У Німеччині вперше не зібрали врожай для «крижаного вина» через теплу зиму - PostEat

пошук

У Німеччині вперше не зібрали врожай для «крижаного вина» через теплу зиму
02-03-2020 0 708


Цієї зими стовпчик термометра в усіх виноробних регіонах Німеччини так і не опустився до потрібних -7°C. М’яка зима вперше в історії не дозволила отримати природнім шляхом замерзлий виноград для айсвайна — «крижаного вина».

Згідно з повідомленням Німецького інституту вина (Deutsches Weininstitut) останні роки також були несприятливими, але мінімальні врожаї для айсвайну все ж вдавалося зібрати. «У 2017 році лише сім виробників змогли зібрати врожай. Зима 2014-2015 також була дуже м’якою і айсвайн 2014 року врожаю став рідкістю», — сказано у звіті.

Ще однією проблемою для виробників айсвайну стало зміщення збору крижаного врожаю на січень-лютий. В той час як виноград через потепління став дозрівати раніше. Через зміну часового проміжку між дозріванням та збором врожаю винороби ризикують втратити врожай (ягоди просто згниють) і не всі зважуються на цей крок.

Останніми вдалими врожаями для айсвайнів в німецькому інституті вина називають 2012 та 2015 роки. Тоді морози до -10°C дозволили зібрати якісний врожай, який дав концентровані «крижані вина». Якщо зими у Німеччині й надалі будуть такими м’якими то крижані вина вироблені природним способом можуть стати ще більшою рідкістю ніж вони є.

Фото: instagram.com/dr.loosen

Читайте також:

Крижане вино: як роблять солодке вино «айсвайн» та чому воно коштує так дорого.

Глобальне потепління загрожує 85% виноробних регіонів.

«Вино як привід»: чому формат винних барів став таким популярним.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi