Що, як і де будуть їсти люди похилого віку в 2030 році? - PostEat

пошук

Що, як і де будуть їсти люди похилого віку в 2030 році?
30-09-2020 0 541


У нещодавно опублікованому звіті “Їжа в 2030 році для людей похилого віку, які проживають вдома”, Астрід Нілсон та Антье Гонера, Гріні розповіли, що, як і де, на їхню думку, буде їсти населення, яке зараз знаходиться в процесі старіння.

Результати показали, що люди похилого віку надають перевагу “традиційній їжі”. Однак те, що можна вважати традиційною їжею для одного покоління, буде відрізнятись від традиційної їжі іншого. “Ті, хто сьогодні молодий, у своїй старості хочуть споживати їжу, яка характеризується іншими смаками та інгредієнтами через різний вплив досвіду. Окрім того, питання стійкого розвитку харчових продуктів, ймовірно, стане дедалі важливішим для людей похилого віку у 2030. Уже зараз ми маємо багато веганів і вегетаріанців, які вважають використання альтернативних джерел надходження білка цілком нормальним”, — розповідає Астрід Нілссон.

Фото: Nofima.no

Дослідники також прогнозують, що до 2030 року зустрічі з друзями можуть частково переміститься в онлайн режим. Обідати разом, використовуючи якийсь цифровий додаток, може стати буденністю. Проте, незважаючи на те, що були створені різні служби доставки, продуктові магазини все одно залишатимуться популярними серед людей похилого віку.  “Прогулюючись до супермаркету, ви створюєте додаткову фізичну активність для свого тіла, а також можете зустріти нових людей”, — додає Грині, одна з дослідників.

Стосовно використання залишків їжі та уникнення харчових відходів, то це питання залишатиметься актуальним й надалі. Можливо, буде розроблена технологія “розумних холодильників”, які будуть спрямовані на те, щоб споживачі не купували занадто багато і отримували повідомлення коли термін використання продуктів наближується до кінця.

Фото: Nofima.no

Читати ще: 

Кампанія Eat ’Em Up 2 Level Up змусила геймерів їсти фрукти замість чипсів

Дівчина з Англії змогла з’їсти буріто за 35 секунд — відео

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi