Гастро-регіони світу: Басконія — баскські спеціалітети Pintxos та Basque Cheesecake - PostEat

пошук

Гастро-регіони світу: Басконія — баскські спеціалітети Pintxos та Basque Cheesecake
15-11-2023 0 535


Басконія — історико-культурний регіон у Європі, на південному заході Франції і півночі Іспанії. У складі Іспанії існує Баскська автономія під назвою Країна Басків, яка охоплює лише західну частину історичного регіону. Тому в іспанській мові термін País Vasco зазвичай стосується лише Баскської автономії, а весь регіон називають Vasconia або баскським терміном Euskal Herria.

Дивовижний за своєю індивідуальністю регіон, який називають «країною в країні», вирізняється самобутніми традиціями, мовою та культурою. Могутні гори, смарагдові вічнозелені пагорби, мальовничі бухти, пляжі приваблюють поціновувачів природної краси та активного відпочинку. Чудові краєвиди гідно обрамляють чудову старовинну архітектуру та футуристичні сучасні будівлі міста та села регіону. А дивовижна атлантична кухня та чудове місцеве вино вражають навіть найвибагливішого гурмана. Загадкова Країна Басків — край, який назавжди залишиться у пам’яті будь-якого мандрівника.

Pintxos (Пінчо)

Pintxos — традиційна фірмова страва регіонів Басконіяі Наварра в Іспанії, що складається з невеликих закусок, що походять від іспанської традиції тапас. Вони характеризуються зубочисткою, яка протикається наскрізь, щоб запобігти падінню верхівки.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Назва Pintxos походить від слова pinchar, що означає проколювати. Пінчо в основному вживають у барах. Зубочистки настільки важливі для пінчо, що ваш рахунок буде визначатися кількістю зубочисток, які залишилися, і часто їх перераховує персонал бару.

Існує незліченна кількість різновидів пінчос, і шматочки хліба можна посипати майже будь-чим, починаючи від таких інгредієнтів, як шинка, козячий сир, анчоуси та лосось, до смаженого у фритюрі сиру, інжиру та фуа-гра. Ці закуски можна подавати як гарячими, так і холодними, і це чудовий привід для розмов під час їжі, незалежно від інгредієнтів, які використовуються в кожному пінчо.

Basque Cheesecake (Баскський чизкейк)

Цей простий, але неймовірно кремовий варіант чизкейка, відомий просто як Tarta de queso або Gazta tarta по-баскськи, є десятиліттями місцевою фірмовою стравою бару La Viña в Сан-Себастьяні. Рецепт являє собою просте поєднання класичних інгредієнтів для чизкейка, таких як цукор, жирні вершки, яйця та вершковий сир, але на відміну від своїх більш популярних аналогів, ця баскська версія не має скоринки.

Замість цього він запікається при високій температурі, завдяки чому зовнішня сторона стає твердою, темнішою та дещо підгорілою, а центр залишається липким. Баскський чизкейк надзвичайно популярний, і хоча Ла Вінья залишається місцем його походження, різні варіації сьогодні можна знайти в кондитерських по всьому світу.

Photo credit: Taste atlas

Читайте також:

Гастро-регіони світу: страви та сири з Бургундії

Гастро-регіони світу: Прованс — французькі спеціалітети рататуй та лавандові солодощі

Гастро-регіони світу: Лігурія — італійські спеціалітети Farinata та Acciughe salate

Гастро-регіони світу: Валле-д’Аоста — італійські спеціалітети Fonduta та Lardo di Arnad

Гастро-регіони світу: Умбрія — італійські спеціалітети Tartufo nero та Porchetta

Гастро-регіони світу: Марке — італійські спеціалітети Olive all’ascolana та Brodetto di pesce

Гастро-регіони світу: Базиліката — італійські спеціалітети Lucanica та Peperoni cruschi

Гастро-регіони світу: Ломбардія — італійські спеціалітети Risotto alla Milanese, Ossobuco та Panettone

Гастро-регіони світу: Абруццо — італійські спеціалітети Arrosticini та Maccheroni alla chitarra

Гастро-регіони світу: Трентіно-Альто-Адідже — італійські спеціалітети Canederli та Strudel di mele

Гастро-регіони світу: Фріулі-Венеція-Джулія — італійські спеціалітети Frico та Prosciutto di San Daniele

Гастро-регіони світу: Тоскана. Фестивалі

Гастро-регіони світу: Тоскана. Bistecca alla fiorentina — телячий стейк

Гастро-регіони світу: П’ємонт. Граппа

Гастро-регіони світу: П’ємонт. П’ємонтський трюфель.

Цікаві гастро-місця світу: Андалусія та її вина

Цікаві гастро-місця світу: Іспанія, Андалусія — оливкова олія, гаспачо, Pescaíto Frito

Цікаві гастро-місця світу: Емілія-Романья — парміджано, бальзамічний оцет, лазанья

Цікаві гастро-місця світу: виноробний регіон Бургундія

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi