Гастро-замітка: Імбирне печиво – смачний делікатес та чудовий спосіб відчути атмосферу свята - PostEat

пошук

Гастро-замітка: Імбирне печиво – смачний делікатес та чудовий спосіб відчути атмосферу свята
12-12-2023 0 965


Імбирне печиво – є не тільки смачним делікатесом, але й чудовим способом відчути атмосферу свята, зібратися разом у колі сім’ї та друзів та насолодитися процесом його випічки.

Печиво часто має форму чоловічків, будиночків або інших святкових форм і прикрашається глазур’ю та цукерками. 

Вважається, що імбирне печиво або скоріше імбирний хліб був привезений до Європи в 992 році нашої ери вірменським монахом Григорієм Нікопольським. Він залишив Нікополь (місто на території сучасної західної Греції), щоб жити в Бондаруа (північно-центральна Франція), поблизу міста Пітів’є. Монах пробув у Франції сім років, поки не помер у 999 році, і навчив пекти пряники французьких християн.

За ще одною версією імбирне печиво завезли до Західної Європи зі східного Середземномор’я в 11 столітті.

З 13 століття в місті Торуні виготовляли торунське печиво, тодішній державі Тевтонського ордену (нині Польща). Згодом торунське печиво стало популярним в країні та за кордоном, коли його привезли до Швеції німецькі іммігранти. А ще згодом у Німеччині 15-го сторіччя гільдія пряничників контролювала виробництво цього печива.

Також письмові згадки з абатства Вадстена (Швеція) показують, що шведські черниці пекли пряники зі спеціями, щоб полегшити розлад травлення в 1444 році. Існував звичай випікати біле печиво і розписувати його як прикрасу вікон. В Англії також вважали, що пряники зі спеціями мають лікувальні властивості. 

У багатьох країнах є традиція випікати імбирне печиво у формі людей — так званих «імбирних ляльок» або «імбирних чоловічків». Ці ляльки часто прикрашають глазур’ю, цукровими перлинами та іншими декоративними елементами.

У деяких культурах імбирне печиво використовують як прикрасу для Різдвяного дерева або як частину адвентського календаря.

Імбир відомий своїми цілющими властивостями. Він може допомагати при розладах шлунка, запобігти нудоті та взагалі підсилити імунітет.

Існує безліч рецептів імбирного печива, які можуть включати різні інгредієнти, такі як мед, чорнослив, горіхи або ж родзинки.

Імбирні будинки. У деяких культурах, зокрема в США та Канаді, є традиція виготовляти «імбирні будиночки» під час різдвяних свят. Ці будиночки робляться з великих шматків імбирного печива і прикрашаються цукерками, глазур’ю та іншими солодощами.

Читайте також:

Гастро-замітка: Ег-ног (Eggnog) – напій на основі молока, цукру, взбитих яєць, часто з додаванням рому або коньяку.

Гастро-замітка: Фондю (Fondue) – швейцарська страва з плавленого сиру

Гастро-замітка: Різдвяний пудинг — традиційний англійський десерт з сухофруктами, горіхами та з додаванням алкоголю

Гастро-замітка: День Святого Миколая — святкування в різних країнах

Гастро-замітка: Панетоне (Panettone) — традиційний італійський солодкий різдвяний хліб

Гастро-замітка: Бюш-де-Ноель (Bûche de Noël; Yule Log) — французький десерт у вигляді рулету, стилізованого під поліно

Гастро-замітка: Беф бургіньйон (Beef bourguignon) — культове французьке рагу з яловичини

Гастро-замітка: Реблошон (Reblochon) — традиційний французький м’який сир з регіону Савоя

Гастро-замітка: Нісуаз (Salade Niçoise) — традиційний французький салат

Гастро-замітка: Сен-Нектер (Saint-Nectaire) — французький напівм’який сир з коров’ячого молока

Гастро-замітка: Шоколатин (Pain au Chocolat) — французький хлібобулочний виріб з шоколадом

Гастро-замітка: Мюнстер (Munster) — французький м’який сир

Гастро-замітка: Профітролі (Profiterole) — французькі тістечка із кремом всередині

Гастро-замітка: Салямі Феліно (Salame Felino) — італійська ковбаса з регіону Емілія-Романья

Гастро-замітка: Рокфор (Roquefort) — справжній символ французької гастрономічної спадщини та кулінарного мистецтва

Гастро-замітка: Canelé — традиційний французький десерт

Гастро-замітка: Mousse de foie de canard — мус з качиної печінки

Гастро-замітка: Камамбер (Camembert) — один із найвідоміших сирів у світі

Гастро-замітка: вилов крабів у французькому регіоні Бретань

Гастро-замітка: Тарт Татен (Tarte Tatin) — французький перевернутий пиріг з яблуками

Гастро-замітка: Біск (Bisque) — французький суп з ракоподібних

Гастро-замітка: Макарон (Macaron) — популярний французький кондитерський виріб

Гастро-замітка: Круасан (Croissant) — хлібобулочний кондитерський виріб із листкового тіста у формі півмісяця

Гастро-замітка: Рієт (Rillettes) — французький м’ясний паштет

Гастро-замітка: Брі (Brie) — один із найвідоміших м’яких сирів у світі

Гастро-замітка: Mille-Feuille — вишуканий французький десерт

Гастро-замітка: Tartare (Тартар) — сира подрібнена яловичина з приправами

Гастро-замітка: Cassoulet — бобове рагу з м’ясом

Гастро-замітка: італійські спеціалітети Prosciutto crudo та Prosciutto di Parma

Гастро-замітка: Bouillabaisse — всесвітньо відомий рибний суп з Марселя

Гастро-замітка: Pyura chilensis — незвичайна їстівна морська тварина

Гастро-замітка: Гуїдак — незвичайні морські молюски

Гастро-замітка: Мацутаке — один з найдорожчих грибів у світі

Гастро-замітка: Дуріан — азійський делікатес та «король фруктів»

Гастро-замітка: іспанський спеціалітет Jamón ibérico

Гастро-замітка: Королівська креветка — одна із найбільших та найсмачніших креветок у світі

Гастро-замітка: Kopi Luwak — кавові зерна, які пройшли через систему травлення цивети

Гастро-замітка: Escamoles – традиційна мексиканська страва з мурашиних личинок

Гастро-замітка: французький спеціалітет Magret de canard

Гастро-замітка: їстівні пташині гнізда

Гастро-замітка: шафран — найдорожча та вишукана пряність у світі

Гастро-замітка: Соус Pesto — історія, асоціація Palatifini та перші письмові згадки.

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Гастро-замітка: Limoncello — італійський лимонний лікер

Гастро-замітка: Parmigiano Reggiano — найвідоміший у світі та один із найбільш підроблюваних та імітованих сирів у світі

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena

Гастро-замітка: тост з авокадо

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Mozzarella di Bufala Campana

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Гастро замітка: оливкова олія — золотий секрет довголіття жителів Середземномор’я

Гастро-замітка: «король десертів» — крем-брюле

Гастро-замітка: португальський спеціалітет Pastéis de Nata

Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк

Гастро-замітка: італійський спеціалітет капрезе

Гастро-замітка: перуанський спеціалітет севіче

Гастро-замітка: італійський спеціалітет панчета

Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра

Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола

Гастро-замітка: сиров’ялена та злегка копчена шинка «Тірольський шпик»

Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo

Гастро-замітка: сир Рокфор — символ французької гастрономічної спадщини

Гастро-замітка: японський спеціалітет яловичина Wagyu

Гастро-замітка: традиційний італійський спеціалітет Capocollo

Gastronotes: італійський спеціалітет Lardo di Colonnata

Gastronotes: французький спеціалітет Andouillette

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi