пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Canelé (Канеле) — це невеликий кулінарний виріб, фірмовий десерт Аквітанії та французької кухні загалом. Канеле має м’яке та ніжне тісто з ароматом рому та ванілі, а зовні покрите твердою карамелізованою скоринкою. Назва походить від гасконського слова canelat, що означає канелюра (ред. — вертикальний жолобок на стовбурі пілястри або колони). Канеле має форму невеликого жолобчастого циліндра, приблизно 5 см заввишки та діаметром 5 см; зовні воно хрумке і карамельне, а всередині м’яке.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Вважається, що десерт винайдений анонімним кухарем із Бордо. Існує теорія, що десерт виник в монастирі Благовіщення Пресвятої Богородиці в Бордо, який спеціалізується на виробництві цукатів і солодких паличок, відомих як canelets.
Канеле традиційно виготовляли черниці і роздавали бідним. У 1790 році монахині залишили свій монастир, але рецепт був заново відкритий і вдосконалений кухарями в 1830 році. Сьогодні канеле є символом міста Бордо, який зберігається як фірмова страва міста, але його також можна знайти в численних паризьких ресторанах та кондитерські.
Канеле зазвичай подається з коктейлями, шампанським, чаєм і багатьма видами вина.
Приготування Canelé може бути трошки трудомістким процесом, оскільки цей десерт вимагає спеціального підходу та форм для випічки.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Класичний рецепт для приготування Canelé
Інгредієнти:
Інструкція:
Photo credit: Taste atlas
Читайте також:
Гастро-замітка: Mousse de foie de canard — мус з качиної печінки
Гастро-замітка: Камамбер (Camembert) — один із найвідоміших сирів у світі
Гастро-замітка: вилов крабів у французькому регіоні Бретань
Гастро-замітка: Тарт Татен (Tarte Tatin) — французький перевернутий пиріг з яблуками
Гастро-замітка: Біск (Bisque) — французький суп з ракоподібних
Гастро-замітка: Макарон (Macaron) — популярний французький кондитерський виріб
Гастро-замітка: Рієт (Rillettes) — французький м’ясний паштет
Гастро-замітка: Брі (Brie) — один із найвідоміших м’яких сирів у світі
Гастро-замітка: Mille-Feuille — вишуканий французький десерт
Гастро-замітка: Tartare (Тартар) — сира подрібнена яловичина з приправами
Гастро-замітка: Cassoulet — бобове рагу з м’ясом
Гастро-замітка: італійські спеціалітети Prosciutto crudo та Prosciutto di Parma
Гастро-замітка: Bouillabaisse — всесвітньо відомий рибний суп з Марселя
Гастро-замітка: Pyura chilensis — незвичайна їстівна морська тварина
Гастро-замітка: Гуїдак — незвичайні морські молюски
Гастро-замітка: Мацутаке — один з найдорожчих грибів у світі
Гастро-замітка: Дуріан — азійський делікатес та «король фруктів»
Гастро-замітка: іспанський спеціалітет Jamón ibérico
Гастро-замітка: Королівська креветка — одна із найбільших та найсмачніших креветок у світі
Гастро-замітка: Kopi Luwak — кавові зерна, які пройшли через систему травлення цивети
Гастро-замітка: Escamoles – традиційна мексиканська страва з мурашиних личинок
Гастро-замітка: французький спеціалітет Magret de canard
Гастро-замітка: їстівні пташині гнізда
Гастро-замітка: шафран — найдорожча та вишукана пряність у світі
Гастро-замітка: Соус Pesto — історія, асоціація Palatifini та перші письмові згадки.
Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana
Гастро-замітка: Limoncello — італійський лимонний лікер
Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena
Гастро-замітка: тост з авокадо
Гастро-замітка: італійський спеціалітет Mozzarella di Bufala Campana
Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana
Гастро замітка: оливкова олія — золотий секрет довголіття жителів Середземномор’я
Гастро-замітка: «король десертів» — крем-брюле
Гастро-замітка: португальський спеціалітет Pastéis de Nata
Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк
Гастро-замітка: італійський спеціалітет капрезе
Гастро-замітка: перуанський спеціалітет севіче
Гастро-замітка: італійський спеціалітет панчета
Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра
Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола
Гастро-замітка: сиров’ялена та злегка копчена шинка «Тірольський шпик»
Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo
Гастро-замітка: сир Рокфор — символ французької гастрономічної спадщини
Гастро-замітка: японський спеціалітет яловичина Wagyu
Гастро-замітка: традиційний італійський спеціалітет Capocollo
Gastronotes: італійський спеціалітет Lardo di Colonnata
Gastronotes: французький спеціалітет Andouillette
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi