пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Французький регіон Бретань славиться різноманіттям морепродуктів. Краби — це популярний вид морських продуктів, які водяться в прибережних водах Бретані. Зазвичай вони використовуються для приготування різних страв, таких як крабові супи, салати, для смаження на грилі тощо.
У Бретані, як і в багатьох прибережних регіонах, вилов крабів є важливою частиною місцевої рибальської промисловості. Бретань, розташована на заході Франції з доступом до Атлантичного океану та Ла-Маншу, тому регіон має багатий ресурс морських продуктів, включаючи крабів.
У водах Бретані можна знайти різні види крабів. До найпоширеніших належать великий суходільний краб, Xantho hydrophilus.
Вилов крабів в Бретані може відбуватися за допомогою різних методів, таких як тралення або використання спеціальних сіток або кліток для ловлі крабів.
Вилов крабів йде в різні часи року в залежності від видів крабів і регулювань відповідними органами у рибальстві, щоб забезпечити сталість ресурсів.
Морські продукти, такі як краби, є важливим елементом місцевої економіки, забезпечуючи робочі місця та створюючи попит на місцеві продукти. Вилов крабів також має важливий соціокультурний аспект у Бретані, де традиції морського промислового промислу пройшли від покоління до покоління.
Вода Бретані багата різноманітними видами крабів, які виловлюють для споживання. Ось декілька відомих видів крабів, які можна знайти у водах Бретані:
Photo credit: Wikipedia; Fishipedia
Читайте також:
Гастро-замітка: Тарт Татен (Tarte Tatin) — французький перевернутий пиріг з яблуками
Гастро-замітка: Біск (Bisque) — французький суп з ракоподібних
Гастро-замітка: Макарон (Macaron) — популярний французький кондитерський виріб
Гастро-замітка: Рієт (Rillettes) — французький м’ясний паштет
Гастро-замітка: Брі (Brie) — один із найвідоміших м’яких сирів у світі
Гастро-замітка: Mille-Feuille — вишуканий французький десерт
Гастро-замітка: Tartare (Тартар) — сира подрібнена яловичина з приправами
Гастро-замітка: Cassoulet — бобове рагу з м’ясом
Гастро-замітка: італійські спеціалітети Prosciutto crudo та Prosciutto di Parma
Гастро-замітка: Bouillabaisse — всесвітньо відомий рибний суп з Марселя
Гастро-замітка: Pyura chilensis — незвичайна їстівна морська тварина
Гастро-замітка: Гуїдак — незвичайні морські молюски
Гастро-замітка: Мацутаке — один з найдорожчих грибів у світі
Гастро-замітка: Дуріан — азійський делікатес та «король фруктів»
Гастро-замітка: іспанський спеціалітет Jamón ibérico
Гастро-замітка: Королівська креветка — одна із найбільших та найсмачніших креветок у світі
Гастро-замітка: Kopi Luwak — кавові зерна, які пройшли через систему травлення цивети
Гастро-замітка: Escamoles – традиційна мексиканська страва з мурашиних личинок
Гастро-замітка: французький спеціалітет Magret de canard
Гастро-замітка: їстівні пташині гнізда
Гастро-замітка: шафран — найдорожча та вишукана пряність у світі
Гастро-замітка: Соус Pesto — історія, асоціація Palatifini та перші письмові згадки.
Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana
Гастро-замітка: Limoncello — італійський лимонний лікер
Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena
Гастро-замітка: тост з авокадо
Гастро-замітка: італійський спеціалітет Mozzarella di Bufala Campana
Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana
Гастро замітка: оливкова олія — золотий секрет довголіття жителів Середземномор’я
Гастро-замітка: «король десертів» — крем-брюле
Гастро-замітка: португальський спеціалітет Pastéis de Nata
Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк
Гастро-замітка: італійський спеціалітет капрезе
Гастро-замітка: перуанський спеціалітет севіче
Гастро-замітка: італійський спеціалітет панчета
Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра
Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола
Гастро-замітка: сиров’ялена та злегка копчена шинка «Тірольський шпик»
Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo
Гастро-замітка: сир Рокфор — символ французької гастрономічної спадщини
Гастро-замітка: японський спеціалітет яловичина Wagyu
Гастро-замітка: традиційний італійський спеціалітет Capocollo
Gastronotes: італійський спеціалітет Lardo di Colonnata
Gastronotes: французький спеціалітет Andouillette
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi