Гастро-замітка: Рієт (Rillettes) — французький м'ясний паштет - PostEat

пошук

Гастро-замітка: Рієт (Rillettes) — французький м'ясний паштет
07-11-2023 0 837


Rillettes — це французька гастрономічна страва, яка зазвичай готується із м’яса свинини. Рієт — це свого роду паштет або консерва, яка готується шляхом тривалого варіння м’яса у своєму жиру, зазвичай разом зі спеціями та травами. Цей процес призводить до розшарування м’яса на маленькі волокна та створює надзвичайно ніжну та смачну намазку.

Його виготовляють у французькому районі міста Тур. Rillettes продають у всіх ковбасних магазинах у Франції, де місцеві жителі лагідно називають його «варення зі свинини», зазвичай подають у горщику чи банці, де його можна прикрасити шаром жиру для продовження терміна зберігання.

У процесі приготування м’ясо можна приправити білим вином, і в результаті ви отримаєте пасту від золотисто-жовтого до коричневого кольору з твердою текстурою та смаком підсмаженого м’яса, який схожий на смажену свинину. Подавайте його на підсмаженому хлібі з маринованими огірками, щоб підкреслити насичений смак цього французького делікатесу, і поєднуйте з келихом холодного білого вина.

Основні характеристики рієт:

  • Свинина — найпоширеніший інгредієнт для рієт, але можуть використовуватися також інші види м’яса, включаючи качку, кролика, іноді навіть лосось або іншу рибу.
  • М’ясо вариться у власному жиру, що додає начинці багатий смак та пастоподібну консистенцію.
  • До рієт додають різні спеції, такі як часник, шавлій, тим’ян, перець, мускатний горіх, щоб надати начинці характерний смак.
  • М’ясо варять довгий час, поки воно не стане м’яким і розшаровується на волокна. 

Photo credit: Taste atlas; Wikipedia

Читайте також:

Гастро-замітка: Брі (Brie) — один із найвідоміших м’яких сирів у світі

Гастро-замітка: Mille-Feuille — вишуканий французький десерт

Гастро-замітка: Tartare (Тартар) — сира подрібнена яловичина з приправами

Гастро-замітка: Cassoulet — бобове рагу з м’ясом

Гастро-замітка: італійські спеціалітети Prosciutto crudo та Prosciutto di Parma

Гастро-замітка: Bouillabaisse — всесвітньо відомий рибний суп з Марселя

Гастро-замітка: Pyura chilensis — незвичайна їстівна морська тварина

Гастро-замітка: Гуїдак — незвичайні морські молюски

Гастро-замітка: Мацутаке — один з найдорожчих грибів у світі

Гастро-замітка: Дуріан — азійський делікатес та «король фруктів»

Гастро-замітка: іспанський спеціалітет Jamón ibérico

Гастро-замітка: Королівська креветка — одна із найбільших та найсмачніших креветок у світі

Гастро-замітка: Kopi Luwak — кавові зерна, які пройшли через систему травлення цивети

Гастро-замітка: Escamoles – традиційна мексиканська страва з мурашиних личинок

Гастро-замітка: французький спеціалітет Magret de canard

Гастро-замітка: їстівні пташині гнізда

Гастро-замітка: шафран — найдорожча та вишукана пряність у світі

Гастро-замітка: Соус Pesto — історія, асоціація Palatifini та перші письмові згадки.

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Гастро-замітка: Limoncello — італійський лимонний лікер

Гастро-замітка: Parmigiano Reggiano — найвідоміший у світі та один із найбільш підроблюваних та імітованих сирів у світі

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena

Гастро-замітка: тост з авокадо

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Mozzarella di Bufala Campana

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Гастро замітка: оливкова олія — золотий секрет довголіття жителів Середземномор’я

Гастро-замітка: «король десертів» — крем-брюле

Гастро-замітка: португальський спеціалітет Pastéis de Nata

Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк

Гастро-замітка: італійський спеціалітет капрезе

Гастро-замітка: перуанський спеціалітет севіче

Гастро-замітка: італійський спеціалітет панчета

Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра

Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола

Гастро-замітка: сиров’ялена та злегка копчена шинка «Тірольський шпик»

Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo

Гастро-замітка: сир Рокфор — символ французької гастрономічної спадщини

Гастро-замітка: японський спеціалітет яловичина Wagyu

Гастро-замітка: традиційний італійський спеціалітет Capocollo

Gastronotes: італійський спеціалітет Lardo di Colonnata

Gastronotes: французький спеціалітет Andouillette

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi