З присмаком Тель-Авіва: шакшука, хумус та фалафель в Києві - PostEat

пошук

З присмаком Тель-Авіва: шакшука, хумус та фалафель в Києві
31-10-2019 0 1414


Основа національної ізраїльської кухні — це свіжі овочі в різноманітних варіаціях і поєднаннях, м’ясо і рибні страви. Єврейська кухня має дуже неоднорідний характер, адже багато страв сучасної кухні Ізраїлю з собою привезли мігранти з Європи та інших країн, позначилося на традиційній кухні і сусідство з арабською культурою.

Пропонуємо почати знайомство з багатогранною ізраїльською кухнею з хумусу (закуска з пюре баранячого гороху нуту з часником і соком лимона), до якого часто подають горохово-квасолеві кульки, які звуться фалафелем. А якщо бажаєте поснідати, як корінний мешканець Тель-Авіва, обирайте шакшуку — це соковита яєчня, обсмажена в томатному соусі з різними інгредієнтами і травами, яку подають в чавунній сковорідці з хлібом. В яких закладах Києва є шакшука, хумус та фалафель, шукала редакція PostEat.

Adelle

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 29

Бюджет: ₴₴₴. Страви з риби і м’яса (185–645 грн), піта (135–248 грн), вегетаріанські страви (79–375 грн).

Страви: шакушука із печеним перцем – 196 грн, зелена шакшука – 185 грн, ранковий хумус-боул – 162 грн, фалафель – 119 грн, хумус зі шпинатом, зернами нуту та м’яким яйцем – 165 грн, хумус зі швармою з індички та амбою – 225 грн.

Напої: еспресо – 39 грн, лате – 69/99 грн, коктейль Le Grand – 180 грн.

Деталі: ресторан близькосхідної кухні, акцент на тель-авівській кухні, заклад рестораторів братів Гусовських, шеф-кухар — Олексій Краковський, дизайнерський інтер’єр, локальні продукти, авторська подача, автентичні рецепти, сніданки по буднях з 07:40 до 12:00 (з 09:00 до 13:00 у вихідні дні), формат take away, вина побокально, барна карта, коктейлі по 180 грн.

Ресторан близькосхідної кухні Adelle на чолі з іменитим шеф-кухарем Олексієм Краківським вже став однією з топ-локацій Києва завдяки смачній тель-авівській кухні і яскравому інтер’єру. В Adelle використовують виключно свіжі та сезонні інгредієнти для створення смаків сучасної близькосхідної кухні ізраїльської столиці. Тут подають ранні сніданки: гості приходять на улюблену шакшуку із печеним перцем та ранковий хумус-боул вже о 07:40 по буднях та мають змогу замовляти їх до 12:00. Також в Adelle подають два види хумусу зі шпинатом та зі швармою з індички, а фалафель можна куштувати самостійно або в піті.

Любимый Дядя

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Паньківська, 20

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (95–185 грн), страви з м’яса і птиці (170–395 грн), десерти (57–145 грн).

Страва: шакшука – 165 грн, варені яйця з хумусом – 150 грн, хумус з овочами та копченим халумі на грилі – 205 грн, хумус – 95 грн, хумус з курячими потрохами – 170 грн.

Напої: американо – 55 грн, матча тонік – 129 грн, полуничний кисіль – 65 грн, збитеень смородина-шавлія – 90 грн.

Деталі: група ресторанів First Line Group, бренд-шеф Володимир Ташаєв, дитяче меню, сніданки з 8:00 до 12:00 (з 9:00 до 14:00 у вихідні), дитяче меню і меню бару, винна карта, паркінг, формат take away, сучасний інтер’єр, підходить для вегетаріанців.

«Любимый дядя» — ресторан, де завжди радо зустрічають і смачно годують гостей. З кожним, хто приходить в гості до Дяді, він розділить свої страви і поділиться історіями своїх подорожей. Рецепти страв для меню шукали в кращих ресторанах Ізраїлю, Лівану, Марокко, Греції, Єгипту і Туреччини, отже в ресторані «Любимый дядя» ви можете здійснити справжню гастрономічну подорож. На сніданок обирайте шакушуку з двох яєць на запашному томатному рагу з тахіною, свіжою кінзою та халою на грилі. Відмінним обідом чи вечерею буде ніжний хумус з курячими потрохами.

Косатка

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 25/2

Бюджет: ₴₴. Сніданки (110–165 грн), салати (125–165 грн), бургери та сендвічі (130–175 грн).

Страви: шакушука – 110 грн, хумус з в’яленими томатами та пітою – 115 грн,

Напої: еспресо – 35 грн, лате – 55 грн, лимонад – 60 грн, вино Shiraz – 130 грн/150 мл.

Деталі: міське кафе, концептуальний інтер’єр, сніданки, страви для вегетаріанців, коктейльна карта, активна барна зона, ранкові аперитиви, вечірки, pets friendly, take away.

«Косатка» — заклад з вінтажним інтер’єром та приємною атмосферою. Саме в «Косатці» з’явився один з перших в Києві комунальних столів. В меню пропонують ранкові аперитиви та сніданки протягом дня. У будь-який час дня у «Косатці» збираються компанії: удень — пообідати смачними стравами американської кухні, ввечері — випити коктейль та послухати гарну музику. Спробуйте безпрограшний тандем — шакушуку з томатами, яйцем та сиром і хумус з в’яленими томатами та пітою.

Альтруіст #Alltrueeast

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Антоновича, 1

Бюджет: ₴₴. Сніданки (154–184 грн), хумуси (154–194 грн), солодке (24–154 грн).

Страви: сет хумусів – 194 грн, хумус яловичина-томати – 174 грн, салат фалафель-авокадо-морква – 174 грн, фалафель з овочами та картоплею – 184 грн, шакшука з хумусом та пітою – 174 грн, гуакамоле-тост з рожевим хумусом – 184 грн.

Напої: чашка домашнього чаю – 64 грн, капучино – 44 грн, матча-лате – 64 грн.

Деталі: позиціонує себе як кафе-платформа для добрих справ, розташований неподалік головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, сніданки з 10:00 до 12:00 по буднях (до 14:00 по вихідних), стильний інтер’єр у світлих тонах, коктейлі, формат take away, резерв столів.

Кафе «Альтруіст #Alltrueeast» — це «платформа для добрих справ», як себе називає команда закладу. Заклад має дві зали: основну і кав’ярню − з широкими диванами, великими вікнами та смачною кавою. Каву тут готують зі свіжообсмаженої арабіки, в тому числі лате «Альтруіст» з додаванням пряного східного сиропу власного приготування. У кафе багато готують власноруч: весь хліб, м’який ліванський сир з базиліком, хумус. В меню ви знайдете сім видів хумусу з різними додатками, також можна спробувати сет і обрати найулюбленіше поєднання. Поснідати найкраще шакшукою з хумусом та пітою або гуакамоле-тостом з рожевим хумусом.

Pita kyiv

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Пушкінська, 39

Бюджет: ₴. Піта (79–129 грн).

Страви: фалафель – 79 грн, хумус – 79 грн.

Деталі: ресторан ізраїльської кухні, знаходиться у центрі міста, автентичні рецепти у авторському виконанні, авторський дизайн інтер’єру, барна стійка, відкрита кухня, секретні інгредієнти, власна випічка та соуси, власний імпорт, столик на вулиці, take away.

Pita Kyiv — атмосферний заклад з ізраїльською кухнею у центрі міста. За основу в закладі взяли автентичні рецепти піти, які готують в авторському виконанні, її готують кожен день та використовують впродовж 5 годин. Фаворитом гостей вже став справжній ізраїльський фалафель та хумус — для останнього використовують найкращу кунжутну пасту тахіні Har Bracha Tahini Paste, щоб відтворити автентичний смак ізраїльської кухні.

Фото: Facebook Adelle, Любимый Дядя, Косатка, Альтруіст #Alltrueeast, Pita kyiv

Головна фотографія: Альтруіст #Alltrueeast

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi