Гастро-замітка: Макарон (Macaron) — популярний французький кондитерський виріб - PostEat

пошук

Гастро-замітка: Макарон (Macaron) — популярний французький кондитерський виріб
09-11-2023 0 440


Макарон  (Macaron) — французький кондитерський виріб з яєчних білків, цукрової пудри, цукрового сиропу, меленого мигдалю і харчових барвників. Зазвичай робиться у формі двох половинок печива, між якими кладуть крем або варення.

Macarons, які вперше з’явилися в Італії в 1533 році (правда, без начинки), отримали свою назву від італійського слова maccherone, що означає тонке тісто.

Спочатку вони були зроблені для одруження герцога Орлеанського, який згодом став королем Франції Генріхом II. Історики харчування вважають П’єра Дефонтена винахідником макарон. Він був першим, хто наповнив печиво вершковим ганашем і склеїв їх, перетворивши звичайне мигдальне печиво на універсальні ласощі, які ми знаємо сьогодні.

Існує два основні способи приготування макаронів — «французький» та «італійський». Різниця між ними полягає у способі приготування безе.

За французьким методом яєчні білки збивають доти, доки не утворюються густе безе. Туди повільно додають мелений мигдаль, який вже був просіяний, і цукрову пудру, повільно замішуючи до досягнення бажаної консистенції. Цей процес змішування називається макаронажем.

Італійський метод включає збивання яєчних білків з гарячим цукровим сиропом для утворення безе. Просіяний мигдаль та цукрову пудру також змішують з яєчними білками для утворення пасти. Безе та мигдальну пасту змішують, утворюючи суміш макаронів. Цей метод часто вважається конструктивнішим, але водночас більш солодким, і для цукрового сиропу також потрібен термометр.

Макарони — найпопулярніший вид печива в Парижі, але воно популярне й у всьому світі. Макарони буває з різними начинками, різні за розмірами, кольорами та смаками.

У Парижі існує мережа кондитерських Ladurée відома своїми макаронами вже близько 150 років.

Читайте також:

Гастро-замітка: Круасан (Croissant) — хлібобулочний кондитерський виріб із листкового тіста у формі півмісяця

Гастро-замітка: Рієт (Rillettes) — французький м’ясний паштет

Гастро-замітка: Брі (Brie) — один із найвідоміших м’яких сирів у світі

Гастро-замітка: Mille-Feuille — вишуканий французький десерт

Гастро-замітка: Tartare (Тартар) — сира подрібнена яловичина з приправами

Гастро-замітка: Cassoulet — бобове рагу з м’ясом

Гастро-замітка: італійські спеціалітети Prosciutto crudo та Prosciutto di Parma

Гастро-замітка: Bouillabaisse — всесвітньо відомий рибний суп з Марселя

Гастро-замітка: Pyura chilensis — незвичайна їстівна морська тварина

Гастро-замітка: Гуїдак — незвичайні морські молюски

Гастро-замітка: Мацутаке — один з найдорожчих грибів у світі

Гастро-замітка: Дуріан — азійський делікатес та «король фруктів»

Гастро-замітка: іспанський спеціалітет Jamón ibérico

Гастро-замітка: Королівська креветка — одна із найбільших та найсмачніших креветок у світі

Гастро-замітка: Kopi Luwak — кавові зерна, які пройшли через систему травлення цивети

Гастро-замітка: Escamoles – традиційна мексиканська страва з мурашиних личинок

Гастро-замітка: французький спеціалітет Magret de canard

Гастро-замітка: їстівні пташині гнізда

Гастро-замітка: шафран — найдорожча та вишукана пряність у світі

Гастро-замітка: Соус Pesto — історія, асоціація Palatifini та перші письмові згадки.

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Гастро-замітка: Limoncello — італійський лимонний лікер

Гастро-замітка: Parmigiano Reggiano — найвідоміший у світі та один із найбільш підроблюваних та імітованих сирів у світі

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena

Гастро-замітка: тост з авокадо

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Mozzarella di Bufala Campana

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Гастро замітка: оливкова олія — золотий секрет довголіття жителів Середземномор’я

Гастро-замітка: «король десертів» — крем-брюле

Гастро-замітка: португальський спеціалітет Pastéis de Nata

Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк

Гастро-замітка: італійський спеціалітет капрезе

Гастро-замітка: перуанський спеціалітет севіче

Гастро-замітка: італійський спеціалітет панчета

Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра

Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола

Гастро-замітка: сиров’ялена та злегка копчена шинка «Тірольський шпик»

Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo

Гастро-замітка: сир Рокфор — символ французької гастрономічної спадщини

Гастро-замітка: японський спеціалітет яловичина Wagyu

Гастро-замітка: традиційний італійський спеціалітет Capocollo

Gastronotes: італійський спеціалітет Lardo di Colonnata

Gastronotes: французький спеціалітет Andouillette

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi