Гастро-замітка: Салямі Феліно (Salame Felino) — італійська ковбаса з регіону Емілія-Романья - PostEat

пошук

Гастро-замітка: Салямі Феліно (Salame Felino) — італійська ковбаса з регіону Емілія-Романья
21-11-2023 0 641


Салямі — італійський делікатес, в’ялена ковбаса, що складається з ферментованого та висушеного на повітрі м’яса, як правило, свинини. Історично склалося так, що салямі була популярна серед селян Південної, Східної та Центральної Європи, оскільки після розрізання вона може зберігатися при кімнатній температурі до 45 днів.

Салямі Феліно (Salame Felino) — в’ялена свиняча ковбаса, яка походить із Феліно, невеликого містечка, розташованого в провінції Парма (регіон Емілія-Романья), де стада свиней вирощують і пасуть у диких, зелених масивах лісистої долини Баганза. Salame Felino виробляється протягом століть, використовуючи лише найкращу свинину: ретельно відібрані шматки свинячої лопатки, череви та шинки.

М’ясо великими шматками подрібнюють і приправляють сіллю і перцем, після чого в суміш додають біле вино і цілі горошини перцю. Нарешті, м’ясом наповнюють натуральними оболонками, а потім ковбаси Felino залишають для повільного дозрівання в сприятливому мікрокліматі Пармського регіону. В цей період ковбаса набуваючи свого солодкого смаку та виразного ніжного аромату.

Salame Felino зазвичай має довгу тонку форму, її поверхня може бути покрита пліснявою, яка також сприяє розвитку смакових якостей.

Салямі Феліно є невіддільною частиною практично будь-якої італійської тарілки з сиром і м’ясною нарізкою. Ковбасу нарізають під кутом і зазвичай подають із ньокко фрітто.

Photo credit: Taste atlas

Читайте також: 

Гастро-замітка: Рокфор (Roquefort) — справжній символ французької гастрономічної спадщини та кулінарного мистецтва

Гастро-замітка: Canelé — традиційний французький десерт

Гастро-замітка: Mousse de foie de canard — мус з качиної печінки

Гастро-замітка: Камамбер (Camembert) — один із найвідоміших сирів у світі

Гастро-замітка: вилов крабів у французькому регіоні Бретань

Гастро-замітка: Тарт Татен (Tarte Tatin) — французький перевернутий пиріг з яблуками

Гастро-замітка: Біск (Bisque) — французький суп з ракоподібних

Гастро-замітка: Макарон (Macaron) — популярний французький кондитерський виріб

Гастро-замітка: Круасан (Croissant) — хлібобулочний кондитерський виріб із листкового тіста у формі півмісяця

Гастро-замітка: Рієт (Rillettes) — французький м’ясний паштет

Гастро-замітка: Брі (Brie) — один із найвідоміших м’яких сирів у світі

Гастро-замітка: Mille-Feuille — вишуканий французький десерт

Гастро-замітка: Tartare (Тартар) — сира подрібнена яловичина з приправами

Гастро-замітка: Cassoulet — бобове рагу з м’ясом

Гастро-замітка: італійські спеціалітети Prosciutto crudo та Prosciutto di Parma

Гастро-замітка: Bouillabaisse — всесвітньо відомий рибний суп з Марселя

Гастро-замітка: Pyura chilensis — незвичайна їстівна морська тварина

Гастро-замітка: Гуїдак — незвичайні морські молюски

Гастро-замітка: Мацутаке — один з найдорожчих грибів у світі

Гастро-замітка: Дуріан — азійський делікатес та «король фруктів»

Гастро-замітка: іспанський спеціалітет Jamón ibérico

Гастро-замітка: Королівська креветка — одна із найбільших та найсмачніших креветок у світі

Гастро-замітка: Kopi Luwak — кавові зерна, які пройшли через систему травлення цивети

Гастро-замітка: Escamoles – традиційна мексиканська страва з мурашиних личинок

Гастро-замітка: французький спеціалітет Magret de canard

Гастро-замітка: їстівні пташині гнізда

Гастро-замітка: шафран — найдорожча та вишукана пряність у світі

Гастро-замітка: Соус Pesto — історія, асоціація Palatifini та перші письмові згадки.

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Гастро-замітка: Limoncello — італійський лимонний лікер

Гастро-замітка: Parmigiano Reggiano — найвідоміший у світі та один із найбільш підроблюваних та імітованих сирів у світі

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena

Гастро-замітка: тост з авокадо

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Mozzarella di Bufala Campana

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Гастро замітка: оливкова олія — золотий секрет довголіття жителів Середземномор’я

Гастро-замітка: «король десертів» — крем-брюле

Гастро-замітка: португальський спеціалітет Pastéis de Nata

Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк

Гастро-замітка: італійський спеціалітет капрезе

Гастро-замітка: перуанський спеціалітет севіче

Гастро-замітка: італійський спеціалітет панчета

Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра

Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола

Гастро-замітка: сиров’ялена та злегка копчена шинка «Тірольський шпик»

Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo

Гастро-замітка: сир Рокфор — символ французької гастрономічної спадщини

Гастро-замітка: японський спеціалітет яловичина Wagyu

Гастро-замітка: традиційний італійський спеціалітет Capocollo

Gastronotes: італійський спеціалітет Lardo di Colonnata

Gastronotes: французький спеціалітет Andouillette

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi