пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Команда інспекторів ресторанного гіда Michelin у Великій Британії поділилась думками про те, що відрізняє звичайну страву від великої.
Автори підняли тему кулінарного мистецтва саме під час карантину, бо багато хто пробує готувати нові рецепти й ставить собі питанням, — «Як зробити страву краще?».
Отже, на думку британських інспекторів Michelin великою страву роблять:
• Інгредієнти. Навіть якщо ви найталановитіший шеф на планеті, якщо ваші інгредієнти другого сорту, то і страва буде «другого сорту»;
• Баланс. Шеф повинен пробувати свою страву, як звичайний гість чи як інспектор та відповісти на питання «Чи все в ній гармонійно?»;
• Творчість та майстерність. Якщо дати двом шефам однакові інгредієнти та один і той самий рецепт, то ми отримаємо дві різні страви — справа у таланті і техніці;
• Послідовність. Ніщо не розчаровує інспекторів більше, ніж замовлена страва, яка і близько не відповідає попереднім враженням від неї.
What Makes a Great Dish?
A UK MICHELIN Guide Inspector reveals his best one ever:https://t.co/xIXmhj2eM5— The MICHELIN Guide (@MichelinGuideUK) April 21, 2020
На останок автор зізнається, що найкращою стравою у його житті був порізаний манго на білій тарілці. Шеф закладу у Токіо знайшов найкращий плід ідеальної стиглості та подав його за ідеальної температури гостю, щоб відтінити жирність темпури. «Щоправда, ця страва назавжди зіпсувала мені задоволення від манго. Яке б манго я не пробував — все було суцільним розчаруванням після того досконалого фрукта», — йдеться у дописі.
Фото: facebook.com/pg/OpheemRestaurant
Ця стаття написана завдяки донейтам на Patreon. Підтримай нас, щоб читати нові матеріали!
Читайте також:
Michelin і Юрій Ковриженко: червоний гід випустив інтерв’ю з українським шеф-кухарем
«Шедевр — це просто!»: 13 страв від мішленівських шефів, які можна приготувати вдома
Французький шеф-кухар вимагає виключити його ресторан з Michelin Guide після втрати зірки
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi