Правила українських виноробів: Максим Кичма - PostEat

пошук

Правила українських виноробів: Максим Кичма
06-03-2021 0 808


На винних фестивалях до вин Максима Кичми вишуковуються черги — питців приваблють творчі етикетки і яскравий експресивний стиль вин винарні «Янчинські пагорби». Сам Максим у захваті від бурштинового вина, шанує Степана Бандеру та виступає за розвиток винної культури в Україні. Читайте інші думки і правила нового героя рубрики «Правила українських виноробів».

Максим Кичма

Вік: 47

Освіта (професія): інженер-системотехнік

Основний бізнес: плавно переходить в виноробство

Площа власного виноградника: 0,35га

Обсяг виробництва: 2000 л на рік

Я не можу жити без води, повітря, свободи. 

Найважче мені миритись зі зневагою до Батьківщини. 

Головна цінність у житті — саме життя. 

Якби мав шанс почати все спочатку, то я б ним не скористався. Інакше я б втратив всі здобуті знання і досвід.

Мій душевний стан зараз схожий на м’ячик, що коливається на хвилях. 

Моя «суперсила» — це моя сім’я. 

Справжній винороб ніколи не зупиняється на досягнутому. 

Я займаюсь вином, тому що мені це подобається. 

Культура вина — це коли щодня вживається 1-2 шклянки вина (а не пляшка горілки), коли для водіїв дозволена норма алкоголю становить 0,5 проміле і ніхто не їздить напідпитку. 

Моє найбільше відкриття у вині на сьогоднішній день — це бурштинове вино.

Найбільша проблема українського виноробства в головах людей і дурнуватому законодавстві. 

Найбільше мені подобається поєднання вина з (не буду оригінальним) сир, бажано козячий.

Мій ідеальний день — це свято. Це коли я протягом дня з задоволенням працюю, а ввечері отримую насолоду від смачної вечері з келихом доброго вина. Таких днів багато. Навчився цьому в італійців.

Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це було б Ркацителі бурштинове. Перевірено довготривалим вживанням — не набридає.

Головне у вині — це душа винороба. 

Якби мені дали $1 000 000, я б просадив його в казино! Жартую звісно. Насправді нічого просто так не дається: якщо в голові визріває план і окреслюються шляхи його реалізації, то й кошти для цього знаходяться.

Найдивніший комплімент, який давали моїм винам — це навряд чи комплімент, але мені підняло настрій. Один шанувальник горілочки з багаторічним стажем спробувавши моє вино сказав, що воно таке як «совєцкій кісляк» за 30 копійок.

Найбільш недооцінене вино — це бурштинове вино. 

Найдивнішим вином у моєму житті було кахетинське Ркацителі в Телаві (Грузія). Ставлення до нього змінилось від «як таку гидоту можна пити» до «я це сам роблю, п’ю і отримую від цього задоволення». 

Для винороба успіх — це коли подобається результат своєї праці. 

Щастя для мене — це стан вдоволення. Причин цього стану може бути дуже багато.

Мій герой у світовій історії — Їх багато. Найближчий до сьогодення — Степан Бандера.

Мій герой у реальному житті — це моя дружина. 

Якби моє життя було фільмом, воно б називалось «Рух по спіралі». 

Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, то я б відмінив усі ліцензії, акцизну марку, спростив би звітність, зменшив штрафні санкції за її порушення та посилив би покарання за фальсифікацію та випуск на ринок недоброякісного вина.

Фото: Максим Кичма / Arsen Fedosenko

Читайте також: 

Правила українських виноробів: Володимир Гігінеішвілі

Правила українських виноробів: Віталій Маланчук

Правила українських виноробів: Маша Скорченко

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi