Сезон трюфеля в київських ресторанах: дорогоцінний гриб - PostEat

пошук

Сезон трюфеля в київських ресторанах: дорогоцінний гриб
26-10-2020 0 2375


Страви з трюфелем в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Трюфель — найдорожчий гриб у світі, який складно роздобути. Визнання гурманів отримали трюфель перигорський або чорний, італійський і зимовий, завдяки своєму унікальному «трюфельному» аромату. Шефи київських ресторанів вже готові потішити столичних гурманів піцеттою з трюфелем, тагліоліні з чорним трюфелем, карпачо з телятини зі свіжим білим трюфелем та гребінцями з трюфельною ікрою та білим трюфелем — обирайте, де смакуватиме страви з цим дорогоцінним грибом.

Citronelle

Де: вул. Богдана Хмельницького, 23

Бюджет: ₴₴₴. Салати (320–595 грн), гарячі закуски (210–440 грн), страви з м’яса і птиці (290–1550 грн).

Страви: крамбл з трюфелем – 690 грн, піцетта з трюфелем, сиром пекоріно, запеченим гарбузом та сирним соусом – 760 грн, овочевий крем-суп з трюфелем, гранолою та чіпсами – 780 грн, фетучіні з трюфелем та вершково-пармезановим соусом – 930 грн, ризото з трюфелем – 860 грн, куряча грудка з трюфелем, сирними равіоліні та каштановим пюре – 960 грн.

Напої: Champagne Pierre Morlet – 320 грн/100 мл, Chateau del Monies 2010 – 212 грн/100 мл, Pommard Vieilles Vignes 2017 – 346 грн/100 мл.

Деталі: ресторан французької кухні, знаходиться в центрі Києва, шеф-кухар Ігор Крамаренко, сучасний інтер’єр у пастельних тонах, панорамні вікна, винна карта, еногастрономічні вечори, винотека з великим вибором французьких вин.

Citronelle — ресторан у форматі bistro noveau, де готують найкращі страви французької гастрономії. Вишуканий інтер’єр та першокласне обслуговування створюють у закладі ідеальну атмосферу, а французька кухня у легкому форматі без будь-яких обмежень задовольнить будь-якого гурмана. Шеф Ігор Крамаренко подбає про винятковість подачі, а досвідчений сомельє порекомендує вино, яке найкраще підкреслить смак обраних страв. Зараз в ресторані діє сезонне трюфельне меню від шефа — пропонують спробувати крамбл з трюфелем, овочевий крем-суп з трюфелем та ризото з трюфелем.

Редкая Птица

Де: вул. Басейна, 1/2

Бюджет: ₴₴. Сире (240–320 грн), салат (190–340 грн), паста (220–390 грн), головне м’ясо (280–1300 грн).

Страви: тартар з яловичини з трюфелем – 260 грн, велика брускета з качкою, білими грибами та трюфелем – 250 грн, тагліоліні з чорним трюфелем – 310 грн, татакі зі стріплойна з гратеном із селери, трюфель – 380 грн, теплий шоколадний тарт-суфле з трюфелем і малиновим сорбетом – 230 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан, знаходиться на Бессарабці, проєкт рестораторів Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної, авторський інтер’єр — Наталія Білоногова, два поверхи, 200 посадкових місць, шеф-кухар Ілля Васильєв, барна карта, колекція японських чаїв, резерв столів.

«Редкая птица» — авторський проєкт рестораторів Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної, який знаходиться на Бессарабці. Шеф-кухар ресторану Ілля Васильєв і архітектор Наталія Белоногова вдихнули свою порцію життя в це заклад. В ресторані два поверхи, на кожному з яких можуть розташуватись до 100 гостей. Шеф взяв усе найкраще з класичних страв різних країн і до кожної додав кілька дрібок авторського. Зараз в ресторані триває сезон орного трюфеля і до меню додали цікаві страви з цим грибом — пропонують велику брускету з качкою, білими грибами та трюфелем, пасту тагліоліні з чорним трюфелем, а на десерт теплий шоколадний тарт-суфле з трюфелем і малиновим сорбетом.

Vero Vero

Де: вул. Іллінська, 18

Бюджет: ₴₴₴. Салати і закуски (192–650 грн), паста і ризото (145–565 грн), піца (187–365 грн).

Страви: карпачо з телятини зі свіжим білим трюфелем – 825 грн, тартар із ягняти на бріоші з білим трюфелем – 935 грн, крем-суп із гарбуза з білим трюфелем – 640 грн, паста тальоліні з білим трюфелем – 740 грн, ньокі з білими грибами та білим трюфелем – 820 грн, тальята з картопляним пюре та білим трюфелем – 940 грн.

Напої: (150/750 мл) Gavi di Gavi DOCG Lugarara – 350/1506 грн, Prachiosso Roero DOCG – 318/1326 грн, Pin Monferrato Rosso DOC Nebbiolo/Barbera – 617/2570 грн.

Деталі: італійський ресторан, належить до закладів La Famiglia, розташований на Подолі, сніданки, винна карта, страви для вегетаріанців, моцарела-бар, домашня паста і морозиво, тераса з фонтаном в центрі, резерв столів.

Vero Vero — затишний ресторан мережі закладів La Famiglia на Подолі. Влітку він славиться мальовничою терасою біля Ільїнської церкви з міським фонтаном, а взимку нагадує затишну традиційну італійську тратторію. У меню ви знайдете домашню пасту, ризото, піцу, великий вибір свіжої італійської моцарели та антипасті до неї, десертів та італійського морозива gelato. В закладі зібрано більше 40 видів Chianti — від улюбленого Chianti Ruffino до аристократичного Chianti Classico Riserva Rocca Guiciarda. Зараз в ресторані діє меню страв з білим італійським трюфелем — пропонують тартар із ягняти на бріоші з білим трюфелем, ньокі з білими грибами та білим трюфелем і крем-суп із гарбуза з білим трюфелем.

Zafferano

Де: с. Вишеньки, вул. Європейська, 1

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (185–585 грн), основні страви (355–780 грн), десерти (148–223 грн).

Страви: моцарела бурата з білим трюфелем – 735 грн, гребінці з трюфельною ікрою та білим трюфелем – 770 грн, гарбузовий крем-суп з качкою та чорним трюфелем – 255 грн, тальятеле з білим трюфелем – 605 грн, ньокі з лісовими грибами і чорним трюфелем – 385 грн, равіолі з томленою телятиною та чорним трюфелем – 340 грн, медальйони з телятини з соусом фуа гра і білим трюфелем – 920 грн, морозиво шоколадне і пломбір з трюфельною карамеллю – 135 грн.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: ресторан сучасної італійської кухні, належить до сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований в котеджному містечку Riviera Zoloche, паркінг, тераса, аніматори для дітей, доставка, резерв столів, свіжі натуральні продукти, дитяче меню і меню від шефа.

Zafferano –— ресторан сучасної італійської кухні в котеджному містечку Riviera Zoloche. У закладі вишукане меню, неймовірно красива територія, велика тераса, два дитячих майданчики і дитяча анімація. Акцент в Zafferano зроблений на свіжі та якісні продукти, а також на справжність домашніх страв. Також в ресторані є власна лавка, де продають свіжий хліб, оливкову олію, італійські сири, м’ясну гастрономію. У Zafferano проходить фестиваль білого та чорного трюфеля — пропонують гребінці з трюфельною ікрою та білим трюфелем, равіолі з томленою телятиною та чорним трюфелем й моцарелу бурата з білим трюфелем.

Guramma Italiana

Де: Дніпровський узвіз, 1

Бюджет: ₴₴₴. Салати (175–575 грн), піца (210–546 грн), гарячі страви (179–685 грн).

Страви: цвітна капуста з трюфелем – 220 грн, телятина з маслом чорного трюфеля та перепелиним яйцем – 310 грн, трюфельна піца з білими грибами – 546 грн, тальоліні з чорним трюфелем – 385 грн, равіолі з буратою та трюфелем – 315 грн, трюфельне ризото – 395 грн, картопляне пюре з трюфелем – 196 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан італійської кухні, входить до ресторанного холдингу Bulldozer Group, панорамний вид, стильний інтер’єр, вітрина з морепродуктами, дров’яна піч, продукти з Італії, винна кімната.

Guramma Italiana — вишуканий ресторан італійської кухні на схилах Дніпра. З панорамних вікон ресторану відкривається приголомшливий вид на столицю. Інтер’єр виконаний у світлих тонах і не відволікає від смачної їжі і спілкування. Тут можна насолодитися різноманітними стравами з риби та морепродуктів, італійською гастрономією та стравами з трюфелем — пропонують равіолі з буратою та трюфелем, тальоліні з чорним трюфелем й трюфельне ризото.

Bigoli

Де: Кловський узвіз, 7а

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (160–1690 грн), піца (198–465 грн), паста (230–774 грн).

Страви: салат з кіноа, моцарелою і білим трюфелем – 770 грн, тартар з телятини з білим трюфелем – 854 грн, грибний крем-суп з білим трюфелем – 690 грн, равіолі з грибами та білим трюфелем – 808 грн, тальятеле з білим трюфелем – 790 грн, ризото з лісовими грибами та білим трюфелем – 830 грн, ростбіф з грибами та білим трюфелем – 869 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: традиційний італійський ресторан, заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, сніданки щодня, основа кухні — домашня паста, моцарела-бар, паркінг, резерв столів, тераса, гастрономічна крамниця, меню від шефа, резерв столів.

Bigoli — ресторан сім’ї закладів La Famiglia, названий на честь домашньої італійської пасти з дуже щільного тіста. У ресторані її готують за традиційними рецептами з качкою, морепродуктами, кроликом, білими грибами та іншими соусами та начинками. Також в ресторані завжди є свіжа італійська моцарела-бурата, буфало, афумікато, страчатела, різні види італійського прошуто та антипасті. Зараз в ресторані діє меню страв з білим трюфелем — пропонують ростбіф з грибами та білим трюфелем, грибний крем-суп з білим трюфелем та салат з кіноа, моцарелою і білим трюфелем.

В яких кухнях використовують трюфелі, при дворі якого короля цей гриб вперше був вшанований та що треба, щоб виростити трюфель — ми вже розповідали в наших матеріалах, це справді цікаво!

Головна фото: Vero Vero

Фото: Facebook Citronelle, Редкая Птица, Vero Vero, Zafferano, Guramma Italiana, Bigoli.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi