Нова українська кухня в ресторанах Києва - PostEat

пошук

Нова українська кухня в ресторанах Києва
18-09-2019 0 3865


Нова українська кухня — це якісні, локальні продукти, унікальні авторські ідеї і акцент на місцевій автентичній кулінарній традиції. Шефи багатьох київських ресторанів експериментують з поєднанням смаків, з різними техніками і методами роботи з продуктами. Тепер звичайний борщ може стати не просто смачною та поживною стравою, але і витвором кулінарного мистецтва. Ми впевнені, що свіжі ідеї і нові інтерпретації допоможуть українській кухні вийти на новий рівень, а робота з локальним продуктом, місцевими техніками і рецептурами зробить її цікавою не лише для українців, а й для іноземних гідів і експертів. До речі, ми вже розповідали про ресторани Києва з великим національним українським меню — це якщо вам захочеться чогось автентичного.

Кузня ребра та пива

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: б-р Тараса Шевченка, 2

Бюджет: ₴₴. Закуски (65–99 грн), супи (59–89 грн), основні страви (149–169 грн).

Страви: ребра пікантні – 169 грн/425 г, перепілка копчена – 159 грн/360 г, чіабата з пастарамі – 159 грн/350 г, сир брі фрі – 99 грн.

Напої: пиво «Микулинецьке бланш» – 49 грн/0,5 л, сидр яблучний – 45 грн/0,5 л, пиво «Микулинецьке медове» – 49 грн/0,5 л, лимонад – 32 грн.

Деталі: м’ясний ресторан, знаходиться в центрі міста, колоритний інтер’єр, велика площа розсадки гостей, авторські рецепти, «Микулинецьке» пиво, резерв столів.

«Кузня ребра та пива» — м’ясний ресторан в центрі Києва із сучасним інтер’єром, у якому вдало поєднуються натуральне дерево, метал та пано, що збережене із минулого століття. Завдяки великій площі, в ресторані одночасно можуть розміститись до 200 гостей. Основні страви меню — пікантні свині реберця, перепілка холодного копчення та сендвіч з пастарамі. До пастрамі тут особливе ставлення: цей делікатес з грудинки бика коптиться протягом 14 днів в спеціальному смоукері, що робить м’ясо особливо ніжним і в той же час пікантним. Страви в «Кузні ребра та пива» готуються за ексклюзивними рецептами з екологічно чистих продуктів. В барному меню представлено 4 сорти бочкового «Микулинецького» пива, яке ідеально смакуватиме до ребер. В залі є фотозона для фанатів популярного серіалу «Гра престолів», які можуть зробити оригінальні фото на троні.

BARVY

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 3

Бюджет: ₴₴. Спеціалітети (55–315 грн), салат (135–205 грн), страви з м’яса (135–325 грн).

Страви: тартар з форелі на пелюстках білої редьки – 155 грн, червоний борщ з м’ясом вепра та пиріжками – 135 грн, вареники BARVY з щукою та ніжним вершковим сиром – 165 грн, качина ніжка з баношем, кизиловим соусом та овочевими чипсами – 235 грн.

Напої: Chardonnay Колоніст – 110 грн/150 мл, Pinot Grigio delle Venezie Casa Lunardi – 120 грн/150 мл, фруктовиця (груша/яблуко/абрикос) – 50 грн/50 мл.

Деталі: сучасна українська кухня, бренд-шеф Сергій Байсаревич, шеф-бармен Назар Макаров, спеціалітети в меню, страви на грилі, сезонне меню, резерв столів, формат take away, kids friendly, тераса, авторська карта напоїв, виставки та творчі зустрічі.

Ресторан сучасної української кухні BARVY являє собою гармонійний тандем гастрономічного та арт-простору. В меню BARVY представлені національні страви у сучасному прочитанні, спеціалітети з різних куточків України та авторські страви з дичини. Ще однією візитівкою закладу є вражаюча колоритна барна карта. Саме тому BARVY славиться своїми ексклюзивними вечорами фудпейрингу, на яких шеф-кухар Сергій Байсаревич та шеф-бармен Назар Макаров готують спеціальний сет з аперитивом, компліментом від шефа, трьома стравами та трьома коктейлями.

100 років тому вперед

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 4

Бюджет: ₴₴. Супи (120–135 грн), закуски (75–198 грн), основні страви (193–325 грн), десерти (98–125 грн).

Страви: оселедець з кропивою та гарбузом – 115 грн, салат з червоним маринованим судаком, домашнім йогуртом, томатами та горіховим маслом – 155 грн, ребра з печі з соусом із квасу хлібного та материнки – 245 грн, лісний сом з соусом з буряку – 243 грн.

Напої: чай сенча – 55 грн, фреш яблучний – 70 грн, лимонад щавель-виноград – 65 грн, коктейль «Сон Лесі Українки» – 175 грн.

Деталі: ресторан сучасної української кухні, шеф Євген Клопотенко, авторська подача, знаходиться в центрі Києва, інтер’єр — архітектурне бюро Слави Балбека, два поверхи, резерв столів.

«100 років тому вперед» — ресторан сучасної української кухні в історичній частині Києва. Шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко разом з командою зібрали старовинні рецепти української кухні та адаптували їх до сучасних трендів, надавши автентичним смакам ще більше вишуканості. В ресторані на вас чекають неочікувані поєднання смаків знайомих раніше продуктів.

Канапа ресторан.салон

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Андріївський узвіз, 19

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (89–189 грн), салати (89–179 грн), вареники (139–159 грн), страви з м’яса і риби (269–389 грн).

Страви: дегустаційний сет нової української кухні – 698 грн, паштет із печінки цесарки та фазана із збитою в ніжний мус морквою, томленою в спеціях: кориці, ванілі, кардамоні – 129 грн, салат з локальними грибами, лісовим горіхом та соусом з чорного часнику – 129 грн, реберця теляти з чорничним соусом на хересі та пюре із зеленого гороху – 398 грн.

Напої: Chardonnay Sauvignon Blanc Pinot Blanc Vaja Grande Cru Shabo – 1400 грн/750 мл, «Харизма Дон Алехандро» – 690 грн/750 мл, «Рислінг Колоніст напівсухе» – 96 грн/150 мл.

Деталі: ресторан нової української кухні, страви з локальних продуктів, українські ігристі вина в меню, сніданки з 10:00 до 13:00 по буднях і з 10:00 до 12:00 у вихідні, камерні концерти авангардної української музики, лавка гастрономічних сувенірів, сніданки, ланчі, kids friendly, pets friendly.

«КАНАПА ресторан.салон» – один з перших закладів сучасної української кухні сім’ї ресторанів Дмитра Борисова. Ресторан відкрився в 2013 році на Андріївському узвозі, а в 2016 році отримав мідну сковороду премії «СІЛЬ» як кращий ресторан української кухні. У ресторані готують автентичні українські страви, доводячи їх смак до досконалості за допомогою сучасних кулінарних технік. Сезонність, виняткова свіжість, відбірне м’ясо та риба – принципи, яким неухильно слідує шеф-кухар Ярослав Артюх. В закладі можна замовити дегустаційний сет нової української кухні, до якого входять щучий кав’яр по-одеськи з солоним бiсквiтом, холодець iз зайця та фазана з хроном, борщ iз свинячими вушками, чорносливом, копченою грушею та пампушками, чорнi вареники з судаком i копченим салом та соусом з кав’яру оселедця, chiken kyiv (котлета по-київськи з яйцем та сирним соусом).

Toloka кава-бар, пекарня, ресторан

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Європейська, 31а, центральний парк.

Бюджет: ₴₴. Закуски (79–235 грн), салати (95–165 грн), вареники handmade (75–95 грн).

Страви: тартар з дунайського оселедця – 115 грн, підкопчена кров’янка на хрусткій картоплі з карамелізованим яблуком – 105 грн, вареники зі щукою по-одеськи в соусі від шефа – 95 грн, мармуровий сом з рапанами – 249 грн, бессарабська рублена ковбаска з овочами на грилі – 160 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кав’ярня третьої хвилі, власна пекарня зі свіжою випічкою і ресторан «панукраїнської» кухні, сучасний інтер’єр в стилі лофт з елементами етніки, локальні фермерські продукти, сезонне оновлення меню, винна карта, вина коравін.

Ресторан Toloka знаходиться у місті Вишневе, біля затишного центрального міського парку. Основне меню закладу, розроблене досвідченим шеф-кухарем Денисом Подобедом, є екскурсом до «панукраїнської» кухні — так називають у закладі поєднання гастрономічних особливостей народів, що проживають на території України. В меню Toloka страви зокрема бессарабської, угорської, єврейської, одеської та галицької кухонь. Використовуючи локальні фермерські продукти, в ресторані готують та презентують гостям інтерпретації традиційних страв. В основі філософії ресторану лежить правило #eatlocal. Деякі позиції в меню мають спеціальні позначки – вони приготовані з місцевих продуктів.

Klukva&Brukva

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Антоновича, 16

Бюджет: ₴₴. Супи (80–150 грн), риба та м’ясо (150–280 грн), галушки та вареники (95 грн–150 грн).

Страви: паштет з азовського бичка та желе з ромашки – 150 грн, копчені вільхою мідії з печеною картоплею – 190 грн, борщ з дикою качкою та в’яленими сливами – 150 грн, ростбіф смажений в печі з штруделем із цибулі – 260 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан інтелектуальної кухні від Вікторії Пархоменко, українська кухня, меню побудоване на принципах локаворства, українські страви з традиційними рецептурами, гастрономічні сети, бізнес-ланчі.

Ресторан Klukva & Brukva рестораторки та гастрономічної експертки Вікторії Пархоменко взяв на себе місію розвивати локальний продукт в Україні. Команда закладу в роботі використовує різні техніки збереження продуктів — самостійно засолюють, квасять, а також роблять мочені продукти. В меню ресторану Klukva & Brukva представлені страви виключно з локальних продуктів, меню засноване на сезонності.

Ресторан «За двома зайцями»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Андріївський узвіз, 34

Бюджет: ₴₴. Салати (90–185грн), супи (90–150 грн), десерти (80–150 грн).

Страви: обсмажена яловичина на варениках з картоплею – 385 грн, свинячі ребра під медово-винною глазур’ю із вельветовою картоплею – 220 грн, червоні деруни зі сметаною – 90 грн, форшмак в яблучно-вершковій глазурі з гарбузовим бісквітом – 90 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан авторської київської кухні на Подолі, інтер’єр в українському стилі, 3 зали, камін, жива музика, ресторан-довгожитель, авторські страви, літня тераса, доставка, резерв столів, формат take away, кейтеринг.

Ресторан «За двома зайцями» пропонує гостям скуштувати страви авторської київської кухні. Ресторан відкрив свої двері для гостей у 2000 році. Дизайн інтер’єру закладу, тематичне меню та особлива атмосфера переносять гостей у Київ 1913 року. Назва закладу – пряма відсилка до відомої п’єси Михайла Старицького. В меню ресторану ви знайдете страви української кухні в авторській інтерпретації.

Фото: Facebook Кузня ребра та пива, BARVY, 100 років тому вперед, КАНАПА ресторан.салон, Toloka кава-бар, пекарня, ресторан, Klukva&Brukva, Ресторан За двома зайцями

Головна фотографія: Кузня ребра та пива100 років тому впередКанапа ресторан.салон

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi