Україна гастрономічна: Одеса. Частина 1 - PostEat

пошук

Україна гастрономічна: Одеса. Частина 1
18-10-2019 0 4862


В кожному куточку нашої країни є свої культурні особливості, які безпосередньо виливають на характер ресторанного ринку. Редакція PostEat вирішила показати вам Україну гастрономічну — ми починаємо цикл матеріалів про ресторани в регіонах України, куди варто заїхати спеціально. Перший матеріал ми присвячуємо ресторанам чорноморської перлини, яка вабить туристів цілий рік — знайомтесь з ресторанами Одеси. Stay tuned!

Bernardazzi restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Буніна, 15

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (45–399 грн), основні страви (199–389 грн), десерти (90–1249 грн).

Страви: шашлик з рапана, смажений авокадо та кабачок, соус голандез – 299 грн, медальйони з яловичини, артишок з грибами, соус з фуа-гра – 369 грн, норвезька сьомга, дикий рис, морква, соус голандез – 389 грн, Шоколадний крихітка-фондан, арахіс, морозиво з солоної карамелі, хрустка гречка – 129 грн.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: винний ресторан в будівлі Одеської філармонії, найбільша винна карта в Україні, вишукані страви авторської європейської кухні, рибні та м’ясні делікатеси, «сліпі» дегустації, фестивалі вина, затишний внутрішній дворик, жива музика, пізні сніданки до 15:00, резерв столів.

Bernardazzi restaurant може похвалитися найбільшою винною картою в Україні. Нагороду «Best of Award of Excellence від журналу Wine Spectator заклад отримує вже 7 років поспіль. Родзинкою ресторану є «сліпі дегустації», на яких гості їдять із непрозорими пов’язками на очах і повністю переносяться в світ ароматів і витончених смаків. В ресторані регулярно оновлюють меню орієнтуючись на сезонність локальних продуктів.

Ресторан «Дача»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Французький бульвар, 85, корпус 15.

Бюджет: ₴₴₴. Одеські спеціалітети та закуски (142–692 грн), страви з риби (292–1990 грн), м’ясо та птиця (196–379 грн).

Страви: мідії у вершках – 372 грн, асорті чорноморської риби – 1990 грн, уха з судака – 298 грн, форшмак з оселедця – 158 грн, фазан запечений на сіні – 862 грн.

Напої: еспресо – 45 грн, лимонад – 54 грн, чай з варенням – 72 грн, натуральний сік – 62 грн.

Деталі: класична одеська кухня, заклад відомого одеського ресторатора Савелія Лібкіна, стильний авторський інтер’єр, вино власного виробництва, велика барна карта, сніданки, дитяче меню, літня тераса, дитячий кулінарна школа «Milk & Cheese», музичні вечори, тематичні заходи, парковка, резерв столів.

«Дача» — відомий сімейний ресторан з класичною одеською кухнею і домашньою обстановкою, який приймає гостей з 2004 року. У закладі є затишний сад, де гості можуть відчути себе як вдома. На «Дачі» готують аптетитні страви з чорноморської риби, морепродуктів і подають м’ясо з димком. Для дітей є спеціальне меню і безліч цікавих активностей. Рекомендуємо спробувати справжнє одеське асорті чорноморської риби — смажених бичків, барабульку та саргана. Якщо ви поціновувач дичини, то для вас в «Дачі» знайдеться щось цікаве — ароматний фазан запечений на сіні.

REEF

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Фонтанська дорога, 77

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (117–355 грн), риба та морепродукти (105–2550 грн), паста (141–345 грн).

Страви: баклажан з грецьким йогуртом – 157 грн, фуа-гра з грушею – 377 грн, соте з морепродуктів – 475 грн, лоб стер у вершково-сирному соусі – 2550 грн.

Напої: Negroni – 175 грн, Hugo – 195 грн, Amaretto Sour – 195 грн, лате – 45 грн.

Деталі: ресторан високої авторської кухні, проєкт Synergy Group, коктейль-хол, винотека, власна пивоварня і дитяча кімната, вечірки, тераса з дахом, авторська коктейльна карта, активна барна зона, жива музика, виступи артистів, dj-сети, парковка.

REEF — елегантний ресторан і коктейль-хол на узбережжі Чорного моря, із захоплюючим панорамним видом. Двоповерхове приміщення поділено на дві зони — бар і ресторан. Місце може похвалитися яскравими та гучними заходами і барвистими банкетами. Резидентами найгучніших вечірок стають топові артисти і діджеї. Для відпочинку ви можете обрати вибирайте коктейль-хол, VIP-зал, відкриті тераси або ресторан — для маленьких гостей є окрема дитяча кімната з кваліфікованими нянями. Тут можна спробувати страви одеської, середземноморської та японської кухонь.

Fratelli

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Грецька, 17

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (149–381грн), брускета (64–125 грн), суп (105–195 грн), м’ясні та рибні страви (157–467 грн), паста (179–279 грн), піца (96–242 грн).

Страви: брускета «Вителло Тоннато» — 115 грн, карпачо з тунця з апельсином і гуакамоле – 320 грн, карпачо з телятини з хрустким пармезаном, томатами чері та руколою – 246 грн, філе дорадо alla Siciliana – 267 грн, стейк з телятини з сезонними овочами – 390 грн, піца «Неаполитано» -192 грн.

Напої: рожеве вино Bardolino Chiaretto Clasico – 650 грн, рожеве вино Rose Treviso — 750 грн, рожеве вино Gewurztraminer – 1300 грн, рожеве вино Sancerre blanc Grande Reserve – 1590 грн, рожеве вино Santiago Ruiz – 1100 грн.

Деталі: ресторан,винна карта, італійська та середземноморська кухня, екопродукти, караоке, жива музика, дитяча кімната, літня тераса, парковка, take away.

Ресторанний Fratelli — одеський заклад, де в основі меню страви італійської кухні. Акцент зроблений на максимально екологічної їжі — у Fratelli готують тільки з якісних свіжих продуктів та співпрацюють з найкращими постачальниками. У закладі готують пасту, ризото, піцу, брускети, карпачо, тартари, салати, страви на грилі, супи, а також м’ясні та рибні страви. Якщо у винній колекції ресторану не буде вашого улюбленого вина, ви можете принести його з собою, заплативши лише за відкриту пляшку.

Городской рынок еды

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Рішельєвська, 9а

Бюджет: ₴₴.

Деталі: «Городской рынок еды» — перший масштабний фуд-проєкт в Україні, який почав свою історію в 2017 році. Він є старшим братом нещодавно відкритого Kyiv Food Market. Автором проєкту є ресторатор Алекс Купер. Головна ідея проєкту в тому, що під одним дахом, в історичній будівлі Одеського комерційного банку 1912 року зібрані різні гастрономічні проекти, які активно функціонують з 11:00 і до 23:00 щодня. В одному місці зібралися різного роду ресторани, кафе і бари, кав’ярні і точки вуличної їжі, а також будь-які інші формати, і все це супроводжується концертами з відмінною музикою. Зараз «Городской рынок еды» — це 1200 квадратних метрів, на яких розміщується 19 різних локацій — тринадцять ресторанів і кафе, шість барів, які презентують кулінарну культуру міста з усіма кулінарними напрямками. Можна спробувати свіжу чорноморську рибу та морепродукти в «Черноморке», з’їсти піцу з дров’яної печі в Fratelli pasta & pizza, обрати один або декілька з десятків чебуреків у Chebuteria та поповнити запас вітамінів у «Свежаку».

Kotelok — Бар Мидий

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Садова, 17.

Бюджет: ₴₴. Салати (115–175 грн), казанок мідій (280–420 грн), основні страви (165– 265 грн).

Страви: мідії з кокосовим молоком і каррі – 340 грн, ризото з морепродуктами та горгонзолою – 265 грн, тюлька в томатному соусі – 115 грн, рапана в гострому кисло-солодкому маринаді – 175 грн.

Напої: еспресо – 40 грн, глінтвейн – 75 грн, капуоранж – 65 грн, ягідний смузі – 85 грн.

Деталі: європейська та бельгійська кухня, шеф-кухар Сергій Сергієнко, чорноморські делікатеси, свіжі чорноморські мідії, сніданки по буднях з 9:00 до 12:00 (у вихідні з 10:00 до 13:00), крафтового українське пиво, коктейлі, винна карта.

«Kotelok — Бар Мідій» — відомий одеський ресторан європейської та бельгійської кухонь, який нещодавно відзначив своє триріччя. В основі меню виключно свіжі чорноморські мідії та інші локальні морепродукти — рапани, тюлька і свіжий рибний улов, доступний по сезону. До головних молюскам, яких подають в казанках, в закладі готують 12 різних соусів, а бажаючі спробувати щось зі свіжого улову можуть уточнити асортимент дня у офіціанта.

ZELDA BAR

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ланжеронівська, 26

Бюджет: ₴₴₴. Страви (110 – 360 грн), устриці (348 – 660 грн/дюжина), коктейлі (200 – 370 грн).

Страви: карпачо з телятини з мусом зі смаженої картоплі – 180 грн, м’ясне плато – 260 грн, мідії у вершковому соусі – 180 грн, піцета з яловичою пастарамі, шпинатом та соліннями – 110 грн.

Напої: Zelda pisco Sour – 220 грн, Absinthe Fizz – 200 грн, Cuzco – 220 грн, June Bug – 200 грн.

Деталі: концептуальний абсент-бар, континентальна авторська кухня, авторські коктейлі, фірмові коктейлі в пляшках, guest-коктейлі, більше 20 видів абсенту, абсент за особливим ритуалом La Louche.

ZELDA BAR — перший в країні концептуальний абсент-бар, названий на честь дружини американського письменника Ф. С. Фіцджеральда — Зельди Сейр. Інтер’єр бару створений у стилістиці 20-х років минулого століття. В ZELDA BAR міксують авторські коктейлі, особливу увагу рекомендуємо звернути на коктейлі з абсентом. В барі ви можете спробувати абсент, приготовлений з водою та цукром за особливим ритуалом La Louche.

The Fitz

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Катерининська, 6

Бюджет: ₴₴. Коктейлі (189–229 грн).

Напої: Cannes – 219 грн, Hawaii – 199 грн, Bora-Bora – 199 грн, Haiti – 199 грн.

Деталі: коктейль-бар, розташований в центрі Одеси, концептуальний інтер’єр, контактна барна стійка; dj-сети, в п’ятницю і суботу працює до 03:00, в інші дні − до 02:00; тематичні вечірки, проводять барні конкурси.

The Fitz – це стильний коктейль-бар в центрі Одеси. В коктейльній карті бару The Fitz представлені авторські коктейлі від шеф-бармена закладу Federico Pasian. Тут часто звучать Dj-сети, проводяться тематичні вечірки і барні конкурси. У п’ятницю та суботу заклад працює до 03:00, в інші дні до 02:00. Однак, щоб потрапити в заклад по п’ятницях і суботах, варто подбати про бронювання столика, так як локація є однією з найпопулярніших в місті.

Компот

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Дерибасівська, 20

Бюджет: ₴₴. Закуски та салати (105–145 грн), основні страви (105–236 грн), круасани та випічка (24–58 грн).

Страви: форшмак – 105 грн, котлети з трьох видів м’яса – 150 грн, вареники з вишнею – 105 грн, голубці зі сметаною – 150 грн.

Напої: еспресо – 35 грн, капучино – 43 грн, кремова кава з попкорном – 65 грн, компот – 35 грн.

Деталі: мережа демократичних кафе, власник — ресторатор Савелій Лібкін, сніданки цілий день, власна випічка, сезонне меню, класична барна карта, широкий вибір компотів, заходи для дітей, дитячий куточок, літня тераса.

Мережа кафе «Компот» відома своїм домашнім шармом і одеською гостинністю. Нагулявшись вулицями Одеси, сюди можна зайти перекусити і набратися сил для подальшого знайомства з містом. У меню закладу — знайомі з дитинства страви домашньої кухні, сніданки цілий день, компоти, десерти і ситні сніданки. В барній карті — кава, компоти власного виробництва, настоянки, вино келихами. Окрім кафе на найвідомішій вулиці міста, в Одесі працює ще чотири заклади в різних частинах міста.

Фото Facebook: Bernardazzi restaurant, Ресторан «Дача», REEF, Ресторан Fratelli, Городской рынок еды, Kotelok — Бар Мидий, ZELDA BAR, The Fitz, Кафе «Компот»

Головна фотографія: Ресторан «Дача»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi