пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Шоколатин (Pain au Chocolat) — це популярна французька випічка, що виглядає як прямокутник із листкового тіста і наповнена шоколадом. Вважається, що pain au chocolat є вічно французькою випічкою, однак його коріння ймовірно веде в Австрію. Саме цей вид тіста, як у круасана, можливо, був привезений у Францію з Австрії.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Існує теорія, що листкове тісто прийшло до Франції з Австрії. Його поява в Австрії пов’язана з турецькою осадою Відня у 1683 році. Після перемоги над турками австрійські пекарі створили випічку у формі півмісяця (круасана) на честь перемоги.
Існує й інша версія, що на назву булочок вплинули англійці. Згідно з цією версією, у 15 столітті моряки, що висадилися в Аквітанії, попросили пекарів приготувати шоколад у хлібі – chocolate in bread, що французи згодом скоротили до «chocolate in». Так і з’явилася назва “Шоколатін”.
Є й інша думка, згідно з якою булочки у Франції було завезено австрійським підприємцем Августом Зангом у 1830-х роках.
У 19 столітті, коли листкове тісто стало популярним у Франції, місцеві пекарі стали експериментувати з різними начинками. Pain au Chocolat міг виникнути як один з таких експериментів. Широке визнання Pain au Chocolat отримав вже у 20 столітті, коли листкове тісто та випічка на його основі стали невід’ємною частиною французького сніданку.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
«Pain au chocolat» у перекладі з французької означає «хліб із шоколадом». Основні інгредієнти включають листкове тісто, масло та плитку темного шоколаду. Тісто розкатують, кладуть на нього плитку шоколаду, завертають і випікають до золотистого кольору. Ця випічка часто подається на сніданок, але може вживатися і в якості закуски протягом дня. Як і багато іншої випічки, pain au chocolat є досить калорійною, але смак та текстура роблять її незабутнім хлібобулочним виробом.
Попри своє французьке походження, pain au chocolat завоював серця людей по всьому світу. Він популярний не тільки у Франції, але й у багатьох інших країнах.
Сьогодні Pain au Chocolat визнаний не тільки як відома французька випічка, але й як світова кулінарна класика. Хоча точні деталі його походження можуть залишатися в тіні, немає сумнівів у тому, що ця випічка здатна дарувати радість усім, хто її куштує.
Photo credit: Taste atlas
Читайте також:
Гастро-замітка: Мюнстер (Munster) — французький м’який сир
Гастро-замітка: Профітролі (Profiterole) — французькі тістечка із кремом всередині
Гастро-замітка: Салямі Феліно (Salame Felino) — італійська ковбаса з регіону Емілія-Романья
Гастро-замітка: Canelé — традиційний французький десерт
Гастро-замітка: Mousse de foie de canard — мус з качиної печінки
Гастро-замітка: Камамбер (Camembert) — один із найвідоміших сирів у світі
Гастро-замітка: вилов крабів у французькому регіоні Бретань
Гастро-замітка: Тарт Татен (Tarte Tatin) — французький перевернутий пиріг з яблуками
Гастро-замітка: Біск (Bisque) — французький суп з ракоподібних
Гастро-замітка: Макарон (Macaron) — популярний французький кондитерський виріб
Гастро-замітка: Рієт (Rillettes) — французький м’ясний паштет
Гастро-замітка: Брі (Brie) — один із найвідоміших м’яких сирів у світі
Гастро-замітка: Mille-Feuille — вишуканий французький десерт
Гастро-замітка: Tartare (Тартар) — сира подрібнена яловичина з приправами
Гастро-замітка: Cassoulet — бобове рагу з м’ясом
Гастро-замітка: італійські спеціалітети Prosciutto crudo та Prosciutto di Parma
Гастро-замітка: Bouillabaisse — всесвітньо відомий рибний суп з Марселя
Гастро-замітка: Pyura chilensis — незвичайна їстівна морська тварина
Гастро-замітка: Гуїдак — незвичайні морські молюски
Гастро-замітка: Мацутаке — один з найдорожчих грибів у світі
Гастро-замітка: Дуріан — азійський делікатес та «король фруктів»
Гастро-замітка: іспанський спеціалітет Jamón ibérico
Гастро-замітка: Королівська креветка — одна із найбільших та найсмачніших креветок у світі
Гастро-замітка: Kopi Luwak — кавові зерна, які пройшли через систему травлення цивети
Гастро-замітка: Escamoles – традиційна мексиканська страва з мурашиних личинок
Гастро-замітка: французький спеціалітет Magret de canard
Гастро-замітка: їстівні пташині гнізда
Гастро-замітка: шафран — найдорожча та вишукана пряність у світі
Гастро-замітка: Соус Pesto — історія, асоціація Palatifini та перші письмові згадки.
Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana
Гастро-замітка: Limoncello — італійський лимонний лікер
Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena
Гастро-замітка: тост з авокадо
Гастро-замітка: італійський спеціалітет Mozzarella di Bufala Campana
Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana
Гастро замітка: оливкова олія — золотий секрет довголіття жителів Середземномор’я
Гастро-замітка: «король десертів» — крем-брюле
Гастро-замітка: португальський спеціалітет Pastéis de Nata
Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк
Гастро-замітка: італійський спеціалітет капрезе
Гастро-замітка: перуанський спеціалітет севіче
Гастро-замітка: італійський спеціалітет панчета
Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра
Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола
Гастро-замітка: сиров’ялена та злегка копчена шинка «Тірольський шпик»
Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo
Гастро-замітка: сир Рокфор — символ французької гастрономічної спадщини
Гастро-замітка: японський спеціалітет яловичина Wagyu
Гастро-замітка: традиційний італійський спеціалітет Capocollo
Gastronotes: італійський спеціалітет Lardo di Colonnata
Gastronotes: французький спеціалітет Andouillette
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi