20 фільмів та шоу про їжу, які можна переглянути на Netflix - PostEat

пошук

20 фільмів та шоу про їжу, які можна переглянути на Netflix
07-04-2020 0 3658


У добірці — гастрономічна класика, серіали, кулінарні шоу, пізнавальні документальні фільми про гастрономію тощо.

Big Night (1996)

Можливо, один з найкращих фільмів про «кухню» ресторанного бізнесу. Весела історія братів італійців Прімо та Секондо, які мріють про успіх свого закладу у США — класика кіно про гастрономію.

 

 

Aruna & Her Palate (2018)

Пара епідеміологів вирушає у подорож, що знайти джерело і причину пташиного грипу. Їх шлях проходить через кухні ресторанів і вуличних кафе, вони пробують різні страви, вчаться готувати та спілкуються з шефами. Незрозуміло тільки, чому у фільмі під час пандемії відкриті і працюють численні заклади. А карантин?

 

 

Midnight Diner: Tokyo Stories

Дев’ять сезонів атмосферного японського серіалу про головне — за кожною тарілкою локшини стоїть історія людини. Токійські веселі і мудрі міські історії в оповідях шеф-кухаря маленького кафе «Опівнічна вечеря».

 

 

Taco Chronicles

Шість епізодів присвячених різним рецептам та традиціях приготування тако. Кожен епізод підкріплений фактами з історії, творів мексиканських письменників, коментарями іменитих шефів та вуличних кухарів.

 

 

Raja Rasoi Aur Anya Kahaniyaan

Документальна розповідь про гастрономічні традиції Індії, про народну кухню і кухню вищого світу країни. На Netflix доступний лише перший сезон, але він дає уявлення про походження певних страв та гастрономічних прийомів індійської кухні.

 

 

Kantaro: The Sweet Tooth Salaryman

Японський комедійний серіал з двома головними героями — менеджером фірми з видавничої справи та десертами, які зводять його з розуму. В основі фільму вигадана історія манги, але знімання епізодів відбувається у реальних токійських кондитерських. Кожен епізод присвячено одному з традиційних японських десертів.

 

 

Rotten

Гостросюжетна документальна стрічка про зв’язок гастрономічних вподобань людей зі змінами у екології та суспільстві.

 

 

Barbecue

Документальна ода барбекю, яка розповідає про різні техніки і традиції приготування страв на жару — від Австралії і Японії до Сирії та Уругваю. Яскравий приклад того, як їжа об’єднує людей у різних куточках світу, який у фільмі називають «спільними столом».

 

 

Flavorful Origins

Медитативна картина про інгредієнти, спеції та методи приготування двох китайських регіонів Чаошань (Chaoshan) та Юньнань (Yunnan). Серіал розбито на короткі 10-12 хвилинні епізоди з довершеною візуальною подачею. Глядачам пропонують радше не зрозуміти, а відчути гастрономічну історію краю.

 

 

Samurai Gourmet

Комедійний серіал про «самурая у відставці» — японця, що вийшов на пенсію та шукає нову пристрасть у житті. Герой знаходить насолоду в тому, щоб відвідувати різні заклади та пізнавати нові смаки. Ідеальний сценарій для пенсії, погодьтесь.

 

 

Zumbo’s Just Desserts

Яскраве, химерне та захоплююче австралійське шоу, де учасники змагаються одне з одним у випічці та десертах.

 

 

Let’s Eat

Драматичний корейський серіал про чотирьох одиноких людей, які зустрічаються за одним столом, щоб обговорити все на світі — смак страв, спогади про улюблені смаки дитинства та відмінності гастрономії Сходу та Заходу. У стрічці багато великих планів їжі, які неодмінно спонукають зробити замовлення страв азійської кухні додому.

 

 

Rainbow Jelly (2018)

Картина про магічну силу гастрономії, яка здатна зблизити людей та допомогти іншим краще зрозуміти світ. В центрі сюжету — хлопчик з аутизмом, який найбільше за все хоче подружитись зі своїм вайлуватим дядьком. В житті героя з’являється фея, яка вчить його готувати фантастичні страви перед якими мало хто зможе встояти.

 

 

Hyper Hardboiled Gourmet Report

Японський документальний серіал, який покликаний «катапультувати» глядача з його зони комфорту — нетрі африканських міст, злочинні райони великих міст, улюблені кафе кримінальних авторитетів Азії. Разом з ведучим і оператором глядач побуває там, куди туристи не ризикують заглядати.

 

 

Food On The Go

Документальний фільм розповідає про внесок італійських мігрантів у національну кухню Аргентини.

 

 

Cooked

Документальна стрічка за мотивами книги Cooked  журналіста та  пропагандиста здорового харчування Майкла Поллана. У кожному епізоді розглядаються різні  способи приготування їжі — за допомогою вогню, води, повітря та землі (бродіння). 2006 року мовник New York Times назвав Поллана «ліберальним гурманом-інтеллектуалом» — кожен епізод картини насичений його роздумами про роль гастрономії у культурі та історії.

 

 

Somebody Feed Phil

Документальний серіал, присвячений гастрономічним подорожам актора Фила Розенталя. Розрахований на новачків, які хочу отримати у доступній гумористичній формі інформацію про нові гастрономічні горизонти.

 

 

A Tale Of Two Kitchens

Документальний фільм, присвячений ролі латиноамериканських кухарів в ресторанній сфері США.

 

 

Chef & My Fridge

Ідея цього південнокорейського шоу полягає у тому, що шефи готують вишукані страви з продуктів, які знайдуть у холодильнику знаменитостей. В коментарях шоу називають «гастрономічним екстримом».

 

 

Flavors Of Youth (2018)

Один з епізодів цього аніме присвяченій зворушливій історії про те, що аромати і смаки дитинства залишаються з нами на все життя. Головний герой одного з епізодів розповідає про найсмачнішу страву у світі — локшину, яку готувала йому бабуся.

 

 

 

Сподобалась стаття? Підтримай PostEat донейтом, щоб ми могли продовжити писати цікаві матеріали!

 

Читайте також:

6 документальних фільмів про гастрономію на Netflix, які варто подивитись просто зараз

На Netflix з’явився фільм про «батька» сучасної гастрономії США

Eater зняв фільм про те, як «Табаско» виробляє 700 000 пляшок гострого соусу на день

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi