Відкриття літа 2023: заклади України, що редакція PostEat знайшла за літо - PostEat

пошук

Відкриття літа 2023: заклади України, що редакція PostEat знайшла за літо
14-09-2023 0 2756


Редакція PostEat розповідає про заклади, які відкрились цього літа у містах України — у Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Полтаві, Ужгороді, Черкасах Чернівцях та Чернігові. Хочемо зазначити, що це не повний перелік нових закладів по країні, а лише ті, які потрапили в поле зору редакції. Якщо ви знаєте про відкриття ресторану у вашому місті, яке ми ще не висвітлили, пишіть нам в коментарях або на редакційну пошту pr.posteat@gmail.com.

Також раніше ми підготували добірки про відкриття літа у Києві та Львові:

Нові заклади у Львові: 20 локацій, що відкрились влітку

Нові заклади Києва: 30 локацій, що відкрились у червні 2023

Нові заклади Києва: 30 локацій, що відкрились у липні 2023

Нові заклади Києва: 25 локацій, що відкрились у серпні 2023

Вінниця

FIFI

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Вінниця, вул. Соборна, 10а

Години роботи: щодня з 09:00 до 23:00

Контактний телефон: +380982227770

Дещо з меню: фета з дров’яної печі з заатаром і різними томатами – 199 грн, грецькі сардинки з сальсою із запечених перців і оливковою олією – 299 грн, піца маринара з конфі часником та анчоусами – 349 грн, тальятелле з рваною качкою, шавлією та білим вином – 329 грн, стейк з лосося з томатним кремом та спаржею – 699 грн.

Деталі: FIFI — ресторан на третьому поверсі торгівельного центру Сloud із гарною панорамою міста. Це третій ресторан Debi Group, співвласницями яких є сестри Тетяна Перимська та Олена Гончаренко. Бренд-шеф проєкту Олексій Краковський. В меню зібрали страви з південного узбережжя Європи: Італії, Греції та Франції. Сніданки готують з 9:00 до 16:00: фокача-тост з гуакамоле та буратою або з лососем, скрембл з беконом або з лососем, млинці з куркою та сирники з ірискою і карамелізованим бананом. В основному меню антипасті та закуски, 8 видів піци та кілька видів пасти, різноманітні старив з риби та м’яса. У барній карті класичні та авторські коктейлі, європейські вина та міцний алкоголь.

TOKAYO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Вінниця, вул. Костянтина Василенка, 14Б

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Контактний телефон: +380673490404

Дещо з меню: піца Цезар – 220 грн, паста з креветками – 190 грн, філадельфія де люкс з лососем – 260 грн, каліфорнія зі сніжним крабом в ікрі – 220 грн, футомак з вугрем – 220 грн, тигровий дракон – 230 грн.

Деталі: TOKAYO — ресторан японської та європейської кухонь, який відкрився 4 серпня. Інтер’єр сучасний, акцент на бежеві та смарагдові кольори. В меню різноманіття ролів: футомакі, дракони, темпура, запечені, спайсі, макі, філадельфія, каліфорнія, а також суші нігірі та гункани. Також готують піцу, пасту, салати та боули. В барній карті вина, міцний алкоголь та безалкогольні напої. Є власна доставка, замовлення від 500 грн привезуть безкоштовно.

Біла Сова

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Вінниця, вул. Князів Коріатовичів, 205

Години роботи: пн-пт з 08:00 до 22:00, сб-нд з 11:00 до 22:00

Контактний телефон: +380963954130

Дещо з меню: омлет з топленим камамбером та прошуто – 179 грн, салат з бататом та мусом з фети – 179 грн, піца з томленими реберцями та халапеньо – 229 грн, базилікове ризото з прошуто – 199 грн, яловичина Веллінгтон – 369 грн, мідії в мушлях в соусі з горгонзоли – 349 грн.

Деталі: «Біла Сова» — нова рестотека біля комплексу Dreem Town на Поділлі. У інтер’єрі використали натуральне дерево, нвелику кількість живих рослин та відтворили справжній водоспад у центрі залу. Сніданки готують щодня з з 8:00 до 14:00: омлет з топленим камамбером та прошуто, сирники з ромовим бананом та кокосовим соусом, шакшука з нутом та беконом, круасан з пастрамі та трюфелем. В основному меню ви знайдете карпачо з яловичини, салат з бататом та мусом з фети, рамен з телятиною, 6 видів піци та 4 види пасти, яловичина Веллінгтон, стейки, бургери та морепродукти.

Plush coffee

Де: м. Вінниця, вул. Князів Коріатовичів, 116

Години роботи: пн-пт з 08:00 до 21:00, сб-нд з 09:00 до 21:00

Дещо з меню: лимонад тропічний – 80 грн, еспресо – 23 грн, лате – 38/48 грн, лате-чіз – 45/55 грн, чай масала – 45 грн.

Деталі: Основна мета засновників кав’ярні Plush coffee — бажання створити затишне місце для відпочинку зі смачною, а головне якісною кавою. Згодом в меню додали лимонади, смузі, десерти й перекуси. Plush coffee — pet friendly кав’ярня, тому гостей раді бачити разом із їхніми домашніми улюбленцями. Також у закладі діє буккросинг, тому кожен може принести книгу із власної домашньої бібліотеки, а натомість отримати нову. Крім цього, у Plush coffee є різноманітні настільні ігри для відвідувачів.

Дніпро

Alfama

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, 25

Години роботи: пн-чт 10:00-21:00, пт-нд 10:00-22:00

Контактний телефон: +380950054631

Дещо з меню: солоні сирники з лососем гравлакс – 290 грн, паштет з португальских сардин – 280 грн, сендвіч Франчезіна з ростбіфом – 290 грн, курча пірі-пірі – 350 грн, катаплана – 550 грн, порося кубано з гострим чiмi-чурi – 350 грн.

Деталі: Alfama — ресторан традиційної португальської кухні, який відкрився на початку літа. На сторінці закладу розповідають, що Alfama — «це острівець вечірнього Лісабона в центрі Дніпра про багатогранну кухню, авторські десерти та велику винну карту». В меню чотири великих сніданки, паштет та салат з португальськими сардинами, чотири фірмових сендвічі, стейки та традиційна катаплана з риби, морепродуктів та овочів. На десерт – еклери, лимонний тарт, Павлова та «бавовняний» чизкейк.

BASE

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Дніпро, вул. Короленка, 2д

Години роботи: щодня з 10:00 до 23:00

Контактний телефон: +380674106555

Дещо з меню: крок мадам – 310 грн, тост з креветками та гуакамоле – 340 грн, омлет з вугрем – 380 грн, хумус з куркою – 300 грн, тальятеле з грибами – 280 грн, подвійний чізбургер – 340 грн, медальони з яловичини – 395 грн, міні-піца шинка та гриби – 230 грн.

Деталі: BASE — новий ресторан в центрі міста, проєкт має колаборацію із популярними дніпровськими закладами DOLLAR та Big Mama. В ресторані два поверхи, відкрита кухня, простір доповнений розкішними люстрами, рослинами та дизайнерським декором. В меню більше десятка сніданків: скрембл та омлет з додатками, тости, сирники та деруни. В основному меню хумус з додатками, тартари, кілька салатів, тальятеле і лазанья, суші та локшина-wok, бургери та міні-піца. Також великий вибір десертів, які можна обрати з вітрини у закладі.

Nachasi

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Дніпро, вул. 93-ї Холодноярської Бригади (колишня Челюскіна), 10

Години роботи: будні з 08:00 до 21:00, вихідні з 10:00 до 21:00

Контактний телефон: +380678102233

Дещо з меню: яйця Бенедикт з тунцем у трьох текстурах — 290 грн, салат з філе качки, дайконом, соусом «малиновий унагі» та рисовим млинцем — 330 грн, філе яловичини у соусі деміглас з кокосово-картопляним кремом, червоною ікрою та шиїтаке — 450 грн.

Деталі: Na:chasi — сімейний ресторан у самому центрі міста, де затишна атмосфера переплітається з різноманітними стравами в стилі ф’южн. Поєднання ретро і лофт стилів створюють цікавий та затишний інтер’єр. Декор та власні картини додають цікавого настрою кафе (до речі, картини можна придбати). Сніданки готують цілий день, також є цікавий вибір страв з основного меню з різноманітними салатами та вишуканими закусками. В барній карті ви знайдете вина, класичні та безалкогольні коктейлі, лимонади, чай та каву.

«Тераса на Дніпрі»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Дніпро, Січеславська набережна, 53Б

Години роботи: пн-чт, нд 11:00 — 23:00, пт-сб 11:00 — 00:00

Дещо з меню: тальятеле кватро формаджи — 260 грн, хрусткі креветки у темпурі з азійським соусом — 320 грн, стейк кагліату — 325 грн, піца вершкова з грушою — 265 грн, салат з прошутто та хрусткими креветками — 335 грн.

Деталі: «Тераса на Дніпрі» — сімейний ресторан, який відкрився у самому серці набережної Дніпра — під кулею бажань. Інтер‘єр закладу — стильна літня тераса із живописним видом на ріку та лівий берег міста. В меню великий вибір страв європейської та азійської кухонь класичні сніданки, антипасті, тартар, Том Ям, стейки та риба на грилі, паста та піца. В барній карті коктейлі, вина та міцний алкоголь. З п‘ятниці по неділю у закладі влаштовують тематичні вечірки, dj-сети та розваги для гостей.

Lazy Panda

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Дніпро, вул. 93-ї Холодноярської Бригади (колишня Челюскіна), 12

Години роботи: щодня 11:00-23:00

Контактний телефон: +380951051879

Дещо з меню: боул по-азійськи – 275 грн, клаб-сандвiч з шинкою та сиром – 265 грн, бургер «Lazy Panda» – 345 грн, фiле телятини з томатним соусом – 390 грн, м’ясо курки на грилi з хумусо- шпинатним соусом та овочевою сальсою – 295 грн.

Деталі: Гастропаб «Lazy Panda» на вулиці 93-ї Холодноярської Бригади вже третій заклад мережі в місті. У закладі пропонують боули, салати, закуски, бургери, страви з фритюру, перші та гарячі страви, десерти. Також в меню є бізнес-ланчі. Барне меню складається з пива, класичних коктейлів, вина, міцних алкогольних напоїв. Також є безалкогольні напої, чай та кава. Крім цього, у «Lazy Panda» пропонують авторське барне меню: лимонади, авторські безалкогольні та алкогольні чаї, молочні шейки, коктейлі.

Запоріжжя

«Йо бістро»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Запоріжжя, вул. Добролюбова, 13

Години роботи: щодня з 10:00 до 21:00

Контактний телефон: +380983886150

Дещо з меню: тарілка фалафеля з хумусом – 120 грн, тарілка хумуса – 80 грн, шварма з креветкою та авокадо – 280 грн, шварма «Запоріжжя» – 180 грн, батат-фрі з сирним соусом – 190 грн.

Деталі: На початку липня запрацювало бістро близькосхідної кухні «Йо бістро». Засновник закладу Ігор Гемпель розповів, що це «невеличке кафе з вайбом берлінської дьонерної». Шеф-кухар Олексій Краковський відповідав за розроблення меню — пропонують тарілки хумуса та фалафеля, 5 видів шварми та картоплю і батат фрі.

CORK

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Запоріжжя,  проспект Соборний, 181

Години роботи: пн-чт, нд з 09:00 до 21:00, пт-сб з 09:00 до 22:00

Дещо з меню: кава — від 39 грн, келих вина — від 60 грн, закуски — від 69 грн.

Деталі: CORK відкрився у Запоріжжі 20 липня, але ідею створення винного простору виникла задовго до цього дня. Це винний простір з різноманітним асортиментом світових вин та напоїв. У бутику ви маєте змогу насолодитись келихом вина або кави на літній терасі, замовивши закуски із асортименту. Також є змога відкоркувати пляшку вина, що сподобалось, просто у магазині за умови cork fee. Асортимент розливних вин змінюється щотижня. Планують щотижня проводити винні заходи, запрошувати мешканців міста на дегустації та презентації, тим самим розвиваючи винну культуру в місті.

Полтава

СХОДИ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Полтава, Стрітенська вулиця, 1а

Години роботи: щодня з 12:00 до 23:00

Контактний телефон: +380660171000

Дещо з меню: севіче із сибаса – 275 грн, террін з форелі – 312 грн, салат по-каталонськи із вирізкою зі свинини – 252 грн, бургер із котлетою з кролика та фрі з моркви – 306 грн, стейк форелі з голландським соусом та кіноа – 410 грн.

Деталі: «СХОДИ» — ресторан та бар у тихому центрі, відокремлений від шумних вулиць. Заклад має кілька терас на різних рівнях, з’єднані сходами. Позиціонують формат як «європейська кухня з французьким chàrme». В меню брускети, тартар, севіче, салати, бургери, стейки та піца. В барній карті коктейльна класика, вина та міцний алкоголь. Столик рекомендують бронювати заздалегідь.

WOOZY PUB

Де: м. Полтава, проспект Соборності, 26/14

Години роботи: щодня з 10:00 до 23:00

Контактний телефон: +380951444075

Дещо з меню: тако з креветками – 189 грн, батат фрі з сирним соусом – 129 грн, салат з прошутто та сиром пармезан – 209 грн, Fish бургер – 310 грн, курячий шніцель з овочевою сальсою – 189 грн.

Деталі: WOOZY PUB — сучасний паб в центрі міста. Є літня тераса, проходять трансляції спортивних подій. В меню три сніданки, тако, пивні закски, салати та бургери, чебуреки і кілька основних страв. В барній карті окрім пива, міцний алкоголь, крафтові настоянки, різноманітні коктейлі та вина.

«Добрий ранок»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Полтава, вул. Монастирська, 3

Години роботи: щодня з 08:00 до 21:00

Дещо з меню: круасан з лососем – 180 грн, круасан дор блю – 95 грн, круасан з грушею та сиром брі – 90 грн, круасан фісташка – 170 грн, круасан з солоною карамеллю – 55 грн, меренговий рулет з персиком – 95 грн.

Деталі: «Добрий ранок» — кав’ярня-пекарня, яка відкрила на початку літа заклад в центрі міста. В закладі щодня випікають французькі круасани на маслі, яка можна обрати з різноманітними солоними та солодкими начинками. Також в меню стартери, кілька супів, салати, буоли та сирники, панетоне та крафіни, печиво та десерти, хліб. З напоїв пропонують каву та натуральний чай.

Ужгород та область

Хочу Пурі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Ужгород, вул. Капушанська, 150

Години роботи: кав’ярня з 09:00, ресторан з 13:00 до 23:00

Контактний телефон: +380668319962

Дещо з меню: асорті пхалі з випеченим у печі шоті – 175 грн, хвеула (рулетики з баклажанів з горіховою пастою) – 208 грн, долма з бараниною та йогуртовим соусом – 215 грн, чашушулі з телятиною – 270 грн, хачапурі по-лазскі з сирним бортиком – 225 грн, хінкалі з лісовими грибами та трюфельною пастою – 38 грн/1 шт.

Деталі: Ресторан грузинської кухні «Хочу Пурі» відкрився 1 серпня. Інтер’єр мінімалістичний та сучасний, панорамні вікна підкреслюють світлий простір зали. В меню вся класика грузинської кухні: пхалі, долма, харчо та чихіртма, чашушулі, 4 види хачапурі та хінкалі, шашлики та люля-кебаби. З відкриття заклад працює як кав’ярня з різноманітними десертами, а з 13:00 починає діяти основне ресторанне меню.

LIMONCELLO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Ужгород, вул. Собранецька, 150

Години роботи: щодня з 11:00 до 23:00

Контактний телефон: +380672048119

Дещо з меню: сири Італії з гірчичною мостардою та трюфельним медом – 355 грн, вітело тонато з руколою та грісіні – 180 грн, кальмар у пікантному соусі – 310 грн, грильята з телятини та овочів – 180 грн, ризото з прошуто san daniele та спаржею – 240 грн, піца м’ясна з куркою сувід та мортаделою – 310 грн.

Деталі: Limoncello — європейський ресторан з італійськими традиціями, що відкрився у будівлі нового готелю Apartel. Традиційні європейські страви, відкрита шоу-кухня, дров’яна піца-піч, мангал з відкритим вогнем, широкий вибір вин та сирів — це все про Limoncello. Тут представлений великий вибір домашньої пасти власного виробництва, а також італійської піци з печі на дровах. В ресторані створили окремі винну та сирну кімнати з вишуканим асортиментом. Для найменших гостей працює дитяча кімната.

«твоя Італія»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Ужгород, вул. Мукачівська, 68

Години роботи: щодня з 12:00 до 23:00

Контактний телефон: +380501009955

Дещо з меню: брускета з восьминогом — 290 грн, страчітелла з тортеліні — 250 грн, аматрічана — 280 грн, паста з качиним філе — 480 грн, ризото з томленою щокою — 350 грн, лазанья з кроликом — 380 грн, піца мортаделла — 420 грн.

Деталі: Ресторан «твоя Італія» в центрі міста — це другий проект рестораторки Шелепець Олександри (твійBurger). В закладі є великий затишний дворик, який своєю атмосферою ніби переносить гостей у Італію. «твоя Італія» — «італійська їжа очима українців», таку ідеологію несуть творці та шеф проекту Симонович Сергій, переосмислюючи італійську класику. Тут готують переосмислену італійську класику, пасти готують виключно фреска. Винна шафа заповнена великою кількістю натуральних вин, з якими гостей знайомить сомельє. Коктейльна карта здебільшого складається з твістів на італійські класичні коктейлі. На вихідних у закладі відбуваються вечори живої музики.

Like Cafe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Ужгород, вул. 8-го Березня, 31Е

Години роботи: щодня з 07:30 до 19:30

Деталі: Like Cafe — це не просто місце, де можна випити каву, це простір, де ви можете зустрітися з друзями, провести романтичну зустріч або просто насолодитися моментом на одинці зі своїми думками. Гості можуть замовити тут каву та чай, лимонади, фреші та безалкогольні коктейлі. До напоїв можна замовити смачні тістечка від відомого ужгородського кондитера Валентина Штефаньо. Також у Like Cafe є кімната для діток.

Устриця та Бограч

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Закарпатська область, с. Голубине, урочище Ягниди (ЖК «Сонячний квартал»)

Години роботи: щодня з 09:00 до 23:00

Контактний телефон: +380958887583

Дещо з меню: Великий Закарпатський сніданок – 195 грн, філе форелі в клярі – 165 грн, бограч – 145 грн, курячий шніцель з запеченим сиром чедер – 175 грн, філе форелі в сметанно-вершковому соусі з білими грибами – 255 грн/100 г.

Деталі: Ресторан «Устриця і Бограч» розташований серед гір на березі річки. Це заклад із втіленим концептом «local&focal» – поєднання кулінарної автентичності закарпатського краю та європейської кухні в одному місці. Закуски, салати, мелти, перші та гарячі страви – усе тут має свою закарпатську нотку і цікаву подачу. Рекомендують спробувати закарпатський сніданок з ковбасками-купатами, закарпатський бограч, форель місцевого лову у трьох варіаціях приготування.

Черкаси

Tuk Tuk

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Черкаси, вул. Лазарєва, 4

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Контактний телефон: +380934417575

Дещо з меню: окономіякі з морепродуктами – 235 грн, креветки в темпурі з соусом манго-чилі – 255 грн, том ям з креветкою – 260 грн, пад тай з креветками – 295 грн.

Деталі: 1 серпня в Черкасах відкрилось японське бістро Tuk Tuk, новий проєкт ресторатора Миколи Калашника (KIM kitchen & bar). Раніше на цій локації працювало Pizza Buro. Меню створив шеф Євген Мензелевський, за коктейльну карту відповідає Дмитро Дред, який раніше відповідав за коктейлі у київських закладах BAO та NAM. У Tuk Tuk Japanese bistro подають страви японської кухні (рамен, кацу сандо, роли, татакі та сашимі), тайської кухні (кокосовий рис, пад тай, карі курка/баклажан) та страви китайської та в‘єтнамської кухні.

FOODWINER’S

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Черкаси, вул. Остафія Дашковича, 7а

Години роботи: щодня з 08:30 до 22:00.

Контактний телефон: +380732870008

Дещо з меню: тартар з яловичини з кістковим мозком і картоплею фрі – 220 грн, боул з креветками – 330 грн, рол філадельфія татакі з манго – 350 грн, грецька фета запечена в печі – 165 грн, бургер з хрусткою куркою – 195 грн, карбонара з копченим лососем – 240 грн, піца з ростбіфом – 220 грн.

Деталі: FOODWINER’S — простір їжі та вина у центрі міста, де поєднали формати ресторану та маркету. В маркеті можна придбати хліб власної випічки, органічні овочі та фрукти, сири та ковбасні вироби, продукти для веганів та вегетаріанців. У винному асортименті є органічні, натуральні позиції та безалкогольні. У ресторані з 08:30 до 13:00 готують сніданки, в основному меню тартари, карпачо, боули, роли, бургери, устриці, стейки, паста та піца, також є дитяче меню.

Шелест

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Черкаси, вул. Козацька, 1/1

Години роботи: щодня з 08:00 до 22:00

Контактний телефон: +380960102111

Дещо з меню: вафлі з прошуто, грушею та сирним соусом – 150 грн, круасан з морепродуктами – 170 грн, рьошті (швейцарський дерун) – 120 грн, пряний суп з томленою телятиною – 115 грн, салат з дикою пшеницею, кускусом та овочами – 105 грн.

Деталі: «Шелест» — міське кафе у теплих тонах із затишною атмосферою. Тут готують сніданки, круасани, — можна замовити вафлі з прошуто, скрембл з індичкою, яєчню з ковбасками, френч-тост та кукурудзяні оладки з беконом. На обід та вечерю пропонують супи, салати, кілька основних страв. З напоїв можна обрати каву, пиво, коктейлі та європейське вино келихами.

Донер Цех

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Черкаси, вул. Тараскова, 22

Години роботи: щодня з 08:00 до 22:00

Контактний телефон: +380936998613

Дещо з меню: донер великий – 110 грн, тако сирний – 75 грн, хот-одг мексиканський – 65 грн, бургер King – 85 грн, крила – 75 грн,

Деталі: «Донер Цех» – заклад, який має на меті «зламати стереотип, що фастфуд – це тільки для тих хто не стежить за своїм здоров’ям». Інтерʼєр закладу прикрашає незвична картина – карта України з візуально оформленою історією кожної області та Мона Лізою, яка «транслює пристрасть до мистецтва і краси». В меню донер з куркою в трьох розмірах, хот-доги, тако, бургери та фрі-закуски. Можна замовити доставку.

Чернівці

Nonna Macarona

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Чернівці, вул. Головна, 63

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Контактний телефон: +380672006363

Дещо з меню: піца неаполітано — 220 грн, піца мортаделла з фісташками — 285 грн, бурата з трюфельною сальсою — 160 грн, брускета з в’яленим прошутто та грушею — 95 грн, казаречче квадро формаджіо — 185 грн, равіолі з червоною рибою та креветкою — 235 грн.

Деталі: Nonna Macarona — ресторан італійської кухні, що відкрився у самому серці Чернівців. Тут італійський дух відчувається у кожному куточку: від теплого освітлення, що створює затишок, до меблів та декору. Великі постери, фотографії, авторський дизайн, багато зелені та відкрита кухня додають шарму та створюють затишну атмосферу. Меню складається з двох частин: основного та гастролавки Gastro Romana, де ви можете придбати різноманітну гастрономію з Італії. В меню ресторану ви знайдете страви з різних італійських регіонів, великий вибір пасти та 24 види неаполітанської піци.

Daddy cool

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Чернівці, вул. Людвіга Ван Бетховена, 6

Години роботи: будні з 16:00 — 23:00, вікенд (бранчі) 11:00 – 23:00

Контактний телефон: +380951126307

Дещо з меню: креветки пане з коктейльним соусом — 150 грн, гриль-чіз із шинкою та маринованим огірочками — 170 грн, тартар з лосося та гуакамоле — 210 грн, коктейль Whiskey sour — 190 грн, коктейль Daddy Mandela — 190 грн.

Деталі: Daddy cool — заклад нового формату для міста – диско-бар, що розташований у центрі, на площі Філармонії. Концепція закладу розрахована на тих, хто любить коктейлі – вічну класику і авторську лінійку, розроблену Романом Кутинським (Топ кращих барменів України, Топ 50 кращих барменів за версією Hennessy, бренд-амбасадор Angostura та Torres), смачну кухню, поставлену Олегом Зуєвим («Prtgnst bar», «Vartsab», «Shuk») та живі dj-сети, що лунають щочетверга та на вихідних. Загалом у закладі представлений великий асортимент алкоголю, що дозволяє якісно і зовсім на новому рівні знайомити гостей з культурою споживання алкоголю та відкривати нові неочікувані комбінації смаків.

«Матьє»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Чернівці, вул. О. Доброго, 4 

Години роботи: щодня з 08:00 до 22:00

Контактний телефон: +380506850098

Дещо з меню: сніданок з прошуто кото – 185 грн, солені сирники з гаудою і томатною сальсою – 170 грн, тост зі скремблом та гливами – 180 грн, трюфельне пюре з хрумкою куркою та соусом берблан – 210 грн, салат з креветкою і яйцем з ікрою – 260 грн.

Деталі: Міське кафе «Матьє» відкрилось в самому центрі Чернівців. Це проект чернівецьких дизайнерів Анастасії та Дениса Зазубеків (бюро Rizdvo). Власники спеціально шукали приміщення з великими вікнами та просторим інтер’єром. Хотіли підкреслити його красу та не перевантажувати декором, тому в кафе майже повністю пусті стіни, а простір наповнений вінтажними та кастомними меблями. В меню два сніданки, які готують до 14:00, сирники та френч тости, салати панцанела та зі шніцелем, сендвічі та Біф Бургіньйон, а також десерти. Кава на зерні від CafeBoutique, еспресо машина La Marzocco.

Чернігів

«Просвіток»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 24

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Контактний телефон: +380631830670

Дещо з меню: чорна кава – 40 грн, пиво «просвіток» пшеничне – 60 грн, просеко – 70 грн, коктейль Aperol Spritz – 150 грн, коктейль Hugo – 140 грн, коктейль Negroni – 160 грн, авторські коктейлі від 130 грн.

Деталі: У Чернігові на перехресті вулиць Гончої та Гетьмана Полуботка відкрився новий бар «Просвіток». В меню бару представлені авторські коктейлі, пиво, вина, міцні алкогольні напої. Серед безалкогольних напоїв присутні лимонади власного виробництва та крафтових виробників, чай та кава різними способами приготування. В закладі створена затишна атмосфера: відвідувачі можуть придбати книги від місцевої книгарні «Будинок Книги», відвідувачі можуть вибрати вінілову пластинку для прослухування на програвач, на стінах розміщуються картини місцевого художника Сергія Тонканова. Також відвідувачі можуть самостійно малювати на полотні, що розміщується на мольберті.

Головна фото: «твоя Італія»

Фото: Facebook/Instagram сторінки вищезгаданих закладів.

Disclaimer: Список закладів може бути неповним, і деякі відкриття могли пройти повз нас. Якщо ви помітили неточність або можете деталізувати чи доповнити наведені в матеріалі дані, ми радо врахуємо цю інформацію.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi