Новий заклад. Київ: кафе-пекарня «ХЛІБНИЙ» на Богдана Хмельницького - PostEat

пошук

Новий заклад. Київ: кафе-пекарня «ХЛІБНИЙ» на Богдана Хмельницького
25-06-2020 0 5031


Назва: «ХЛІБНИЙ»

Де: вул. Богдана Хмельницького, 32

Формат: кафе-пекарня

Бюджет: ₴₴

Нове кафе-пекарня «ХЛІБНИЙ» відкриє свої двері вже 26 червня на вулиці Богдана Хмельницького. Наразі це п’ятий «ХЛІБНИЙ», який матиме 103 посадкових місця всередині закладу та 48 місць на терасі. Новий «ХЛІБНИЙ» буде працювати за принципом самообслуговування, як і решта закладів. У меню будуть усі позиції, що і в інших закладах (окрім Пасажу). За випічку відповідає незмінний пекар закладу Владислав Марчук. За каву — чемпіон світу 2018 року з приготування кави в джезві Слава Бабич.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Купити ранкову каву по дорозі на роботу або замовити повноцінний сніданок у закладі можна буде вже о 07:30 — саме в цей час «ХЛІБНИЙ» відчинятиме свої двері для гостей. Традиційні ранкові страви (сирники, яєчня з шинкою, авокадо тост) будуть доступні протягом усього дня.

Над інтер’єром п’ятого закладу працювала незмінна архітекторка усіх «ХЛІБНИХ» Маша Шубіна. Ідеєю для оформлення слугувало бажання потрапити у приміщення в момент реставрації, таким чином другий рівень закладу нагадує будівельні ліси з технічними сходами і центральним атріумом для реставрації люстри і «фрески». Відмінна характеристика всіх закладів — шпалери на всю стіну із зображенням асоціативних образів з історії мистецтв, де прославляється хліб.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Всі світильники і центральна люстра виконані на замовлення на основі ретро плафонів виробництва СРСР, які збиралися поштучно з усіх куточків України. Центральна люстра займає півтора поверху, а це більше 3-х метрів. Тільки натурального мармуру на столи і барну поверхню розпиляли близько 5.5 тонн і граніту більш 1.5 тонн (відтінок граніту акуратно підбирався під колір фасаду і використаного там каменю). Всі вироби виключно авторські. Основний колір стін також є характерним саме для цієї будівлі і делікатно вписує його в історичну частину міста. Навіть форму, кут нахилу і розмір сонцезахисних маркіз підбирали ідентичні тим, що вже є на фасадах вулиці. Докладено максимум зусиль, щоб кожен «ХЛІБНИЙ» був окрасою вулиці, району, міста. Незмінним залишається одне: використання лайт-боксу із зазначенням найближчих станцій метрополітену.

«Неможливо створити нове, не знаючи основ та історії. Ми замішуємо хліб вручну, вдихаючи аромати закваски і піднімаючи клуби з борошна, ми будуємо нові хлібні місця на локаціях колишніх кращих гастрономів / барів / банків / бібліотек і ХЛІБНИЙ стає новою версією кращого гастроному / бару / банку / бібліотеки.  «Хліба і видовищ!» — викрикують історики. Ми даємо вам кращий хліб, але не показуємо мультфільми, лише для того, щоб ви могли зняти свій «справжній кращий фільм» самостійно, насолодившись нашим хлібом. №5 — це місце, де замісили новий рецепт культурології та демократичності, історизму та своєчасності, нової релігії, заснованої на повазі до хліба», — розповідає Маша Шубіна про п’ятий «ХЛІБНИЙ».

Фото: «ХЛІБНИЙ»

 

Читайте також:

Скоро відкриється: ресторан Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної «Редкая птица» на Басейній

Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна перезапустять київський «Стейкхаус»

Новий заклад: найбільше кафе-пекарня «Хлібний» у Пасажі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi