На Netflix з’явився фільм про «батька» сучасної гастрономії США - PostEat

пошук

На Netflix з’явився фільм про «батька» сучасної гастрономії США
17-02-2020 0 1419


На стримінговому сервісі Netflix почали транслювати фільм «Єремія Тауер: Останній Величний». Стрічка розповідає про шлях шефа-самоука, який створив феномен каліфорнійської кухні.

«Цей документальний фільм присвячений історії культового шеф-кухаря Єремії Тауера. Він зіграв головну роль у створенні нової американської кухні», — сказано в анотації Netflix.

Єремія Тауер (Jeremiah Tower) народився 1942 року в Коннектикуті. Отримав освіту у Гарвардському університеті. У 1972 році без будь-якої кулінарної освіти почав працювати у ресторані Chez Panisse шефині Еліс Вотерс (Alice Waters). Спільно вони створили перші страви «каліфорнійської кухні» — сплаву  європейських, американських, мексиканських та азійських гастрономічних ідей з використання органічних продуктів.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

1984 році Тауер відкрив ресторан Stars у Сан-Франциско у якому продовжив розвивати ідеї «каліфорнійської кухні». Заклад став культовим серед політиків та зірок. Ресторани  Stars відкрилось у долині Напа, Манілі, Сінгапурі тощо. У 1999 році Тауер оголосив, що «зробив все можливе в напрямку каліфорнійської кухні» та закрив ресторани Stars.

1986 року книга Єремії Тауера «Нова американська класика» виграла премію Джеймса Берда, як «Найкраща книга про кулінарію у США». Фонд Джеймса Берда назвав Тауера «Найкращим шеф-кухарем року у Каліфорнії» (1993) та «Видатним шеф-кухарем року» (1996).

Також редакція PostEat підготувала добірку 10 фільмів про шеф-кухарів та гастрономію.

Фото: instagram.com/tower.jeremiah


Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi