці успішних київських локацій Milk Bar та Dogs & Tails Анни Козаченко. Good Girl позиціонує себе як ресторан красивої, смачної та корисної їжі, приготовленої з якісних продуктів, в яких максимально збережені всі корисні властивості. У закладі є денне і вечірнє меню. Сніданки у Good Girl подають щодня з 09:00 до 16:30 — поснідати ви можете морквяними панкейками з додаванням безглютенового борошна з безлактозною філадельфією, бананом та какао-бобами. В основних стравах ви знайдете фірмовий бургер з вегетаріанською котлетою, крашем з авокадо, соусом тофунез та салатом бостон — бріош для бургера готують на основі кокосової олії, тому вона повністю органічна та безлактозна.

Bali Bowl Cafe

Де: вул. Велика Васильківська, 14

Бюджет: ₴₴. Сніданки (90–130 грн), смузі боули (120–435 грн), веггі боули (115–130 грн).

Страви: полуничний боул – 130 грн, Балі боул – 435 грн, авокадо тост – 130 грн, фалафель боул – 130 грн, соба норі боул – 115 грн.

Напої: матча лате – 75/90 грн, смузі зелена груша – 75/95 грн, фільтр кава – 50 грн.

Деталі: моноформатний заклад, вегетаріанські страви з органічних продуктів, всі страви без цукру і солі, два поверхи, відкрита кухня, лаконічний інтер’єр із натуральних матеріалів, концептуальне озеленення закладу, сніданки цілий день, 30 посадкових місць, резерв столів.

Bali Bowl Cafe — трендовий заклад у центрі столиці, поблизу станції метро «Площа Льва Толстого». В закладі можна поринути в атмосферу райського острова та смачно й корисно перекусити. У закладі немає вивіски, яскравої вітрини, від шуму дороги гостя відділяють лише двері. Але, переступивши поріг, розумієш, що потрапив на райський відпочинок на острові, що загубився в океані. Меню максимально просте — в Bali Bowl Café готують свіжі фрукти і овочі, які подають у трендових вегетаріанських боулах, щоб підкреслити природний смак свіжих продуктів.

DYVO

Де: вул. Софіївська, 14

Бюджет: ₴. Веган сети – 90 грн, супи – 90 грн, вегетаріан сети – 90 грн.

Страви: сендвіч із сарделькою Beyond Meat, гливою, зеленню та соусом фета – 130 грн, сет з болгарським перцем та хрустким тофу – 90 грн, сет Бен-Гуріон із теплою пітою та гриль-томатом – 90 грн, сет із цвітною капустою, печеним гарбузом, томатним крем-фрешем – 90 грн, бефстроганов сет зі спельтовим тостом та підкопченим каперсом – 90 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан веганської та вегетаріанської кухні, знаходиться в центрі міста, тематичний інтер’єр, виставка картин, zero waste, екологічний посуд, страви з інноваційним рослинним м’ясом Beyond Meat, крафтова чайна карта, ексклюзивний синій матча, мультивітамінні коктейлі.

DYVO — ресторан веганської та вегетаріанської кухні, що знаходиться в центрі міста, недалеко від Софійської площі. Інтер’єр закладу виконаний у світлих тонах, з використанням натуральних елементів декору та живих рослин. Філософія закладу — zero waste, тому посуд в ресторані використовується екологічний, виготовлений з бананового листя. В меню представлені екзотичні поєднання рослинних продуктів та різноманітні корисні страви: супи, сети, сендвічі, закуски та додатки до них. Спеціальна пропозиція від закладу — страви з інноваційним рослинним м’ясом Beyond Meat. Зараз DYVO є першим фуд-корнером, де рослинне м’ясо готують на відкритому вогні.

Orang + utan

Де: вул. Симона Петлюри, 16/108; вул. Січових Стрільців, 72

Бюджет: ₴. Салати (60–100 грн), сендвічі (75–130 грн), суп (65 грн), десерти (25–85 грн).

Страви: сендвіч сейтан+авокадо – 100 грн, бейонд мит бургер – 130 грн, комбо healthy power – 210 грн, кіноа боул – 90 грн.

Напої: лимонад з базиліком – 55 грн, матча+кокос – 50 грн, смузі чорниця+гранат – 70 грн.

Деталі: вегетаріанський сендвіч-бар, великий асортимент страв у меню, веганські позиції, великі порції, використовують продукти рослинного походження, готують смузі, напої власного приготування; концептуальний інтер’єр, безкоштовна доставка, формат take away.

Orang + utan — заклад з принциповою вегетаріанською позицією, в якому гостям пропонують сендвічі на будь-який смак: з паніром та песто, сейтаном та авокадо, фалафелем і баклажаном та іншими незвичними поєднаннями інгредієнтів. До того ж гостей закладу вирішили не обмежувати лише сендвічами — в меню представлені супи, салати, смузі та десерти.

Дом

Де: вул. Сагайдачного, 10

Бюджет: ₴₴. Закуски та салати (80–140 грн), бургери (100–150грн), десерти (70–100 грн).

Страви: бургер із тофу, хумусом та баклажаном – 100/150 грн, кесаділья – 130 грн, тайський кокосовий пікантний суп – 110 грн, азійський салат з грибом мауер – 90 грн.

Напої: малиновий лимонад – 60 грн, лате – 50 грн, какао – 60 грн, чай в асортименті – 60 грн.

Деталі: музичний та коктейльний бар, веганські і вегетаріанські страви, ланчі до 17:00, жива та електронна музика, виставки, тематичні вечірки, по п’ятницях і суботах відчинений до 06:00, фуршетне меню, ланчі.

«Дом» — це коктейльний бар з відкритою вегетаріанською кухнею і безліччю різноманітних івентів, від гучних вечірок у вихідні до вистав, музичних джемів, джазових концертів, виставок сучасних художників і презентацій альбомів музикантів в інші дні. Бар розташований в серці Подолу, в 5 хвилинах ходьби від метро Поштова Площа. У меню «Дом» представлені виключно корисні та збалансовані вегетаріанські та веганські страви,  закуски, салати, супи, бургери та основні страви.

 

Фото Facebook: Fenkhel.vegan, Good Girl, Bali Bowl Cafe, DYVO, Orang + utan, Дом

 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi