Гастро-замітка: Біск (Bisque) — французький суп з ракоподібних - PostEat

пошук

Гастро-замітка: Біск (Bisque) — французький суп з ракоподібних
10-11-2023 0 955


Біск (Bisque) — це французький суп, який має густу та кремову консистенцію і, як правило, готується на основі раків, креветок (обов’язково мають бути панцирі та голови ракоподібних, у більшості рецептах — і м’ясо) або інших морських продуктів.

Про походження назви Bisque досі сперечаються. Дехто стверджує, що це слово відноситься до супу, який варять двічі (bis cuits), оскільки традиційний спосіб приготування супу передбачає спершу смаження молюсків, а потім їхнє варіння в ароматному бульйоні. Інша теорія припускає, що це пов’язано з Біскайською затокою, у кухні якої зазвичай використовуються гострі інгредієнти, подібні до тих, що використовуються в біскі. Біск вперше згадується як суп із молюсків у 17 столітті, що змусило істориків припустити, що спочатку це була страва рибалок, яка була розроблена, щоб отримати максимально смачну страву з усіх наявних інгредієнтів.

Bisque часто готується на основі раків, креветок або лобстерів. Використовуються також овочі, такі як цибуля, часник, морква і селера. М’ясо ракоподібних обсмажують разом з овочами для створення ароматного бульйону. Також туди можуть додавати томатне пюре, вино тощо. Суміш вариться до того часу, поки всі смаки не поєднуються, а потім перетирається або змішується за допомогою блендера до отримання однорідної текстури.

Консистенція bisque стає густою та кремовою завдяки додаванню вершків, молока або кокосового молока.

Bisque може подаватися гарячим або холодним, зазвичай прикрашається свіжими травами або капельками лимонного соку.

Існують різноманітні варіації bisque, включаючи ті, які готуються на основі інших видів морських продуктів або навіть грибів для тих, хто не вживає морепродукти. Сьогодні найпопулярнішим варіантом страви є біск з омарів, який готується за допомогою тривалого процесу варіння, покликаного зробити блюдо максимально ароматним.

Bisque славиться смаком та ароматом, що робить цю страву популярною серед шанувальників морепродуктів та гастрономічних ентузіастів.

Photo credit: Taste atlas

Читайте також:

Гастро-замітка: Макарон (Macaron) — популярний французький кондитерський виріб

Гастро-замітка: Круасан (Croissant) — хлібобулочний кондитерський виріб із листкового тіста у формі півмісяця

Гастро-замітка: Рієт (Rillettes) — французький м’ясний паштет

Гастро-замітка: Брі (Brie) — один із найвідоміших м’яких сирів у світі

Гастро-замітка: Mille-Feuille — вишуканий французький десерт

Гастро-замітка: Tartare (Тартар) — сира подрібнена яловичина з приправами

Гастро-замітка: Cassoulet — бобове рагу з м’ясом

Гастро-замітка: італійські спеціалітети Prosciutto crudo та Prosciutto di Parma

Гастро-замітка: Bouillabaisse — всесвітньо відомий рибний суп з Марселя

Гастро-замітка: Pyura chilensis — незвичайна їстівна морська тварина

Гастро-замітка: Гуїдак — незвичайні морські молюски

Гастро-замітка: Мацутаке — один з найдорожчих грибів у світі

Гастро-замітка: Дуріан — азійський делікатес та «король фруктів»

Гастро-замітка: іспанський спеціалітет Jamón ibérico

Гастро-замітка: Королівська креветка — одна із найбільших та найсмачніших креветок у світі

Гастро-замітка: Kopi Luwak — кавові зерна, які пройшли через систему травлення цивети

Гастро-замітка: Escamoles – традиційна мексиканська страва з мурашиних личинок

Гастро-замітка: французький спеціалітет Magret de canard

Гастро-замітка: їстівні пташині гнізда

Гастро-замітка: шафран — найдорожча та вишукана пряність у світі

Гастро-замітка: Соус Pesto — історія, асоціація Palatifini та перші письмові згадки.

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Гастро-замітка: Limoncello — італійський лимонний лікер

Гастро-замітка: Parmigiano Reggiano — найвідоміший у світі та один із найбільш підроблюваних та імітованих сирів у світі

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena

Гастро-замітка: тост з авокадо

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Mozzarella di Bufala Campana

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Гастро замітка: оливкова олія — золотий секрет довголіття жителів Середземномор’я

Гастро-замітка: «король десертів» — крем-брюле

Гастро-замітка: португальський спеціалітет Pastéis de Nata

Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк

Гастро-замітка: італійський спеціалітет капрезе

Гастро-замітка: перуанський спеціалітет севіче

Гастро-замітка: італійський спеціалітет панчета

Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра

Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола

Гастро-замітка: сиров’ялена та злегка копчена шинка «Тірольський шпик»

Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo

Гастро-замітка: сир Рокфор — символ французької гастрономічної спадщини

Гастро-замітка: японський спеціалітет яловичина Wagyu

Гастро-замітка: традиційний італійський спеціалітет Capocollo

Gastronotes: італійський спеціалітет Lardo di Colonnata

Gastronotes: французький спеціалітет Andouillette

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi