пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Біск (Bisque) — це французький суп, який має густу та кремову консистенцію і, як правило, готується на основі раків, креветок (обов’язково мають бути панцирі та голови ракоподібних, у більшості рецептах — і м’ясо) або інших морських продуктів.
Про походження назви Bisque досі сперечаються. Дехто стверджує, що це слово відноситься до супу, який варять двічі (bis cuits), оскільки традиційний спосіб приготування супу передбачає спершу смаження молюсків, а потім їхнє варіння в ароматному бульйоні. Інша теорія припускає, що це пов’язано з Біскайською затокою, у кухні якої зазвичай використовуються гострі інгредієнти, подібні до тих, що використовуються в біскі. Біск вперше згадується як суп із молюсків у 17 столітті, що змусило істориків припустити, що спочатку це була страва рибалок, яка була розроблена, щоб отримати максимально смачну страву з усіх наявних інгредієнтів.
Bisque часто готується на основі раків, креветок або лобстерів. Використовуються також овочі, такі як цибуля, часник, морква і селера. М’ясо ракоподібних обсмажують разом з овочами для створення ароматного бульйону. Також туди можуть додавати томатне пюре, вино тощо. Суміш вариться до того часу, поки всі смаки не поєднуються, а потім перетирається або змішується за допомогою блендера до отримання однорідної текстури.
Консистенція bisque стає густою та кремовою завдяки додаванню вершків, молока або кокосового молока.
Bisque може подаватися гарячим або холодним, зазвичай прикрашається свіжими травами або капельками лимонного соку.
Існують різноманітні варіації bisque, включаючи ті, які готуються на основі інших видів морських продуктів або навіть грибів для тих, хто не вживає морепродукти. Сьогодні найпопулярнішим варіантом страви є біск з омарів, який готується за допомогою тривалого процесу варіння, покликаного зробити блюдо максимально ароматним.
Bisque славиться смаком та ароматом, що робить цю страву популярною серед шанувальників морепродуктів та гастрономічних ентузіастів.
Photo credit: Taste atlas
Читайте також:
Гастро-замітка: Макарон (Macaron) — популярний французький кондитерський виріб
Гастро-замітка: Рієт (Rillettes) — французький м’ясний паштет
Гастро-замітка: Брі (Brie) — один із найвідоміших м’яких сирів у світі
Гастро-замітка: Mille-Feuille — вишуканий французький десерт
Гастро-замітка: Tartare (Тартар) — сира подрібнена яловичина з приправами
Гастро-замітка: Cassoulet — бобове рагу з м’ясом
Гастро-замітка: італійські спеціалітети Prosciutto crudo та Prosciutto di Parma
Гастро-замітка: Bouillabaisse — всесвітньо відомий рибний суп з Марселя
Гастро-замітка: Pyura chilensis — незвичайна їстівна морська тварина
Гастро-замітка: Гуїдак — незвичайні морські молюски
Гастро-замітка: Мацутаке — один з найдорожчих грибів у світі
Гастро-замітка: Дуріан — азійський делікатес та «король фруктів»
Гастро-замітка: іспанський спеціалітет Jamón ibérico
Гастро-замітка: Королівська креветка — одна із найбільших та найсмачніших креветок у світі
Гастро-замітка: Kopi Luwak — кавові зерна, які пройшли через систему травлення цивети
Гастро-замітка: Escamoles – традиційна мексиканська страва з мурашиних личинок
Гастро-замітка: французький спеціалітет Magret de canard
Гастро-замітка: їстівні пташині гнізда
Гастро-замітка: шафран — найдорожча та вишукана пряність у світі
Гастро-замітка: Соус Pesto — історія, асоціація Palatifini та перші письмові згадки.
Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana
Гастро-замітка: Limoncello — італійський лимонний лікер
Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena
Гастро-замітка: тост з авокадо
Гастро-замітка: італійський спеціалітет Mozzarella di Bufala Campana
Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana
Гастро замітка: оливкова олія — золотий секрет довголіття жителів Середземномор’я
Гастро-замітка: «король десертів» — крем-брюле
Гастро-замітка: португальський спеціалітет Pastéis de Nata
Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк
Гастро-замітка: італійський спеціалітет капрезе
Гастро-замітка: перуанський спеціалітет севіче
Гастро-замітка: італійський спеціалітет панчета
Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра
Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола
Гастро-замітка: сиров’ялена та злегка копчена шинка «Тірольський шпик»
Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo
Гастро-замітка: сир Рокфор — символ французької гастрономічної спадщини
Гастро-замітка: японський спеціалітет яловичина Wagyu
Гастро-замітка: традиційний італійський спеціалітет Capocollo
Gastronotes: італійський спеціалітет Lardo di Colonnata
Gastronotes: французький спеціалітет Andouillette
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi