Нові заклади осені 2022: 30+ закладів Києва, що відкрились у жовтні та листопаді - PostEat

пошук

Нові заклади осені 2022: 30+ закладів Києва, що відкрились у жовтні та листопаді
02-12-2022 0 4273


Нові заклади осені 2022 досліджувала редакція PostEat. Ресторанна осінь цьогоріч була плідною, не дивлячись на всі випробування війни та енергетичний терор з боку рф. Цей сезон завершується відкриттям понад трьох десятків нових закладів різних форматів, бюджетів і концепцій.

Серед відкриттів осені 2022 — середземноморський ресторан на Печерську, бістро з морепродуктами на Великій Васильківській, квадратна харківська піца на Русанівці, хачапурна на Оболоні, ізраїльський street food в центрі міста, бар з українськими настоянками на Софіївській, кав’ярня з коктейлями на Подолі, вермутерія на Золотих воротах та багато інших цікавих форматів.

Також нагадуємо, що в перший осінній місяць в Києві відкрилось більше десятка закладів різних форматів.

Жовтень 2022

Biarritz

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бульвар Лесі Українки, 24

Бюджет: ₴₴₴

Години роботи: щодня 12:00-22:00

Дещо з меню: запечений перець капія з тартаром з тунця та соусом вітело тонато — 560 грн, салат із копченою качкою — 450 грн, тартар із лангустина з тосадзу соусом — 320 грн, печеня з фазана з іспанською квасолею — 780 грн.

Деталі: Середземноморський ресторан Biarritz — новий заклад на Печерську, гастрономічне дослідження автентики Середземномор’я. Бренд-шеф Enjoy Group Сергій Юрчишин та шеф закладу Володимир Болібрух об’єднали яскраві смакові враження в одному меню. Французька фуа-гра та іспанська квасоля, пікантний соус пірі-пірі, дикий сибас та грецька фета, м’ясо фазана та лангустини. В меню можна зустріти як пряні страви, так і легкі, свіжі, чисті смаки. На окрему увагу заслуговують десерти.

ЇshFish

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Велика Васильківська, 60

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 10:00-21:00

Дещо з меню: паштет з мокрелі — 160 грн, боул з лососем — 280 грн, восьминіг з картоплею та оливками — 590 грн, лосось з мусом iз зеленого горошка i вершково-лимонним соусом — 390 грн.

Деталі: ЇshFish — нове бістро з морепродуктами та рибою розпочало роботу на Великій Васильківській. Це третій заклад мережі, два інших працюють на Столичному ринку та в ТРЦ River Mall. Як зазначають у закладі, місія ЇshFish — розвіяти міф, що морепродукти та риба дорогий та не доступний для всіх продукт. В закладі представлені риба та морепродукти власного імпорту. Також крім риби та морепродуктів, у закладі готують коктейлі від бармена Макса Невладика та моно напої на барі, чого немає на двох інших локаціях.

Boho Yosai

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Івана Мазепи,1

Бюджет: ₴₴₴

Години роботи: щодня 12:00-22:00

Дещо з меню: тірадіто з лососем та тунцем під цитрусовим понзу — 428 грн, татакі із телятини з конфітюром шиітаке, black peper понзу та місу з морозивом — 378 грн, гребінець з пюре едамаме, соусом юзу та манговими сферами – 788 грн, філе страуса з бебі кукурудзою, грибами шиїтаке, маринованим бамбуком та соусом black peper — 628 грн.

Деталі: Boho Yosai відкрився на початку жовтня на Арсенальній. Ресторан розташований у будівлі старовинної цитаделі XIX століття («yosai» у перекладі з японської мови означає «фортеця»). Простір Boho Yosai розділений на два рівні, які стилістично та концептуально відрізняються один від одного. На другому поверсі розташовані ресторан паназійської кухні та окремий караоке зал. На третьому поверсі знаходиться Rooftop Patio — зала у тропічному стилі для яскравих презентацій, вистав, стендапів та dinner show. Меню ресторану — це адаптовані смаки та авторське бачення паназійської гастрономічної культури бренд-шефом закладів Boho family Денисом Новохацьким.

Chernomorka

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Русанівська набережна, 10

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 11:00-21:30

Дещо з меню: чорноморські в мушлях у соусі на вибір — 149 грн, сирний крем-суп з корюшкою — 185 грн, форшмак по-одеськи з оселедця матіас — 108 грн, м’ясо рапан з печерицями та томатами чері у вершковому соусі — 268 грн.

Деталі: Новий заклад мережі рибних ресторанів «Чорноморка» відкрився 14 жовтня на лівобережному масиві Русанівка. Раніше на цій локації працював ресторан японської кухні «Муракамі». Як і всі гастролавки, нова локація працює в форматі магазину і ресторану, де можна купити в сирому вигляді власний вилов мережі з Чорного моря, а також імпортні морепродукти.

China Town

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Велика Васильківська, 34

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 11:00-22:00

Дещо з меню: перець халапеньо із двома видами сиру та ферментованим підкопченим перцем – 238 грн, салат з китайських грибів – 175 грн, дімсами з качкою – 138 грн, Rabbit Habit гострий сичуанський рис з куркою – 195 грн.

Деталі: China Town – перший в Україні так званий китайський ринок, осередок різноманіття азійської гастрономічної культури. Відомі China Town є у всіх світових столицях: Нью-Йорку, Лондоні, Бангкоці, Парижі, тож черга улюбленої української столиці. Це ребрендинг ресторану індійської кухні Deli Deli. Наразі в меню ви знайдете страви 3 кухонь: індійської, китайської та веганської. China Town – це культурний гастрономічний бленд: тут і класичні китайські дімсами, індійське карі та азійська локшина. Чаї зі всього світу підібрані сомельє, тож можна в осінній вечір з друзями надихнутись ритмом столиці або посидіти у затишку на нижньому поверсі в атмосфері Індії.

«Варцаб»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Львівська площа, 14 

Бюджет: ₴

Години роботи: щодня 10:00-20:00

Дещо з меню: лепіш з фалафелем чи з куркою – 100 грн, лаваш з фалафелем чи з куркою – 150 грн, тарілка з куркою та овочами, з хумусом та фалафелем, зі смаженою картоплею та батат із цибулею – 150 грн.

Деталі: «Варцаб» – новий заклад від Слави Балбека, Сашка Боровського та харків’ян Олени Хромової та Олега Хромова (Protagonist Bar). «Варцаб» – діалектна назва вікна та підвіконня. Нове місце – це справжнє «віконце» зі стрітфудом та напоями. Перед ним стоїть пару бочок замість столиків, а страви видають в зручному пакуванні так, аби їх можна було їсти на ходу. Меню закладу – справа рук шеф-кухаря Олега Зуєва (Protagonist Bar, кафе ШУК). До кожної страви окремо можна додати: курку, хумус, кульку фалафелю, зелену аджику, буряковий чатні, лаваш або лепіш. 

Orang+Utan

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Басейна, 17

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 10:00-21:00

Дещо з меню: рол дим+норі на основі молодого сиру та копченого сулугуні, водоростей та фірмового кунжутного соусу – 155 грн, Eat Me At бургер з використанням рослинного фаршу – 220 грн, сендвіч бекон+корейка з веганським беконом, копченим тофу та авторським кетчупом – 145 грн.

Деталі: Вегетаріанський сендвіч-бар Orang+utan відкрив вже п’ятий заклад, який цього разу знаходиться в районі станції метро «Палац Спорту». Тут незмінно дотримуються вже впізнаваного стилю в інтер’єрі та концепції меню. Заклад декоровано лаконічною білою плиткою, живими рослинами та яскравим неоновим освітленням. Меню, як і завжди, вегетаріанське та веганське з великим вибором поживних сендвічів, які готуються на грилі на відкритій кухні, вітамінних смузі, гарячих супів та корисних салатів. В приготуванні сендвічів використовують рослинне м’ясо локальних та іноземних виробників, сейтан та фалафель власного виробництва, копчений тофу, молоді сири українських сироварень.

Kyiv Meat Station

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Хрещатик, 46а

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 11:00-21:00

Дещо з меню: рол з копченою куркою — 185 грн, свинячі реберця у смокері — 245 грн, томлена качка по-київськи — 210 грн, бургер з рваною яловичиною — 250 грн.

Деталі: В середині жовтня на Хрещатику відкрився заклад, де готують вуличну їжу на основі фермерського мяса зі смокера. В Kyiv Meat Station мають на меті вивести культуру вуличної їжі на новий європейський рівень якості та спробувати сучасний еко-формат, де контрольований кожен етап процесу від вирощування до готової страви. В меню пропонують томлену в диму качку по-київськи, рвану димну свинину, глазуровані ребра, рол з копченою куркою та багато іншого.

Кафе «ХА»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Русанівська набережна, 4; вулиця Сагайдачного, 41

Бюджет: ₴

Години роботи: пн- чт 09:30-21:00, пт-нд 09:30-22:00

Дещо з меню: піца курка-гриби (1/2 та ціла) – 74/148 грн, піца фірмова (1/2 та ціла) – 78/156 грн, піца салямі (1/2 та ціла) – 77/154 грн, салат крабовий – 58 грн, тірамісу – 65 грн.

Деталі: 15 жовтня на лівому березі Києві на Русанівці відкрилось друге кафе «ХА». А вже у листопаді третій заклад мережі відкрили на Подолі. Заклад «ХА» створений сім’єю, яка вимушено переїхала у Київ, бо через війну втратила домівку і бізнес у Харкові. Перший заклад відкрився наприкінці літа в центрі міста на Шота Руставелі. На стінах кафе написали фрази та зробили малюнки, знайомі кожному харків’янину. У «ХА» готують популярну харківську квадратну піцу, окрошку, салати «крабовий» та «столичний», десерти тірамісу та «снікерс». З напоїв пропонують сидр, лимонад, сік, каву, молочний коктейль та фірмове пиво.

1708 pizza di Napoli

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Кільцева дорога, 1 (ТРЦ Respublika Park)

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 10:00-21:00

Дещо з меню: піца дольче ді поло for one — 169 грн, піца з анчоусами for one — 179 грн, піца з баклажанами for two — 279 грн, піца кебаб for two — 289 грн.

Деталі: 1708 pizza di Napoli – мережа демократичних міських кафе. На початку жовтня новий заклад відкрилиу столичному ТРЦ Respublika Park. Міське кафе із впізнаваним зеленим дизайном розташоване на 2 поверсі торгівельного центру.  Основа меню — неаполітанська піца з обпеченими бортиками. Особливість її у тісті, яке ферментуємо впродовж 48 годин при низьких температурах. Крім основного продукту, в 1708 є сніданки all day, свіжі салати, авторські напої, крафтове пиво та specialty кава від Idealist-ів.

¡Uno Más!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Пушкінська, 11А

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 15:00–21:00 (із вівторка по четвер), 15:00–22:00 (п’ятниця й субота), понеділок – вихідний

Дещо з меню: крафтове пиво власного імпорту – від 130 грн, українське крафтове пиво – від 60 грн, текіла з сангрітою – від 90 грн, мескаль з сангрітою – від 150 грн, коктейлі на крані — від 120 грн, натуральне вино — від 150 грн.

Деталі: Новий бар і магазин Uno Mas знаходиться в історичній будівлі на Пушкінській. Заклад відкрили Дмитро й Аніта Вороніни – власники компанії-дистриб’ютора Uno Mas, що спеціалізується на імпорті крафтових напоїв, а також Руслан Лихолоб і Сергій Плохой. Заклад об’єднує в собі два формати: алкогольну крамницю й бар з мексиканськими міцними напоями (мескаль, сотоль, раісілья, текіла) і коктейлями з ними. У крамниці представлене крафтове пиво українського виробництва та власний імпорт, сидри з Данії, натуральні вина й коктейлі в банках. У закладі також можна замовити легкі закуски: оливки, начос і попкорн.

Ua Drink Embassy

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Софіївська, 3Б

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Дещо з меню: настоянка хріновуха (40/50/100 мл) — 36/45/90 грн, настоянка вишневий спотикач (100/150 мл) – 84/126 грн, бублики з бужениною – 90 грн, грінки з курячим пате – 74 грн, сидр зелене яблуко сухе – 55 грн/0,33 грн.

Деталі: Ua Drink Embassy — це сучасний бар з автентичними українськими напоями в центрі міста. Бар запрошує доєднатись до питної культури України, її смаків та п’янких ароматів. Тут ви спробуєте натуральні українські настоянки, сидр і навіть щось міцніше, до напоїв пропонують замовити сало, паштет та холодець, або щось солоденьке. Наливки на будь-який смак та під будь-який настрій.

Ma kitchen&bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Тирасопольська, 60 (ЖК «Місто Квітів»)

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 10:00-21:00

Дещо з меню: тост з пряним гуакамоле та яйцями пашот – 155 грн, пухкий омлет з грибочками – 150 грн, овочевий салат з мухаммарою та злаками – 135 грн, м’ясо у червоному вині з вершковим пюре – 255 грн.

Деталі: «Ма» — це сімейний заклад зі сніданками цілий день, свіжою випічкою, винами та коктейлями. Кафе знаходиться на Сирці на території житлового комплексу «Місто Квітів». В кафе одна велика зала та бар, за яким готують ранкову каву та класичні коктейлі. Сніданки в кафе готують цілий день, можна почати ранок з круасану, який випечуть перед вами за 15 хвилин. Також в меню кілька салатів, основні страви з м’яса та риби, а також закуски до вина та десерти. До страв пропонують каву, матча, лимонади, смузі, мілкшейки, фреші, пиво та сидр, вина і класичні коктейлі.

NUANCE coffee

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от NUANCE coffee (@nuance.coffee)

Де: вулиця Ярославська, 24/26

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 08:00-20:00

Дещо з меню: еспресо — 45 грн, капучино — 60 грн, V60 — 80 грн, банановий какао — 100 грн, каскара — 70 грн, Matcha sour — 120 грн, Cold Brew Negroni — 200 грн.

Деталі: NUANCE coffee — кав’ярня з кавою й коктейлями відкрилась наприкінці жовтня на Подолі. За каву в закладі відповідає найкращий бариста України 2020 року Олександр Беницький, а коктейльну карту розробив бренд-амбасадор Diageo Reserve в Україні Дмитро Коломієць. В закладі є дві зали: в перші зоні кавовій знаходиться вітрина з десертами та кілька місць біля вікна. В іншій залі  французька посадка, комунальний стіл з розетками для зручної роботи та місця біля барної стійки, за якою можна спостерігати за приготуванням коктейлів. У coffee shop закладу ви зможете продегустувати та придбати каву власної обсмажки.

Mala

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Мала Житомирська, 2

Бюджет: ₴₴

Години роботи: пн-пт: 08:00-20:00, сб-нд: 10:00-20:00

Деталі: Mala — це мікро кав’ярня, у самому центрі столиці. Працюють у форматі to go, але є подушки та пледи, якщо гості захочуть залишитися біля кав’ярні. Проект заснував власник 128cafe Олександр Прохоренко та його партнери, з якими він познайомився під час війни будучи волонтером. Представлена кава від MAD HEADS та випічка і десерти з пекарень міста: octobakery, tosho bakery, 128 bakery, oreh orehovich та інші.

Листопад 2022

МАМА МАNANA

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Героїв Сталінграду, 14Г

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 11:00-21:30

Дещо з меню: кубдарі з бараниною – 217 грн, метевзе зі слабосолоним лососем – 295 грн, хінкалі Том Ям з морепродуктами (креветки та мідії) – 355 грн/4 шт., могонеба з вершково-горіховим соусом – 210 грн.

Деталі: Хачапурна «Мама Манана» відтепер зустрічає гостей і на Оболонській набережній. Це вже 8-й проект «Мама Манана» в Україні та 6-й у Києві. «Мама Манана» – перша хачапурна в Україні. Слідуючи концепції, атлас хачапурі об’єднує понад 15 видів знакової грузинської випічки з 9 регіонів Грузії. А традиційні рецепти набувають сучасного забарвлення. М’ясні страви в «Мамі Манані» готують в автентичній печі тоне на вишневому або яблуневому вугіллі. Винна карта «Мами Манани» зібрала ледь не всі виноробні Грузії з більш ніж 130 різновидами грузинських вин. А завершити застілля  варто кавою по-сухумськи, яку варять у кварті на піску з передмістя Батумі – Урекі.

Chiba Sushi & More

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Предславинська, 42 (ЖК «Французький квартал 2»)

Бюджет: ₴₴₴

Години роботи: щодня 09:00-22:00

Дещо з меню: японський омлет з вугрем – 390 грн, крудо з дорадо та манго дресінгом – 280 грн, попкорн з креветок на гуакамоле та соусом том ям – 380  грн, гострий Kao Soy з курчам – 365 грн, вирізка з пряним рататуем – 430 грн.

Деталі: Chiba Sushi & More — новий проєкт з азійським концептом та європейськими сніданками від засновників мережі Par Bar. Ресторан отримав назву на честь японського міста Тіба. В інтер’єрі використані натуральні матеріали та різноманітність текстур: мармур зі скам’янілостей різних сортів дерев, камінь, дерево, шкіра. При створенні меню особливу увагу приділили грі з різними текстурами: м’якими, повітряними та хрусткими. Найбільш популярним в меню обіцяє стати розділ суші та ролів — тут представлені як класичні поєднання, так і авторські варіації улюблених інгредієнтів. Сніданки готують цілий день, до них подають безлімітну фільтр каву.

AVI

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Велика Васильківська, 24; вулиця Князів Острозьких, 8

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 10:00-22:00 (Велика Васильківська), щодня 11:00-21:00 (Князів Острозьких)

Дещо з меню: шварма «Ієрусалимська з фалафелем» – 99 грн, шварма «Фірмова Avi» – 139 грн, шварма «Шніцель рол» – 139 грн, чізі фалафель — 59 грн, тарілка хумуса зі шницелем – 149 грн, бабагануш – 69 грн.

Деталі: AVI — новий мережевий формат ізраїльського street food від ресторатора Алекса Купера. Над проєктом, основним продуктом якого буде шаурма, ресторатор працював 2 роки. Перша локація розпочала роботу в середині листопада біля площі Льва Толстого на місці ресторану Follower. Майже одразу відкрилась друга локація проєкту на Kyiv Food Market. До кінця року у столиці планується відкриття ще двох закладів мережі. В меню AVI шварма, мезе, тарілки хумусу, фрі страви, скоро з’являться піти та бургери.

Вермутерія «Гільда»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Рейтарська, 5

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 09:00-21:00

Дещо з меню: сирна вівсянка з карпатською бринзою, шпинатом та яйцем пашот – 155 грн, крокети з хамоном з ніжного бешамелю в паніровці – 85 грн, курча пірі-пірі із запеченою картоплею та соусом чімічурі – 220 грн

Деталі: Вермутерія «Гільда» — новий заклад на Золотих воротах від власників Бар/13 та ”Їzh”. Над дизайном працював Олексій Бахарев, один із співзасновників дизайн бюро Metodika Design. Його надихнула атмосфера затишних кафе Іспанії, Італії, Португалії. Кухня «Гільди» різна, як і смак закуски гільда, на честь якої і названо заклад — зелений, солоний і пряний. До страв пропонують вермут власного виробництва та коктейлі від бренд-бармена Максима Яцюти. Особливість «Гільди» — це маркет, цю італійсько-іспанську традицію тут зробили на український лад. Окрім консерв, пасти та інших середземноморських додатків, можна знайти продукцію від локальних українських виробників. В закладі плануюь проводити дегустації вина та вермуту, творчі вечори та бранчі.

MI6

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Інститутська, 25А

Бюджет: ₴₴₴

Години роботи: щодня 12:00-22:00

Дещо з меню: тарама – 199 грн, вітелло тонато – 400 грн, крудо креветка – 480 грн, Цезар з сардинами – 340 грн, смажений халумі – 520 грн, спагеті вонголе – 450 грн.

Деталі: MI6 — новий ресторан у центрі столиці на Банковій. Це маленький заклад на 5 столиків, проте столи великі і зручні, щоб кожен гість мав свій власний простір і міг в комфорті відпочити. Заклад чудово підходить для людей, які люблять випити хорошого вина або кілька коктейлів ввечері з друзями. Кухня в закладі середземноморська: різноманітні мезе, raw bar, паста та ризото, кілька основних страв з риби та м’яса. В закладі діє послуга cork fee. Ресторан працює за попереднім бронюванням.

«БПШ»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Степана Бандери, 6

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 09:00-20:30

Дещо з меню: класична шаурма з куркою – 89 грн, вегетаріанська шаурма з бататом та гуакамоле – 119 грн, пончик-бокс з 36 пончиків та 4 соусами – 159 грн, шава-боул з куркою та креветками – 159 грн.

Деталі: Ще один заклад БПШ від Дмитра Борисова розпочав роботу на Почайній. Одна з особливостей саме цього ресторану – більш широке меню. Тут готують не тільки 6 видів шаурми, шава-боули, різноманітні пончики та біляші, але й бургери та хот-доги в бріошах. Для вегетаріанців пропонують шаурму з бататом фрі, кімчі та гуакамоле. Серед напоїв сидр, пиво, наливки, лимонад та кава. В БПШ можна «підвисити шаурму» для військового: коли компанія набирає 60+ «підвішених замовлень» партію відправлять або у військовий шпиталь, або до однієї з частин, які підтримує компанія GastroFamily.

UNIBO pans & bowls

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Нижній Вал, 19/21

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 10:00-21:00

Дещо з меню: боул Фітоняшка – 189 грн, боул із фалафелем – 219 грн, мʼясна сковорідка – 299 грн, вафля Юнібо з креветками та скрамблом – 249 грн, тост з грибами та маринованим яйцем – 185 грн.

Деталі: Новий заклад UNIBO pans & bowls розташований на Подолі — це креативне молодіжне кафе, де можна поїсти й провести час у невимушеній атмосфері. Ідея закладу спочатку розвивалася молодими дизайнерами й мультиплікаторами в напрямку теми «аніме», але далі змістилася до більш європейського стилю, залишивши декілька азійських страв у меню, таких як Том Ям і Фо Бо. Основу меню складають страви сучасної європейської кухні: мелти, вафлі з солоними та солодкими інгредієнтами, мега великі тости, багатокомпонентні боули. Поснідати можна впродовж всього дня. Фішкою меню називають сковорідки — ці страви подають в іспанських тонких сковорідках.

FAYNA ASIA 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Нижній Вал, 37/20

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 10:00-21:00

Дещо з меню: Том Ям – 350 грн, Пад-тай з морепродуктами – 275 грн, рис з морепродуктами – 240 грн, неми з яловичиною – 150 грн.

Деталі: FAYNA ASIA — це новий ресторан паназійської кухні на Подолі. В меню Том Ям, Фо Бо, Пад Тай з куркою або рис з морепродуктами, спрінг-роли та ще багато чого цікавого. В процесі розробки алкогольне меню. Також працюють з доставкою Glovo.

Noodes

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: провулок Бехтерівський, 4Б

Бюджет: ₴₴

Години роботи: вт-пт 12:00-22:00, сб-нд 14:00-22:00

Дещо з меню: ананас Кімчі — 99 грн, гриби ерінги в трюфельно-устричному соусі — 89 грн, креветка в панко зі спайсі соусом — 260 грн, яловичина Red Devil — 209 грн.

Деталі: Noodes — нове паназійське бістро в районі станції метро «Лук’янівська». В меню ви знайдете кімчі, биті огірки, куркк караге, м’ясні чіпси та яловичину WOK з 4 видами гострих перців. Страви із закладу можна замовити з доставкою через сервіси Glovo та Bolt Food або через Choice у будь-яку частину міста.

Ponchyk Boy

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Велика Васильківська, 33

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 09:00–20:00

Дещо з меню: пончик Мануель – 50 грн, пончик Педро – 35 грн, пончик Бей – 65 грн, пончик Хімарс – 60 грн.

Деталі: 11 листопада відбулося офіційне відкриття нової точки Ponchyk Boy в магазині аксесуарів Gara на Великій Васильківській. Це третій заклад пончикової в Україні, тепер їх два у Києві та ще один розташований у Дніпрі. В наявності пропонується більше 20 видів пончиків, кава, чаї та лимонади, а також музика та атмосфера вечірки. Ексклюзивно на точці представлений пончик з начинкою, що є найбільшим у асортименті — 170 грам проти звичних 100. Називається він «Гарік», має нестандартну форму, всередині начинений заварним кремом та покритий ананасовою глазур’ю. 30% з його продажів йдуть до проекту Гаріка Корогодського «Життелюб».

Döner Market

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Правди, 47

Бюджет: ₴₴

Деталі: На початку листопада компанія-виробник МХП відкрила 100-ий заклад мережі вуличної їжі Döner Market у ТРЦ Retroville. Döner Market — це мережа закладів безпечної вуличної їжі, де роблять шаурму та донери. Перша точка бренду була відкрита в Києві у вересні 2020 року. Зараз заклади працюють  у різних населених пунктах 15-ти областей України. У Döner Маркетах можна придбати шаурму та донери, які готують з якісного м’яса Наша Ряба та Skott Smeat, а також нагетси, сирні палички, картоплю фрі. 

D&D Berlin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 2; проспект Перемоги, 136; вулиця Велика Васильківська, 72 

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 09:00-21:00

Дещо з меню: мега донер курка/фалафель — 129,9 грн, турецький донер курка/телятина — 109,9 грн, шаура класична курка/фалафель — 89,9 грн, нагетси — 59,9 грн.

Деталі: D&D Berlin — харківська мережа стрітфуду, яка відкрила цієї осені 3 перших точки в Києві. Перша локація запрацювала на проспекті Перемоги в районі метро «Житомирська», потім відкрилась точка на Бессарабці та третя локація в районі метро «Олімпійської». В меню класична, шаурма, турецький та німецький донер, картопля фрі, нагетси та салат.

«Квадрат»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Прорізна, 10

Бюджет: ₴

Дещо з меню: піца аджарі – 65/129 грн, піца потрійна – 59/119 грн, піца салямі – 59/119 грн, оселедець під шубою – 49 грн, гратен з беконом і яловичиною – 75 грн, шаурма фалафель – 99 грн.

Деталі: «Квадрат» — харківська мережа ресторанів швидкого харчування, нещодавно відкрився перший заклад в Києві в центрі міста. В Харкові успішно працювало і працює 15 закладів, що були відкриті за 9 років роботи. Концепція закладу полягає в доступності страв та швидкій видачі, що ідеально підходить для обідньої перерви та для студентів, що хочуть швидко поїсти. Основними стравами закладу є квадратна піца, на пишному тісті, окрошка та харківська шаурма. 

Lviv Croissants

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Самійла Кішки, 8

Бюджет: ₴

Години роботи: щодня 08:00-21:00

Деталі: Найбільша пекарня Lviv Croissants розпочала роботу на Теремках. Особливість її у розташуванні — одна будівля ЖК вмістила Sport Life з басейном олімпійського зразка і наймасштабніші Lviv Croissants в історії компанії, а це 260 м². До відкриття компані підготувала реліз 4 круасанів з соусом на основі крем-сиру, а саме для «Галицького», «Львівського», «Цезаря з куркою» та «Королівського» круасанів — тепер це постійна альтернатива вибору в пекарнях.

«Штрудель»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Сверстюка, 6Д

Бюджет: ₴₴

Години роботи: пн-пт 08:00-21:00, сб-нд 09:00-21:00

Дещо з меню: штрудель індичка-карі — 75 грн/100 грн, штрудель яблуко з корицею — 52 грн/100 г, штрудель мак з халвою та шоколадом — 59 грн/100 г, омлет зі шпинатом та фетою — 125 грн, салат з лососем — 195 грн.

Деталі: «Штрудель» — це частина мережі одеських закладів. Кафе-пекарня-кав’ярня відкрилась недалеко від станції метро «Лівобережна» в ЖК «Галактика». В асортименті є сніданки, перші страви та салати. Звичайно, головними у меню закладу є штруделі: м’ясні, рибні, овочеві та, звичайно, солодкі. Вишня з шоколадом, яблуко з корицею, сьомга зі шпинатом, телятина із сиром фетою та ще більше 10 видів поєднання класичних та оригінальних начинок. До штруделя пропонують взяти ароматну каву, гарячий чай власного виробництва чи прохолодний напій.

Espresso Patronum

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Оболонський, 1

Бюджет: ₴

Години роботи: пн-пт 08:00-21:00, сб-нд 09:00-21:00

Дещо з меню: еспресо — 30 грн, капучино — 40/45 грн, какао — 45/55/62 грн, раф — 55/68 грн, матча — 55/60/70 грн.

Деталі: Espresso Patronum — нова кав’ярня на Оболоні для справжніх фанатів Гаррі Поттера. Заклад тематично оформлений у магічному стилі знаменитої серії романів англійської письменниці Джоан К. Ролінґ. З напоїв пропонують каву, какао, чаї, до яких можна замовити десерти з вітрини, сендвічі, салати, кіші.

«Кофі-шоп»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Вадима Гетьмана, 30

Бюджет: ₴

Години роботи:  пн-пт 08:00-21:00, сб-нд 10:00-21:00

Деталі: «Кофі-шоп» — це нова кав‘ярня  що відкрилась у Києві поблизу Індустріального мосту.  У закладі можна скуштувати спешлті-каву та десерти від українських виробників. Крім гарячих напоїв, у «кофі-шоп» також можна спробувати комбучу, вино та в найближчому майбутньому пиво відомих київських броварень. У найближчому майбутньому планується проводити креативні івенти: виступи наживо, арт-виставки, дегустації та капінги.

«Бла бла кава»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Симона Петлюри, 22

Бюджет: ₴

Години роботи: щодня 08:00-20:00

Дещо з меню: кортадо – 45 грн, лате – 60 грн,аеропрес – 100 грн, «бавовна» – 80 грн, тост хумус – 100 грн, тост лосось – 180 грн.

Деталі: «Бла бла кава» — це нова кав’ярня з десертами, тостами та вином. Обсмажчики — Radio Kava з Києва, «сміливі хлопці, які постферментують каву в діжці з під віскі», зазначають у закладі. Зіркою меню вважають авторську каву «Бавовна» за оригінальний рецептом — це ніжне поєднання кави, вершків та тростинного цукру. З альтернативи пропонують V60, chemex та аеропрес. До напоїв — декілька видів тостів, серед них: авокадо тост з фетою, в’яленими томатами та трюфельною олією, хумус тост з каперсами, авокадо тост з лососем під соусом унагі, тост з хамоном, крем сиром та медово-бальзаміковим соусом. Також є кіші з 6 видами сирів і волоським горіхом.

Головна фото: Chiba Sushi & More

Фото: з Facebook/Instagram сторінок згаданих у матеріалі закладів.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi