Гастро-регіони світу: Тоскана — італійські спеціалітети Pesto alla genovese та Focaccia - PostEat

пошук

Гастро-регіони світу: Тоскана — італійські спеціалітети Pesto alla genovese та Focaccia
29-12-2023 0 317


Лігурія – це регіон в північно-західній частині Італії, розташований на узбережжі Лігурійського моря. Регіон славиться своєю красивою природою і гірським ландшафтом. До складу регіону входять такі важливі міста, як Генуя, Ла Спеція, Савона. Лігурійська кухня визначається використанням свіжих та вишуканих інгредієнтів. Серед традиційних страв — песто, яке готують із свіжого базиліку, часнику, оливкової олії та пармезану. Також популярні фокачча (лігурійський хліб), морепродукти та страви на основі оливкової олії. Лігурія виробляє відмінну оливкову олію, яка є однією з найвищих якостей в Італії. Тут ростуть різні сорти оливок, які формують унікальний смак цієї олії.

Pesto alla genovese

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Pesto alla genovese — це соус, що походить з італійського міста Генуя. Традиційно він складається з базиліку, часнику, кедрових горіхів, оливкової олії та таких сирів, як Парміджано Реджано або Пекоріно. Його назва походить від слова pestare, що означає товкти або подрібнювати, посилаючись на оригінальний метод приготування соусу за допомогою ступки й товкачика.

Кажуть, що песто походить від стародавніх римлян, які їли пасту під назвою moretum, виготовлену шляхом подрібнення разом таких інгредієнтів, як сир, трави та часник. Песто зазвичай використовується з макаронними виробами, традиційно з trofie або trenette, але іноді його можна подавати з нарізаними помідорами або відвареною картоплею.

Focaccia

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Цей корж є досить універсальним і може бути покритий низкою інгредієнтів, таких як велика морська сіль, оливкова олія, зелень, помідори або оливки. Історики схильні вважати, що його придумали або етруски, або в Стародавній Греції, хоча бездріжджовий корж вже давно готують на всьому Близькому Сході.

Назва фокачча походить від римського panis focacius, що означає «вогнищевий хліб», посилаючись на той факт, що в римські часи фокаччу традиційно випікали у вугіллі. Основний рецепт з часом поширився у Франції та Іспанії, де хліб відомий як fouaisse та hogaza відповідно.

Рябий вигляд фокаччі пояснюється поглибленнями, зробленими в тісті, щоб запобігти появі великих бульбашок на поверхні під час випікання. Сьогодні солоні варіанти фокаччі подають з розмарином, шавлією, часником, сиром і цибулею, тоді як солодкі варіанти можна заправляти медом, родзинками, цукром і цедрою лимона тощо.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Focaccia alla Genovese вважається оригінальною фокаччею. Ця класична фокачча родом із Генуї, покрита оливковою олією та посипана великою морською сіллю. На відміну від інших фокачч, ця традиційно має форму плоского прямокутника. Вона  готується з борошна, дріжджів, солі, цукру, води та оливкової олії. Тісто просто випікається в духовці, поки фокачча не стане золотисто-коричневою, хрусткою і блискучою. У місцевих жителів коржик відомий як fugassa.

Photo credit: Taste atlas

Читайте також:

Гастро-регіони світу: Тоскана — червоне тосканське вино К’янті (Chianti)

Гастро-регіони світу: Сицилія — сицилійські спеціалітети Arancini та Cannoli

Гастро-регіони світу: Басконія — баскські спеціалітети Pintxos та Basque Cheesecake

Гастро-регіони світу: страви та сири з Бургундії

Гастро-регіони світу: Прованс — французькі спеціалітети рататуй та лавандові солодощі

Гастро-регіони світу: Лігурія — італійські спеціалітети Farinata та Acciughe salate

Гастро-регіони світу: Валле-д’Аоста — італійські спеціалітети Fonduta та Lardo di Arnad

Гастро-регіони світу: Умбрія — італійські спеціалітети Tartufo nero та Porchetta

Гастро-регіони світу: Марке — італійські спеціалітети Olive all’ascolana та Brodetto di pesce

Гастро-регіони світу: Базиліката — італійські спеціалітети Lucanica та Peperoni cruschi

Гастро-регіони світу: Ломбардія — італійські спеціалітети Risotto alla Milanese, Ossobuco та Panettone

Гастро-регіони світу: Абруццо — італійські спеціалітети Arrosticini та Maccheroni alla chitarra

Гастро-регіони світу: Трентіно-Альто-Адідже — італійські спеціалітети Canederli та Strudel di mele

Гастро-регіони світу: Фріулі-Венеція-Джулія — італійські спеціалітети Frico та Prosciutto di San Daniele

Гастро-регіони світу: Тоскана. Фестивалі

Гастро-регіони світу: Тоскана. Bistecca alla fiorentina — телячий стейк

Гастро-регіони світу: П’ємонт. Граппа

Гастро-регіони світу: П’ємонт. П’ємонтський трюфель.

Цікаві гастро-місця світу: Андалусія та її вина

Цікаві гастро-місця світу: Іспанія, Андалусія — оливкова олія, гаспачо, Pescaíto Frito

Цікаві гастро-місця світу: Емілія-Романья — парміджано, бальзамічний оцет, лазанья

Цікаві гастро-місця світу: виноробний регіон Бургундія

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi