Гастро-замітка: Шоколатин (Pain au Chocolat) — французький хлібобулочний виріб з шоколадом - PostEat

пошук

Гастро-замітка: Шоколатин (Pain au Chocolat) — французький хлібобулочний виріб з шоколадом
24-11-2023 0 877


Шоколатин (Pain au Chocolat) — це популярна французька випічка, що виглядає як прямокутник із листкового тіста і наповнена шоколадом. Вважається, що pain au chocolat є вічно французькою випічкою, однак його коріння ймовірно веде в Австрію. Саме цей вид тіста, як у круасана, можливо, був привезений у Францію з Австрії. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Існує теорія, що листкове тісто прийшло до Франції з Австрії. Його поява в Австрії пов’язана з турецькою осадою Відня у 1683 році. Після перемоги над турками австрійські пекарі створили випічку у формі півмісяця (круасана) на честь перемоги.

Існує й інша версія, що на назву булочок вплинули англійці. Згідно з цією версією, у 15 столітті моряки, що висадилися в Аквітанії, попросили пекарів приготувати шоколад у хлібі – chocolate in bread, що французи згодом скоротили до «chocolate in». Так і з’явилася назва “Шоколатін”. 

Є й інша думка, згідно з якою булочки у Франції було завезено австрійським підприємцем Августом Зангом у 1830-х роках.

У 19 столітті, коли листкове тісто стало популярним у Франції, місцеві пекарі стали експериментувати з різними начинками. Pain au Chocolat міг виникнути як один з таких експериментів. Широке визнання Pain au Chocolat отримав вже у 20 столітті, коли листкове тісто та випічка на його основі стали невід’ємною частиною французького сніданку.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Pain au chocolat» у перекладі з французької означає «хліб із шоколадом». Основні інгредієнти включають листкове тісто, масло та плитку темного шоколаду. Тісто розкатують, кладуть на нього плитку шоколаду, завертають і випікають до золотистого кольору. Ця випічка часто подається на сніданок, але може вживатися і в якості закуски протягом дня. Як і багато іншої випічки, pain au chocolat є досить калорійною, але смак та текстура роблять її незабутнім хлібобулочним виробом.

Попри своє французьке походження, pain au chocolat завоював серця людей по всьому світу. Він популярний не тільки у Франції, але й у багатьох інших країнах.

Сьогодні Pain au Chocolat визнаний не тільки як відома французька випічка, але й як світова кулінарна класика. Хоча точні деталі його походження можуть залишатися в тіні, немає сумнівів у тому, що ця випічка здатна дарувати радість усім, хто її куштує.

Photo credit: Taste atlas

Читайте також: 

Гастро-замітка: Мюнстер (Munster) — французький м’який сир

Гастро-замітка: Профітролі (Profiterole) — французькі тістечка із кремом всередині

Гастро-замітка: Салямі Феліно (Salame Felino) — італійська ковбаса з регіону Емілія-Романья

Гастро-замітка: Рокфор (Roquefort) — справжній символ французької гастрономічної спадщини та кулінарного мистецтва

Гастро-замітка: Canelé — традиційний французький десерт

Гастро-замітка: Mousse de foie de canard — мус з качиної печінки

Гастро-замітка: Камамбер (Camembert) — один із найвідоміших сирів у світі

Гастро-замітка: вилов крабів у французькому регіоні Бретань

Гастро-замітка: Тарт Татен (Tarte Tatin) — французький перевернутий пиріг з яблуками

Гастро-замітка: Біск (Bisque) — французький суп з ракоподібних

Гастро-замітка: Макарон (Macaron) — популярний французький кондитерський виріб

Гастро-замітка: Круасан (Croissant) — хлібобулочний кондитерський виріб із листкового тіста у формі півмісяця

Гастро-замітка: Рієт (Rillettes) — французький м’ясний паштет

Гастро-замітка: Брі (Brie) — один із найвідоміших м’яких сирів у світі

Гастро-замітка: Mille-Feuille — вишуканий французький десерт

Гастро-замітка: Tartare (Тартар) — сира подрібнена яловичина з приправами

Гастро-замітка: Cassoulet — бобове рагу з м’ясом

Гастро-замітка: італійські спеціалітети Prosciutto crudo та Prosciutto di Parma

Гастро-замітка: Bouillabaisse — всесвітньо відомий рибний суп з Марселя

Гастро-замітка: Pyura chilensis — незвичайна їстівна морська тварина

Гастро-замітка: Гуїдак — незвичайні морські молюски

Гастро-замітка: Мацутаке — один з найдорожчих грибів у світі

Гастро-замітка: Дуріан — азійський делікатес та «король фруктів»

Гастро-замітка: іспанський спеціалітет Jamón ibérico

Гастро-замітка: Королівська креветка — одна із найбільших та найсмачніших креветок у світі

Гастро-замітка: Kopi Luwak — кавові зерна, які пройшли через систему травлення цивети

Гастро-замітка: Escamoles – традиційна мексиканська страва з мурашиних личинок

Гастро-замітка: французький спеціалітет Magret de canard

Гастро-замітка: їстівні пташині гнізда

Гастро-замітка: шафран — найдорожча та вишукана пряність у світі

Гастро-замітка: Соус Pesto — історія, асоціація Palatifini та перші письмові згадки.

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Гастро-замітка: Limoncello — італійський лимонний лікер

Гастро-замітка: Parmigiano Reggiano — найвідоміший у світі та один із найбільш підроблюваних та імітованих сирів у світі

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena

Гастро-замітка: тост з авокадо

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Mozzarella di Bufala Campana

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Гастро замітка: оливкова олія — золотий секрет довголіття жителів Середземномор’я

Гастро-замітка: «король десертів» — крем-брюле

Гастро-замітка: португальський спеціалітет Pastéis de Nata

Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк

Гастро-замітка: італійський спеціалітет капрезе

Гастро-замітка: перуанський спеціалітет севіче

Гастро-замітка: італійський спеціалітет панчета

Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра

Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола

Гастро-замітка: сиров’ялена та злегка копчена шинка «Тірольський шпик»

Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo

Гастро-замітка: сир Рокфор — символ французької гастрономічної спадщини

Гастро-замітка: японський спеціалітет яловичина Wagyu

Гастро-замітка: традиційний італійський спеціалітет Capocollo

Gastronotes: італійський спеціалітет Lardo di Colonnata

Gastronotes: французький спеціалітет Andouillette

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi