пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Цієї зими стовпчик термометра в усіх виноробних регіонах Німеччини так і не опустився до потрібних -7°C. М’яка зима вперше в історії не дозволила отримати природнім шляхом замерзлий виноград для айсвайна — «крижаного вина».
Згідно з повідомленням Німецького інституту вина (Deutsches Weininstitut) останні роки також були несприятливими, але мінімальні врожаї для айсвайну все ж вдавалося зібрати. «У 2017 році лише сім виробників змогли зібрати врожай. Зима 2014-2015 також була дуже м’якою і айсвайн 2014 року врожаю став рідкістю», — сказано у звіті.
Erster Jahrgang ohne #Eiswein in ganz #Deutschland | Mainz | SWR Aktuell Rheinland- #Pfalz @SWRAktuellRP #SWR https://t.co/uGfkSKbfUK
— Deutsches Weininstitut (@weininstitut) March 1, 2020
Ще однією проблемою для виробників айсвайну стало зміщення збору крижаного врожаю на січень-лютий. В той час як виноград через потепління став дозрівати раніше. Через зміну часового проміжку між дозріванням та збором врожаю винороби ризикують втратити врожай (ягоди просто згниють) і не всі зважуються на цей крок.
Останніми вдалими врожаями для айсвайнів в німецькому інституті вина називають 2012 та 2015 роки. Тоді морози до -10°C дозволили зібрати якісний врожай, який дав концентровані «крижані вина». Якщо зими у Німеччині й надалі будуть такими м’якими то крижані вина вироблені природним способом можуть стати ще більшою рідкістю ніж вони є.
Фото: instagram.com/dr.loosen
Читайте також:
Крижане вино: як роблять солодке вино «айсвайн» та чому воно коштує так дорого.
Глобальне потепління загрожує 85% виноробних регіонів.
«Вино як привід»: чому формат винних барів став таким популярним.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi