Як індійсько-китайська кухня стала найулюбленішою в Індії - PostEat

пошук

Як індійсько-китайська кухня стала найулюбленішою в Індії
18-09-2020 0 1133


За словами Наянтра Дута, кухня, яка виникла на території Колката, є індійською інтерпретацією китайської кухні.

Індійсько-китайська їжа бере свій початок від китайських торговців Хакка, які оселилися в місті наприкінці 1700-х років, коли Колката ще була столицею Британської імперії в Індії. Вони готували їжу з місцевих продуктів, а трохи згодом почали відкривати точки з продажом їжі.

Індійська інтерпретація китайської кухні ввібрала в себе все найкраще: пряні спеції Індії та смак Китаю у вигляді соєвого соусу та оцету. У результаті маємо щось дуже особливе на кшталт соус Шезван, який готується з додаванням червоного перцю чилі замість січуанського. Або маньчжурський стиль приготування, де овочі та м’ясо паніруються, а після смажаться з використанням гострого соєвого соусу з додаванням таких індійських спецій, як часник, імбир та зелений чилі.

Наянтра Дута зазначає, що кожного разу під час відвідування Калькути вона радіє креативним новинка в їжі. Наприклад, смажені золоті креветки, покриті медом цукерки від Chowman, які за смаком нагадують дарсаан (смажена у фритюрі медоа локшина), наповнені куркою, або бомбейська курка чилі, яка наповнена масалою.

Індійсько-китайська їжа вмить стала настільки популярною по всій Індії, а особливо в Мумбаї, що вже стала невід’ємною частиною культури. Деякі індійці вже навіть не можуть розрізнити які інгрідієнти є китайськими, а які індійськими.

Незважаючи на популярність індійсько-китайської кухні та китайське коріння багатьох представників індійської громади, усе ще існують політичні упередження та заклики бойкотувати китайську їжу.

Фото: твіттер Наянтра Дута

Читати ще: 

Шукаємо курку в індійському стилі в закладах Києва: чікен сагвала, тіка масала чікен, батер чікен

Індійські ресторани Києва та ресторани зі стравами індійської кухні: додайте спецій у ваше життя!

Новий заклад. Київ: сучасна індійська кухня у карі-барі Delhi Delhi на Великій Васильківській

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi