Гастро-замітка: Круасан (Croissant) — хлібобулочний кондитерський виріб із листкового тіста у формі півмісяця - PostEat

пошук

Гастро-замітка: Круасан (Croissant) — хлібобулочний кондитерський виріб із листкового тіста у формі півмісяця
08-11-2023 0 779


Круасан (Croissant) — це традиційний для французької та австрійської кухонь невеликий хлібобулочний кондитерський виріб із листкового тіста у формі півмісяця з начинкою або без.

Походження круасанів оповите величезною кількістю міфів. Існує версія, за якою випічка у формі півмісяця була традиційною для Австрії ще з 1000 року. У Франції круасани вперше згадуються в описі званого королівського бенкету в Парижі, влаштованого у 1549 році. Згідно з іншою версією, круасани у Франції офіційно представила та популяризувала Марія-Антуанетта Австрійська у 1770 році, а вперше їх виготовили віденські пекарі у 1689 році.

Вважають, що перший рецепт круасанів був опублікований у 1891 році. Рецепт цих виробів з листкового тіста вперше згадується у Франції у 1905 році.

Існує багато рецептів для виготовлення круасанів, і вони можуть бути трохи складними через процес приготування тіста. Тісто для круасанів виготовляється з борошна, води, дріжджів, цукру, солі та масла. Приготування круасанів включає розкачування тіста в пласт та множинні складання, що надають їм шаровану структуру. Після приготування їх часто змащують яйцем для отримання кірки та печуть до золотистого кольору.

Круасани мають хрустку кірку та мають бути м’які в середині. Вони можуть мати солодкий або солоний смак, залежно від рецепта.

Круасани часто подаються як сніданок, перекус або закуска. Вони можуть бути великими, маленькими, солодкими або солоними, і подаються з кавою, чаєм або гарячим шоколадом.

Де скуштувати найкращі круасани

Франція, зокрема Париж, славиться своїми чудовими круасанами. Ви можете спробувати їх у місцевих пекарнях та кав’ярнях. Круасани також популярні в інших частинах світу, і ви можете знайти смачні варіанти в пекарнях та кафе різних міст.

Найсмачніші круасани — ті, які свіжі та подаються теплими. Ідеально, коли в супроводі чашки ароматної кави.

Читайте також:

Гастро-замітка: Рієт (Rillettes) — французький м’ясний паштет

Гастро-замітка: Брі (Brie) — один із найвідоміших м’яких сирів у світі

Гастро-замітка: Mille-Feuille — вишуканий французький десерт

Гастро-замітка: Tartare (Тартар) — сира подрібнена яловичина з приправами

Гастро-замітка: Cassoulet — бобове рагу з м’ясом

Гастро-замітка: італійські спеціалітети Prosciutto crudo та Prosciutto di Parma

Гастро-замітка: Bouillabaisse — всесвітньо відомий рибний суп з Марселя

Гастро-замітка: Pyura chilensis — незвичайна їстівна морська тварина

Гастро-замітка: Гуїдак — незвичайні морські молюски

Гастро-замітка: Мацутаке — один з найдорожчих грибів у світі

Гастро-замітка: Дуріан — азійський делікатес та «король фруктів»

Гастро-замітка: іспанський спеціалітет Jamón ibérico

Гастро-замітка: Королівська креветка — одна із найбільших та найсмачніших креветок у світі

Гастро-замітка: Kopi Luwak — кавові зерна, які пройшли через систему травлення цивети

Гастро-замітка: Escamoles – традиційна мексиканська страва з мурашиних личинок

Гастро-замітка: французький спеціалітет Magret de canard

Гастро-замітка: їстівні пташині гнізда

Гастро-замітка: шафран — найдорожча та вишукана пряність у світі

Гастро-замітка: Соус Pesto — історія, асоціація Palatifini та перші письмові згадки.

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Гастро-замітка: Limoncello — італійський лимонний лікер

Гастро-замітка: Parmigiano Reggiano — найвідоміший у світі та один із найбільш підроблюваних та імітованих сирів у світі

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena

Гастро-замітка: тост з авокадо

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Mozzarella di Bufala Campana

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Гастро замітка: оливкова олія — золотий секрет довголіття жителів Середземномор’я

Гастро-замітка: «король десертів» — крем-брюле

Гастро-замітка: португальський спеціалітет Pastéis de Nata

Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк

Гастро-замітка: італійський спеціалітет капрезе

Гастро-замітка: перуанський спеціалітет севіче

Гастро-замітка: італійський спеціалітет панчета

Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра

Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола

Гастро-замітка: сиров’ялена та злегка копчена шинка «Тірольський шпик»

Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo

Гастро-замітка: сир Рокфор — символ французької гастрономічної спадщини

Гастро-замітка: японський спеціалітет яловичина Wagyu

Гастро-замітка: традиційний італійський спеціалітет Capocollo

Gastronotes: італійський спеціалітет Lardo di Colonnata

Gastronotes: французький спеціалітет Andouillette

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi