пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Беф бургіньйон (Beef bourguignon) — культове французьке рагу з яловичини, тушковане в червоному вині, часто червоному бургундському, і яловичому бульйоні, зазвичай з морквою, цибулею, часником, грибами та беконом з букетом гарні (букетик із сухих запашних трав, що традиційно включає петрушку, чебрець та лавровий лист, перев’язаний кулінарною ниткою або загорнутий у мішечок з бавовняної тканини).
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Цю страву часто «рекламують як традиційну», але вперше вона була задокументована в 1867 році, і «не здається дуже старовинною». Подібні рецепти під назвою «à la Bourguignonne» зі схожими інгредієнтами були поширені в середині 19 століття, але з використанням гомілки ягняти або кролика. Щоправда, у 19 столітті страва «не мала репутації делікатесу», можливо, тому, що його часто готували із залишків вареного м’яса. Beef bourguignon згодом стала стандартом французької кухні, особливо в паризьких бістро. Однак її почали презентувати як фірмову страву родом з Бургундії лише у двадцятому столітті.
Кулінарні автори книги “Опанування мистецтва французької кулінарії» Сімона Бек, Луїзет Бертол і Джулія Чайлд описували цю страву як «одну з найсмачніших страв з яловичини, приготованих людиною”. Також їй приділена значна увага у чудовому художньому фільмі «Джулі та Джулія», присвяченому гастрономії та, зокрема, тій самій кулінарній авторці Джулії Чайльд, яку зіграла незрівняна Меріл Стріп.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Приготування Beef bourguignon
Інгредієнти:
Інструкція:
Photo credit: Taste atlas
Читайте також:
Гастро-замітка: Реблошон (Reblochon) — традиційний французький м’який сир з регіону Савоя
Гастро-замітка: Нісуаз (Salade Niçoise) — традиційний французький салат
Гастро-замітка: Сен-Нектер (Saint-Nectaire) — французький напівм’який сир з коров’ячого молока
Гастро-замітка: Шоколатин (Pain au Chocolat) — французький хлібобулочний виріб з шоколадом
Гастро-замітка: Мюнстер (Munster) — французький м’який сир
Гастро-замітка: Профітролі (Profiterole) — французькі тістечка із кремом всередині
Гастро-замітка: Салямі Феліно (Salame Felino) — італійська ковбаса з регіону Емілія-Романья
Гастро-замітка: Canelé — традиційний французький десерт
Гастро-замітка: Mousse de foie de canard — мус з качиної печінки
Гастро-замітка: Камамбер (Camembert) — один із найвідоміших сирів у світі
Гастро-замітка: вилов крабів у французькому регіоні Бретань
Гастро-замітка: Тарт Татен (Tarte Tatin) — французький перевернутий пиріг з яблуками
Гастро-замітка: Біск (Bisque) — французький суп з ракоподібних
Гастро-замітка: Макарон (Macaron) — популярний французький кондитерський виріб
Гастро-замітка: Рієт (Rillettes) — французький м’ясний паштет
Гастро-замітка: Брі (Brie) — один із найвідоміших м’яких сирів у світі
Гастро-замітка: Mille-Feuille — вишуканий французький десерт
Гастро-замітка: Tartare (Тартар) — сира подрібнена яловичина з приправами
Гастро-замітка: Cassoulet — бобове рагу з м’ясом
Гастро-замітка: італійські спеціалітети Prosciutto crudo та Prosciutto di Parma
Гастро-замітка: Bouillabaisse — всесвітньо відомий рибний суп з Марселя
Гастро-замітка: Pyura chilensis — незвичайна їстівна морська тварина
Гастро-замітка: Гуїдак — незвичайні морські молюски
Гастро-замітка: Мацутаке — один з найдорожчих грибів у світі
Гастро-замітка: Дуріан — азійський делікатес та «король фруктів»
Гастро-замітка: іспанський спеціалітет Jamón ibérico
Гастро-замітка: Королівська креветка — одна із найбільших та найсмачніших креветок у світі
Гастро-замітка: Kopi Luwak — кавові зерна, які пройшли через систему травлення цивети
Гастро-замітка: Escamoles – традиційна мексиканська страва з мурашиних личинок
Гастро-замітка: французький спеціалітет Magret de canard
Гастро-замітка: їстівні пташині гнізда
Гастро-замітка: шафран — найдорожча та вишукана пряність у світі
Гастро-замітка: Соус Pesto — історія, асоціація Palatifini та перші письмові згадки.
Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana
Гастро-замітка: Limoncello — італійський лимонний лікер
Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena
Гастро-замітка: тост з авокадо
Гастро-замітка: італійський спеціалітет Mozzarella di Bufala Campana
Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana
Гастро замітка: оливкова олія — золотий секрет довголіття жителів Середземномор’я
Гастро-замітка: «король десертів» — крем-брюле
Гастро-замітка: португальський спеціалітет Pastéis de Nata
Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк
Гастро-замітка: італійський спеціалітет капрезе
Гастро-замітка: перуанський спеціалітет севіче
Гастро-замітка: італійський спеціалітет панчета
Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра
Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола
Гастро-замітка: сиров’ялена та злегка копчена шинка «Тірольський шпик»
Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo
Гастро-замітка: сир Рокфор — символ французької гастрономічної спадщини
Гастро-замітка: японський спеціалітет яловичина Wagyu
Гастро-замітка: традиційний італійський спеціалітет Capocollo
Gastronotes: італійський спеціалітет Lardo di Colonnata
Gastronotes: французький спеціалітет Andouillette
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi