пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Тарт Татен (Tarte Tatin) — французький перевернутий пиріг з яблуками, які необхідно карамелізувати у вершковому маслі і цукрові до того як пекти пиріг.
Згідно з дослідженнями рецепт “Тарт Татен” був придуманий у готелі сестер Стефані та Кароліни Татен у Ламотт-Беврон близько 1880-х років. Існує теорія, що під час приготування пирога Стефані забула зробити форму з тіста і виклала карамелізовані яблука у форму, а потім, щоб не переробляти, просто покрила тістом. Також є думка, що кондитер просто упустила пиріг і потім зібрала його як змогла. Існують альтернативні теорії, що рецепт перевернутого пирога є традиційним для регіону Солонь, і Стефані лише трохи змінила рецепт. Сестри ніколи не називали тарт своїм ім’ям та не публікували кулінарних книг. Особливу популярність рецепту приніс ресторатор Maxim’s, який, скуштувавши пиріг у Ламотт-Бевроні, додав його до меню свого ресторану. Тарт Татен є фірмовою стравою готелю-ресторану «Татен».
Тарт Татен може бути приготовлений з грушами, персиками, ананасом, помідорами або овочами, наприклад з баклажанами, цибулею.
Приготування Tarte Tatin може здаватися трішки складним, але це варто зусиль, оскільки результат — це чудовий французький десерт з карамелізованими яблуками та смачним тістом.
Стандартний рецепт
Інгредієнти:
Інструкції:
Подається десерт теплим, з можливістю додаткового прикрашення вершковим кремом або м’якою карамеллю.
Смачний Tarte Tatin можна знайти в багатьох французьких пекарнях, кафе та ресторанах як у Франції, так і за її межами.
Photo credit: Taste atlas
Читайте також:
Гастро-замітка: Біск (Bisque) — французький суп з ракоподібних
Гастро-замітка: Макарон (Macaron) — популярний французький кондитерський виріб
Гастро-замітка: Рієт (Rillettes) — французький м’ясний паштет
Гастро-замітка: Брі (Brie) — один із найвідоміших м’яких сирів у світі
Гастро-замітка: Mille-Feuille — вишуканий французький десерт
Гастро-замітка: Tartare (Тартар) — сира подрібнена яловичина з приправами
Гастро-замітка: Cassoulet — бобове рагу з м’ясом
Гастро-замітка: італійські спеціалітети Prosciutto crudo та Prosciutto di Parma
Гастро-замітка: Bouillabaisse — всесвітньо відомий рибний суп з Марселя
Гастро-замітка: Pyura chilensis — незвичайна їстівна морська тварина
Гастро-замітка: Гуїдак — незвичайні морські молюски
Гастро-замітка: Мацутаке — один з найдорожчих грибів у світі
Гастро-замітка: Дуріан — азійський делікатес та «король фруктів»
Гастро-замітка: іспанський спеціалітет Jamón ibérico
Гастро-замітка: Королівська креветка — одна із найбільших та найсмачніших креветок у світі
Гастро-замітка: Kopi Luwak — кавові зерна, які пройшли через систему травлення цивети
Гастро-замітка: Escamoles – традиційна мексиканська страва з мурашиних личинок
Гастро-замітка: французький спеціалітет Magret de canard
Гастро-замітка: їстівні пташині гнізда
Гастро-замітка: шафран — найдорожча та вишукана пряність у світі
Гастро-замітка: Соус Pesto — історія, асоціація Palatifini та перші письмові згадки.
Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana
Гастро-замітка: Limoncello — італійський лимонний лікер
Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena
Гастро-замітка: тост з авокадо
Гастро-замітка: італійський спеціалітет Mozzarella di Bufala Campana
Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana
Гастро замітка: оливкова олія — золотий секрет довголіття жителів Середземномор’я
Гастро-замітка: «король десертів» — крем-брюле
Гастро-замітка: португальський спеціалітет Pastéis de Nata
Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк
Гастро-замітка: італійський спеціалітет капрезе
Гастро-замітка: перуанський спеціалітет севіче
Гастро-замітка: італійський спеціалітет панчета
Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра
Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола
Гастро-замітка: сиров’ялена та злегка копчена шинка «Тірольський шпик»
Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo
Гастро-замітка: сир Рокфор — символ французької гастрономічної спадщини
Гастро-замітка: японський спеціалітет яловичина Wagyu
Гастро-замітка: традиційний італійський спеціалітет Capocollo
Gastronotes: італійський спеціалітет Lardo di Colonnata
Gastronotes: французький спеціалітет Andouillette
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi