Ресторани української кухні Києва для Святвечора в родинному колі - PostEat

пошук

Ресторани української кухні Києва для Святвечора в родинному колі
11-12-2019 0 2930


Кожне свято — чудовий привід зібратись усією великою родиною за одним столом та провести час разом. Особливо в такий світлий зимовий день, як Святвечір — редакція PostEat радить для святкової вечері ресторани української кухні Києва.

Країни, які живуть за Григоріанським календарем, відзначають різдвяний Святвечір 24 грудня. У країнах Європи на Святвечір збираються широким сімейним колом за святковим столом, на якому стоять 12 пісних страв. Перед початком трапези батько родини читає уривок з Євангелія про Різдво, лише після цього присутні починають вечерю. А ще у католиків існує традиція обмінюватися прісними хлібцями, які називають облатками. Їх по черзі надламують та пригощають сусідів за столом, виказуючи теплі слова та святкові побажання присутнім.

Курені

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Паркова дорога, 4

Бюджет: ₴₴. Вареники (95–140 грн), гарячі страви (140–310 грн), десерти (40–135 грн).

Страви: гриби білі смажені з цибулею – 250 грн, вінегрет з маринованими грибами – 115 грн, теплий салат з руколою та білими грибами – 295 грн, рулетики з баклажана з гострою начинкою – 135 грн, вареники з картоплею та грибами – 110 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: позиціонує себе як заміський ресторан в центрі міста; українська, європейська, кавказька кухня; гриль-меню, тандир-меню, дитячий майданчик, відкритий мангал, панорамна зимова зала, VIP-зала, велика винна карта, резерв столів, доставка, формат take away, kids friendly.

«Курені» — ресторан української кухні, який завдяки розташуванню в мальовничій парковій зоні поблизу центру вже багато років є улюбленим закладом багатьох киян. У закладі комфортно відпочивати як дорослим, так і дітям: для них у закладі розробили спеціальне смачне меню та облаштували комфортний ігровий майданчик. На батьків чекають смачні страви української та європейської кухонь і приємна атмосфера.

ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а

Бюджет: ₴₴₴. Салати (127–292 грн), основні страви (186–690 грн), десерти (118–175 грн).

Страви: баклажанна ікра з грінками – 168 грн, солоні білі гриби з маринованою цибулею – 192 грн, юшка з трьох видів грибів – 178 грн, вареники з капустою та смаженою цибулею – 138 грн, запечені овочі – 146 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан української кухні, заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований на правому березі Києва на воді, 7 видів сала і 5 видів борщу, прогулянки по річці в теплу пору року, власна коптильня, гастрономічна крамниця, страви на мангалі, сезонне меню, майстер-класи для дорослих і дітей, страви від шеф-кухаря.

Ресторан «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі» радує киян та гостей столиці смачними стравами української кухні та затишною домашньою атмосферою вже більше 20 років. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України — риба дніпровського і чорноморського уловів, закарпатський банош, львівський сирник. Пісні страви також радують різноманіттям — вареники з капустою та смаженою цибулею, баклажанна ікра з грінками та солоні білі гриби з маринованою цибулею.

Остання Барикада

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Майдан Незалежності, 1

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (39–148 грн), салати (98–129 грн), основні страви (138–389 грн).

Страви: овочі з горіховим кремом – 89 грн, крем з кабачків – 79 грн, грибна юшка – 79 грн, картопля смажена з грибами – 79 грн, вареники з капустою – 99 грн, вареники з вишнею – 99 грн.

Напої: гарбузово-брусничний напій – 79 грн, обліпиховий напій з імбирем – 79 грн, ягідний напій з грушею – 79 грн.

Деталі: заклад сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, українська кухня, арт-простір, великий вибір настоянок та наливок, зали для банкетів, pets friendly, cork fee, жива музика, kids friendly, сети для компанії.

«Остання Барикада» — українська гастрономія в самому серці Києва, яка є частиною сім’ї ресторанів Діми Борисова. Концепція ресторану — культурно-гастрономічний простір, де регулярно проходять концерти, презентації книг, дискусії та виставки. В меню «Останньої Барикади» представлені страви сучасної української кухні, фермерські сири і вина українського виробництва.

Первак

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Рогнідинська, 2

Бюджет: ₴₴₴. Салати (117–369 грн), вареники (94–178 грн), основні страви (117–379 грн).

Страви: гриби білі мариновані – 192 грн, тарілка з соліннями – 157 грн, крем-суп з гарбуза – 98 грн, вареники з картоплею та білими грибами – 124 грн, картопля смажена з грибами – 78 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: концептуальний ресторан, вісім стилізованих зал, безліч характерних декоративних деталей в інтер’єрі, власне виробництво фірмових настоянок, підходить для банкетних заходів, можна привести іноземного гостя, резерв столів.

Концептуальна ресторація «Первак» пригощає гостей стравами традиційної української кухні майже 20 років. У ресторані 8 зал з унікальними інтер’єрами, кожна з яких присвячена історичній місцевості Києва та Львова. В інтер’єрі закладу безліч цікавого декору, що відображає український колорит. В меню ресторану «Первак» ви знайдете знайомі національні страви: власні соління, вареники і деруни.

КАНАПА ресторан.салон

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Андріївський узвіз, 19

Бюджет: ₴₴. Закуски (69–98 грн), страви (89–329 грн).

Страви: паштет з гороху із капустою та хлібцями – 69 грн, суп із топінамбура на вівсяному молоці з ферментованим чорним часником – 129 грн, подвійні вареники з пудрою із грибів – 149 грн, ліниві голубці з капустою та каштаном – 159 грн,

Напої: квас солодовий – 39 грн, морс з обліпихи – 39 грн, ревеневий лимонад – 49 грн, узвар – 39 грн.

Деталі: ресторан нової української кухні, страви з локальних продуктів, українські ігристі вина в меню, сніданки з 10:00 до 13:00 по буднях і з 10:00 до 12:00 у вихідні, камерні концерти авангардної української музики, лавка гастрономічних сувенірів, сніданки, ланчі, kids friendly, pets friendly.

Ресторан Дмитра Борисова «КАНАПА ресторан.салон» став одним з перших закладів сучасної української кухні в столиці — він відкрився на Андріївському узвозі в 2013 році. У ресторані під головуванням шеф-кухаря Ярослава Артюха готують автентичні українські страви, доводячи їхній смак до досконалості за допомогою сучасних кулінарних технік. Спробуйте суп із топінамбура на вівсяному молоці з ферментованим чорним часником і подвійні вареники з пудрою із грибів.

Царське село

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лаврська, 22

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (85–3900 грн), юшки та борщі (100–580 грн), страви з риби, м’яса та птиці (205–480 грн).

Страви: домашні помазанки з гречаними грінками баклажанна ікра – 85 грн, «Козацький перекус» — 234 грн, гриби маринованi – 215 грн, вареники з картоплею, грибами, цибулею – 98 грн, овочеве асорті з мангалу – 210 грн, картопля смажена з білими грибами – 112 грн.

Напої: квас – 60 грн, морс із журавлини – 45 грн, узвар – 45 грн.

Деталі: ресторан української кухні, знаходиться в історичній частині Києва в старовинній будівлі, автентичні українські страви в авторській інтерпретації, сніданки щодня з 09:00 до 12:00, бізнес-ланчі, банкетне меню, можна придбати страви та напівфабрикати для домашнього столу, резерв столів.

Ресторан «Царське Село» — перший український ресторан національної кухні, що відкрив свої двері для гостей 1998 року та вже став частиною гастрономічної історії Києва. Ресторан знаходиться в самому серці Києва — в кількох кроках від Києво-Печерської Лаври. Тут відтворили інтер’єр українського сільського помешкання ХVIII сторіччя, використовуючи справжні предмети побуту тих часів, а страви готують за старовинними рецептами.

Фото: Facebook Курені, ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі, Остання Барикада, Первак ресторан, КАНАПА ресторан.салон, Царське Село

Головна фотографія: КАНАПА ресторан.салон

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi