Що робить страву великою — відповідають інспектори Michelin - PostEat

пошук

Що робить страву великою — відповідають інспектори Michelin
30-04-2020 0 975


Команда інспекторів ресторанного гіда Michelin у Великій Британії поділилась думками про те, що відрізняє звичайну страву від великої.

Автори підняли тему кулінарного мистецтва саме під час карантину, бо багато хто пробує готувати нові рецепти й ставить собі питанням, — «Як зробити страву краще?».

Отже, на думку британських інспекторів Michelin великою страву роблять:

Інгредієнти. Навіть якщо ви найталановитіший шеф на планеті, якщо ваші інгредієнти другого сорту, то і страва буде «другого сорту»;

Баланс. Шеф повинен пробувати свою страву, як звичайний гість чи як інспектор та відповісти на питання «Чи все в ній гармонійно?»;

Творчість та майстерність. Якщо дати двом шефам однакові інгредієнти та один і той самий рецепт, то ми отримаємо дві різні страви — справа у таланті і техніці;

Послідовність. Ніщо не розчаровує інспекторів більше, ніж замовлена страва, яка і близько не відповідає попереднім враженням від неї. 

На останок автор зізнається, що найкращою стравою у його житті був порізаний манго на білій тарілці. Шеф закладу у Токіо знайшов найкращий плід ідеальної стиглості та подав його за ідеальної температури гостю, щоб відтінити жирність темпури. «Щоправда, ця страва назавжди зіпсувала мені задоволення від манго. Яке б манго я не пробував — все було суцільним розчаруванням після того досконалого фрукта», — йдеться у дописі.

Фото: facebook.com/pg/OpheemRestaurant

Ця стаття написана завдяки донейтам на Patreon. Підтримай нас, щоб читати нові матеріали!

Читайте також:

Michelin і Юрій Ковриженко: червоний гід випустив інтерв’ю з українським шеф-кухарем

«Шедевр — це просто!»: 13 страв від мішленівських шефів, які можна приготувати вдома

Французький шеф-кухар вимагає виключити його ресторан з Michelin Guide після втрати зірки

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi