Правила українських виноробів: Олександр Ковач - PostEat

пошук

Правила українських виноробів: Олександр Ковач
12-02-2021 0 2531


Виноробство Закарпаття — видатна і дуже яскрава сторінка українського винного мистецтва. Значну роль у ньому відіграє ужгородський винороб Олександр Ковач. Пан Олександр займається виноробством вже 25 років. Винна карта дегустаційного залу Шардоне, розташованого у центрі Ужгорода, нараховує більше ніж 30 вин, вироблених сімейною крафтовою виноробнєю Ковача — елегантних білих, насичених червоних, витончених десертних. Це дійсно сімейна справа: кохана дружина пана Олександра, пані Наталія, помічниця і колега, бере у ній активну участь. Вина Ковача відзначені багатьма нагородами українських дегустаційних конкурсів. За всім цим — величезна праця і любов до землі, лози й вина.

Вік: 50
Освіта (професія): агрономія
Основний бізнес: обладнання для виноробства
Площа власного винограднику: немає, готується під закладку 4 га
Обсяг виробництва на рік: 10 тис. пляшок

Я не можу жити без роботи, банально, але це факт.

Найважче мені миритись з несправедливістю, not fair play.

Головна цінність у житті — це здоров’я!

Якби мав шанс почати все спочатку, то я б спочатку заробив більше грошей, а потім вклав їх у виноробство. Нікому не раджу на останні гроші заходити в цей бізнес.

Мій душевний стан зараз: все буде добре.

Моя «суперсила» — це мої діти, моя родина!

Справжній винороб ніколи не буде піддаватись на лестощі, це шлях донизу.

Мій ідеальний день — це неділя вдома, коли готує тато, тобто я.

Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це було б «Рубін Карпат» червоний купаж власного виробництва!

Головне у вині — це істина, істина його життя…

Якби мені дали $1 000 000, то я б на залишок грошей від будівництва маленького шато з виноградником вклав би в промоцію культури споживання вина, вона у нас ще на дуже низькому рівні.

Найдивніший комплімент, який давали моїм винам — це «мабуть, найкраще українське червоне вино, що я поки пробував», цитата із поста винного профі, котрий вилив тонни бруду на українські вина.

Найбільш недооцінене вино — це вина, котрі першими дегустують на дегустаційних конкурсах, та коли вино випивають як воду.

Найдивнішим вином у моєму житті був мій перший петнат (від французького «pétillant» і «naturel» — дослівно «ігристе натуральне» вино, скорочено — PetNat), не думав що в нього є потенціал.

Для винороба успіх — це визнання його праці.

Щастя для мене — це мати шанс творити та експериментувати.

Мій герой у світовій історії — Ісус Христос.

Мій герой у реальному житті — моя мама, була мудрою жінкою.

Якби моє життя було фільмом, воно б називалось «Життя, наповнене вином». 

Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, я б провів швидку та повну дерегуляцію галузі, в результаті якої Україна зайняла б достойне місце у світі виноробства.

Фото: Олександр Ковач

Читайте також: 

Правила українських виноробів: Геннадій Гутман 

Правила українських виноробів: Влад Чопак 

Правила українських виноробів: Аліна Тенетка 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi